Fasolea este un aliment bogat in nutrienti. Cu un indice glicemic mic, fasolea are putine calorii. O cana cu fasole inregistreaza doar 120 de calorii. Cu fibre solubile si insolubile, fasolea este un aliment extrem de bun in prevenirea cancerului de colon. Regleaza digestia si previne senzatia de foamea. Se poate consuma si in dieta. Regleaza nivelul de glicemie din sange, prevenind astfel diabetul de tip 2.
Cu un aport insemnat de calciu, seleniu, magneziu, potasiu si vitamina B, fasolea remineralizeaza organismul si stimuleaza sistemul imunitar, conferindu-i protectie in calea bolilor. In plus, scade nivelul de colesterol rau-LDL, riscul de a dezvolta boli de inima scade si el.
Gratie aportului ridicat de carbohidrati, fibrelor solubile si insolubile, nivelului scazut de colesterol si de calorii, fasolea este indicata in dietele de slabire. In plus, fasolea contine proteine, nu are grasimi si sodiu, mentinand sanatoase vasele de sange.
Fasolea se lasa in apa, peste noapte. A doua zi se pune la fiert. Inainte de servire, se lasa, cateva minute, in apa in care fierbe fasolea, legumele.