Bulion galben

de Constelatialeu in Bulion, 14 Aug 2015 | 3943 vizualizari

 

Nu mai este nici o noutate ca au aparut o mare varietate de soiuri de rosii si ca acestea nu sunt doar de culoare rosie ci variaza,mai ''negre'', mai verzi, galbene, portocali,de diverse dimensiuni, mari,mici, diferite forme, para, mar, rotunde, plate si cine stie cate vor mai aparea... eu am avut rosii galbene sub forma de para si cateva mai portocalii, un pic ovoide.....

 

INGREDIENTE

  • 10 kg de rosii para galbene
  • 3 linguri de sare grunjoasa
  • 6 linguri de zahar
  • ulei pentru pus deasupra in sticle, cand e gata bulionul.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion galben:

Mai intai le culegem, o adevarata placere cand le vezi atarnate ca niste ciorchine de struguri. Le spalam sub jet de apa si indepartam coditele. Apoi montam masina de separat cojile de pulpa, o punem in functiune si restul e floare la ureche. Sucul obtinut il punem intr-o oala cu fund dublu sau in tuci.

Punem o dura pe ochiul de aragaz,asezam oala cu sucul de rosii,dam focul mai intai tare, pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba adaugam sarea si zaharul, in cazul in care se formeaza spuma o indepartam cu ajutorul spumarului. Apoi reducem intensitatea focului mediu spre mai mic si lasam sa fiarba pana scade la jumatate, amestecand din cand in cand. Sterilizam sticlele in care punem bulionul,le spalam bine si apoi le uscam in cuptorul,care ulterior a fost incins bine. Dupa ce bulionul este gata, se toarna in sticle, se incinge putin ulei pe care-l punem de un deget in sticle dupa ce am pus bulionul.

Se capacesc sticlele, se invelesc intr-un servet si se lasa sa se raceasca, apoi se depoziteaza in camara. Se foloseste la ciorbe,mancaruri, diverse sosuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bunica 1

14.08.2015, 11:31

La iarnă o să faci ciorba galbenă

Catalina L 1

14.08.2015, 11:56

super....f bun

Bya Ralu 1

14.08.2015, 15:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ketchup