BMX Cheesecake

de Anamaria7 in Torturi, 25 Feb 2011 | 5326 vizualizari

 

Pentru ziua baiatului drag innebunit dupa biciclete, trebuia un tort mai... altfel :) Din nou, gasit intre retetele din vara... Pozat si mancat in conditii nedemne de un cheesecake, pe iarba, langa Salina din Turda :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta de biscuiti:
  • 200gr biscuiti simpli
  • 40ml unt topit
  • 1 lg cacao
  • Pentru umplutura:
  • 500gr crema de branza simpla (4 cutii de 125gr)
  •  1c zahar
  • 100gr ciocolata cu lapte
  • 1lgt esenta de vanilie
  • 1lgt esenta de rom
  • 3 oua
  • 1/2c smantana
  • Pentru decor:
  • 1 foaie de prajitura de cacao (cumparata)
  • 50gr ciocolata neagra
  • 2lg ulei
  • 200gr migdale cu coaja, macinate
  • 1 albus de ou
  • 100gr zahar

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA BMX Cheesecake:

Cuptorul trebuie incalzit la 180C (am vazut in multe retete si mai putin, dar eu n-am avut atata rabdare :P).

Ideal este sa se lucreze cu ingredientele aflate la temperatura camerei, astfel evitam sa se crape tortul. Al meu s-a crapat :D, dar mi-a convenit :P semana cu pamantul. Si doar pe pamant se da lumea cu bicicleta, nuuu? Impatimitii de BMX vor spune: "Nu numai. >:)"

Pregatim o tava lata si putin adanca in care punem apa. In aceasta tava o sa stea forma rotunda pentru cheesecake. O alternativa este sa asezam jos de tot in cuptor o alta oala cu apa.

Forma mea are pereti detasabili, am imbracat fundul formei in staniol si apoi am atasat peretele detasabil, lasand marginile de staniol in afara.

Crusta:

Zdrobim fin biscuitii si ii amestecam cu untul combinat inainte cu lingura de cacao. Tapetam fundul tavii cu acest amestec si dam forma la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Ciocolata se topeste pe baie de aburi. Mixam pe viteza mare branza, apoi adaugam zaharul, esentele si ciocolata topita. La final punem ouale (cel mai bine batute dinainte) si smantana.

Turnam umplutura peste crusta si asezam forma in tava cu apa.

Tava trebuie sa stea la cuptor destul de mult (tortul meu a stat 2h, a fost maare), dar nu mariti temperatura, o sa apara crapaturi (cititi si tipsurile).

Decor:

Din foaia de prajitura si ciocolata neagra topita pe baie de aburi cu uleiul am facut "piesele" bicicletei. Roata am decorat-o si cu glazura de zahar praf+suc de lamaie.

Albusul de ou se bate spuma cu un praf de sare, apoi se mai mixeaza bine si cu zaharul, iar la final se adauga migdalele macinate. Rezultatul trebuie sa fie un "aluat" usor de modelat si de intins. Din el am conturat marginea rotii mari de bicicleta (tot tortul).

TIPS-URI

1

Rezistati tentatiei de a deschide usa cuptorului pe tot parcursul coacerii; schimbarile bruste de temperatura cauzeaza aparitia crapaturilor in tort; al meu are ceva crapaturi, cuptorul meu nu incalzeste chiar uniform;

2

Un cheesecake nu trebuie nici copt prea tare; cum ne dam seama cand e gata? marginile trebuie sa para pufoase, iar in mijloc sa "tremure" inca putin :)

3

Cand consideram ca s-a facut, NU il scoatem din cuptor, ci oprim cuptorul, eventual deschidem putin usa si il lasam asa o ora; cand il scoatem, trecem un cutit pe marginea formei, apoi il mai lasam pana se raceste complet;

4

Daca totusi au aparut hauri, abisuri si genuni :)) (si mie mi-au aparut cateva gropi, ca in asfalt, dupa o iarna grea), putem oricand sa mascam ingenios cu tot felul de gemuri, creme, jeleuri etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "BMX Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie