Brioșe cu arahide și nuci

de Rita Ilies in Prajituri, 22 Ian 2014 | 4069 vizualizari

 

Ador brioșele! Sunt aerate și fine.
Deși toată lumea a auzit de ele ca fiind AMERICAN MUFFINS, sunt defapt originare din Regatul Unit al Marii Britanii.
Istoria brioșelor este veche. La fel ca orice lucru care se respectă și care vrea să aibă un viitor glorios, brioșa a început de jos. A fost mâncarea servitorilor de la curtea Reginei Victoria.
Renumele i se datorează unui brutar care a vrut să facă pentru servitori o mâncare simplă, care se poate mânca pe fugă. Așa că a pus pe un grătar o compoziție din pâine uscată, cocă de biscuiți și cartofi fierți.
Surprinse de pofta cu care cei care le slujeau mâncau brioșele, domnițele cu mânuși din dantelă și umbreluțe delicate, împinse de curiozitate, au vrut să guste. Și-au invitat prietenele la ceaiul de la five o'clock și le-au pus alături nu prăjiturele și biscuiți, ci brioșe. Surpriză! Gusturile rafinate ale domnițelor obișnuite cu saloane elegante, unde se serveau preparate sofisticate, cu ingrediente dintre cele mai alese, au fost ”gâdilate” de gustul acestora.
Cea mai bună perioadă pentru acest mic desert a fost înainte de cel de-al doilea război mondial, când vânzarea brioșelor în stradă era o adevărată oportunitate pentru băieții care voiau să mai strângă câțiva bani de buzunar. Aceștia țineau preparatele în cutii din lemn legate cu o sfoară care le era trecută pe după gât. Industriașii vremii au deschis fabrici în toate colțurile Regatului Unit, străzile răsunau de îndemnul gălăgios de a le cumpăra, fapt pentru care vânzătorii ambulanți nu mai făceau față comenzilor. De atunci, brioșa a devenit cea mai la modă ”pâine” din insulă. Astfel, ajungând un desert la fel de popular ca ”băiatul cu ziarul”.
În timp, brioșa a căpătat tot soiul de arome. I-au fost adăugate fructe și semințe: mere, cireșe, căpșuni, alune, fistic, etc. A devenit mai pufoasă, iar în noua sa forma adaptată, este la fel de căutată și apreciată pentru că vine să completeze perfect gustul cafelei sau al ceaiului.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 125 g unt moale
  • 125 g zahăr
  • 125 g făină
  • 2 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • jumătate linguriță bicarbonat
  • 2 plicuri vanilie
  • 2 linguri de lapte
  • nuci și arahide după preferințe
  • vișine și ciocolată albă pentru decor
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe cu arahide și nuci:

   Se mixează toate ingredientele odată și se pun în forme. Se pun semințele, apoi se coc în cuptorul preîncălzit până prind culoare, la 180 de grade. Eu le-am copt împreună cu pâinea, să mai câștig timp. :))

   Brioșele nu trebuie să fie maronii, ci doar rumene. Se încearcă, eventual, cu o scobitoare. După ce s-au copt și s-au răcit, le-am ornat cu ciocolată albă și vișine din vișinata lui Dăniloiu. :))

   Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu arahide și nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cupcakes cu caramel