Desert chec pufos a la Ruxy

de Panacris in Prajituri, 24 Mar 2020 | 3874 vizualizari

 

Am plecat de la chec-ul marmorat al lui Ruxy, și am ajuns aici 😉 !

 

INGREDIENTE

  • Ouă mari 5 bucăți,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Făină 225g,
  • ulei 100 g,
  • Lapte 100 g,
  • Zahăr tos 250 g,
  • Zahăr vanilinat 1plic,
  • Zahăr vanilinat cu aromă de rom 1plic,
  • Esență de rom ½ fiolă 
  • Esență de vanilie ½
  • Esență de portocale
  • Praf de copt 1 plic,
  • Pudră de cacao 30 g,
  • Lapte 75 ml.,
  • Alune măcinate 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec pufos a la Ruxy:

Prima etapă constă în separarea albușurilor de gălbenuș ;) Albușurile într-un vas mărișor, de preferat vasul special pentru mixer, iar gălbenușurile, într-un vas încăpător, deoarece vor fi împrietenite cu ulei, lapte și arome. ;)

Albușurile se bat energic cu sarea, zahărul și pliculețele de zahăr vanilinat simplu și aromat, cca. 10 minute până se obține o bezea fermă.

Între timp gălbenușurile se amestecă cu uleiul, până se obține o emulsie stabilă, se adaugă și laptele în șuvoi subțire, amestecându-se continuu, până ce se omogenizează toate ingredientele.

Crema obținută se adaugă peste albușurile pufoase, amestecându-se continuu, ușor, până ce se înglobează și se obține o cremă fluidă.

Făina amestecă cu praful de copt se cerne peste crema de ouă, apoi se amestecă ușor, până ce se înglobează, acum se adaugă și esențele aromate și se amestecă, până ce se înglobează.

Compoziția se împarte în două boluri aproximativ egale.

Într-un vas se adaugă laptele, cele 75 g, cu pudra de cacao și se pune la încălzit sau în cuptorul cu microunde, până se omogenizează, apoi se răstoarnă în unul dintre boluri și se amestecă, ca să se obțină un aluat omogen.

Forma de chec, cea mai mare din gospodăria voastră, se tapetează cu foaie de pergament și apoi se toarnă alternativ din cele două aluaturi, ( n-am avut răbdare, cu lingura, de aceea n-am obținut, forma de marmorat! :D). Am încercat câteva cercuri cu o scobitoare, care în final, n-au avut efectul scontat ;)

Se presară alunele mărunțite și se pregătește pentru copt.

Checul se pune la copt în cuptorul preîncălzit, la 200 grade, cca. 15 minute, apoi la 175 grade, cca. 30 de minute.

După ce trece testul scobitorii, checul se scoate din cuptor și se lasă la răcit minim 3 ore înainte de savurare.

Se pudrează cu zahăr praf, deși e foarte dulce, data viitoare voi micșora cantitatea de zahăr.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos a la Ruxy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

25.03.2020, 20:27

Cand este vorba de un chec pufos, eu mereu vin, pentru ca imi place la nebunie!

Lau 1

31.03.2020, 21:30

ce bun este langa o cafea

mihaelar63 1

06.04.2020, 22:07

Eu il pot pune chiar si langa lapte !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si crumble