E Pavlova! Nu va uitati asa urat si nu dati cu parul. Stiu ca va asteptati sa vedeti o Pavlova alba-imaculata, dar am o mica problema cu bezeaua. Nu-mi place bezeaua alba si crocanta. N-aruncati cu pietre! :):D Nu-mi place bezeaua alba si crocanta pentru ca nu-i simt gustul.... hmmm... e alba... te provoaca... musti din ea... si.... a disparut. S-a topit instant! Deci, ce e aia? Imi place bezeaua mai bej-maronie, uscata si crocanta la exterior si moale-lipicioasa la interior. Musti din ea si... nu te mai opresti... parol! si-ai tot gusta-o si gusta-o... mmm... e decadent de dulce.
Astfel c-am pus de-o Pavlova decadenta, bejulie, cu frisca si banane feliate, capsuni (pastrate in compot de peste iarna) un strop de topping si o priza de lime razuita. Sa nu uitam de-o sampanie autohtona, cateva lumanari... si let's get party! E majoratul!!! Love you ma' men!
Ma rog, dupa parerea lui R. trebuia o prajiturica cu ceva bomboane colorate deasupra, ca vorba ceea e-o sarbatoare ce se cere comemorata, nu extaziata :)))
Love you R.!
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare la viteza maxima. Cand s-au intarit, va veti da seama de acest lucru atunci cand intorcand castronul, albusurile batute nu va vor cadea in cap. La propriu. Deci daca au trecut testul, sau mai bine spus daca ati trecut testul, turnati zaharul in reprize si mixati in continuare, la viteza maxima, pana ce se inatareste tot amestecul si nu se mai simte zgrunturos. La sfarsit incorporati usor zeama de la o lime proaspata..
Incalziti intre timp cuptorul la treapta 2, 150 grade. Tapetati o tava Pe o hartie de copt desenati doua cercuri cu diametrul de 20 cm. Cand bezeaua este gata, puneti bezeaua cu lingura sau cu un pos, pe suprafata celor doua cercuri proaspat desenate. Dati la cuptor si coaceti timp de 45-50 la 150 grade, daca vreti o bezea bejulie si crocanta la exterior, dar moale si lipicioasa in interior (he, he i'm a big fan J.O. :D). In cazul in care sunteti fan bezele albe si crocante, coaceti timp de 2 ore la temperatura foarte joasa, dupa care stingeti cuptorul si lasati bezeaua inauntru pana se raceste, in acest fel se si ususca, devenint super crocanta.
Cand bezeaua e rece treceti la asamblarea prajiturii. Puneti un cerc de bezea, apoi un strat serios de frisca, pe care ati pregatit-o mixand frisca lichida cu cele doua linguri de zahar pudra. Peste stratul de frisca puneti bananele feliate, cateva capsuni. Peste puneti cel de al doilea cerc de bezea presand usor, pentru a se lipi. Puneti restul de frisca in strat, apoi capsunile, turnati usor topingul lasat la libera alegere si radeti deasupra coaja de lime.
OMG! Pofta buna!