"Ziua cand imi rasfat nevasta"
De copil am apreciat mâncărica de mazăre, indiferent de carnea cu care era făcută! Este atât de simplă, gustoasă și delicioasă, încât nu mai are nevoie de prea multe detalii. V-o recomand cu drag!
Într-o tigaie adâncă punem uleiul la încălzit. Când s-a încins, punem bucățile de carne pe care le rumenim ușor (lăsăm carnea să fiarbă și să se pătrundă în sucul lăsat, întorcînd-o de câteva ori pe ambele părți; în acest timp pregătim legumele).
După ce carnea s-a pătruns cât de cât (nu e nici crudă, dar nici fiartă) punem legumele pe rând (ceapă tocată, morcovul tăiat rondele și ardeiul gras tăiat cubulețe). După fiecare adăugare de legume amestecăm ușor în tigaie, iar la nevoie (să nu se ardă) picurăm câteva linguri de supă/ apă caldă.
Când legumele și carnea sunt destul de pătrunse punem mazărea (scursă și clătită de apă din conservă). Amestecăm, acoperim tigaia cu capac și mai lăsăm pe flacără, la foc mediu, vreo 10 minute.
Potrivim gustul de sare și piper.
La final, punem verdeața tocată.
Servim mâncarea caldă, cu sosuri, murături, pâine proaspătă sau mămăliguță!
Pentru că la noi a fost prea multă carne și prea puține legume, am servit-o alături de un pireu cremos de cartofi, dar cu siguranță ar fi mers de minune și alături de paste fierte al dente.
1
Dacă doriți un gust mai puternic de carne, puteți opta pentru cotletul cu os (la urma urmei, oasele dau gustul plin al mâncărurilor) , iar în loc de apă puteți folosi supă concentrată făcută în casă.
2
Dacă doriți o mâncare mai seacă sau mai zemoasă, adaptați cantitatea de apă / supă.