Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară).
Între timp se...
Se lasă ingredientele la temperatura camerei, cu 20-30 de minute înainte de a începe procesul tehnologic de preparare.
Se cerne făina într-un bol.
Se separă gălbenușurile de albușuri și se presără câte puțină sare peste ambele.
Se freacă...
Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară).
Între timp se...
Se taie untul cubulețe și se pune într-o tigaie încinsă alături de zahărul tos și praful de sare. Se gătește la foc mediu, amestecând din când în când pentru 2-3 minute din momentul în care începe să clocotească.
Se adaugă bananele...
Usturoiul curățat se feliază și se călește în untul topit. Se adaugă creveții spălați și ardeiul gras tăiat felii și se lasă câteva minute să se călească apoi se adaugă vinul, sare, piper și se lasă să fiarbă câteva minute, atât cât să...
Se spală merele, se curăță de coajă și se taie felii și se pun într-un castron. Se adaugă ouăle cu sarea și se mixează cu un blender vertical. Se adaugă zahărul măcinat, laptele și uleiul și se omogenizează, apoi se adaugă făina și se omogenizează cu un tel. Se lasă...
Se curăță legumele, după care se spală și se taie cubulețe ardeiul, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică.
Într-o tigaie încinsă se pun 2 linguri de ulei de măsline și se pun la călit legumele și crenvuștii, apoi se adaugă sare si mixul de condimente și 2 cani cu...
Se curăță toate legumele și se spală bine.
Ceapa și ardeiul se toacă cubulețe mici, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică și se pun la fiert în oală.
Eu pun țelina și păstârnacul întregi și le scot după ce au fiert sau le tai cubulețe) și se adaugă o...
Se pune făina într-un bol și untul rece, tăiat cubulețe și se frământă până când se obține un aluat nisipos. Se adaugă zahărul, sarea, praful de copt și oul bătut și se frământă până când se obține un aluat compact.
Se...
Pulpele trebuie scoase din frigider cu măcar o oră înainte de coacere astfel încât să aibă timp să se încălzească un pic.
Se pune cuptorul la încins la 220 C (treapta înaltă la cele cu gaz).
Se curăță și se spală cartofii și se taie în...
Pentru aluat, se taie untul rece în cubulețe și se amestecă cu făina, sarea și zahărul măcinat până se obtine o textură nisipoasă. Se adaugă oul bătut cu apa și se amestecă până se omogenizează compoziția. Se lasă aluatul la frigider pentru o oră....
Se mixează ouăle cu zahărul măcinat și un praf de sare până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se omogenizează. Se adaugă făina cernută cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Dacă doriți puteți adăuga și scorțișoară,...
Bananele se pasează cu o furculiță.
Într-un bol se mixează untul (aflat la temperatura camerei) cu zahărul măcinat și un praf de sare. Se adaugă ouăle pe rând și se mixează bine după fiecare și esența de vanilie. Se adaugă bananele și se omogenizează.
Se adaugă...
Crema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider.
Se hidratează gelatina granule în 75g de apă rece, apoi se topește pe baie de aburi.
Se dă în clocot, laptele cu glucoza.
Se toacă ciocolata...
Pentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă zahărul în 2-3 reprize și se mixează până când se obține o bezea tare. Se amestecă gălbenușurile cu uleiul și se încorporează în 2 reprize în albușurile...
Se bagă biscuiții la robotul de bucătărie și se macină fin. Se adaugă cacaua și se omogenizează. Se adaugă untul topit și se omogenizează compoziția.
Se pune un inel de tort pe un platou. Se pune de jur împrejur hârtie de copt sau folie de acetat astfel...
Se spală pieptul de pui, se taie cubulețe și se sotează în puțin ulei. Eu am avut un piept de pui de țară și am adăugat apă și sare l-am lăsat să fiarbă bine.
Se pune la fiert puțină apă cu sare și când apa a început să fiarbă se adaugă pastele si...
Crema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider.
Pentru început se pregătește piureul de fructe. Se pune murea congelată pe foc și se fierbe 5-7 minute, apoi se pasează cu furculița și se trece printr-o...
Cum se prepara Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor
Carnea de vițel se fasonează (se curăță de pielițe și de bucățile care atârnă pe marginile ei).
Se unge carnea cu unt topit și apoi se presară din abundență cu condimente. Se lasă 30 de minute pe masa de...
Pentru umplutură, se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare. Se storc de zeamă și călesc în unt cu zahăr pentru 5-7 minute (să nu fie prea uscate). Când sunt gata, se adaugă scorțișoara și nucile tocate grosier și se lasă să se răcorească.
Pentru...
Se pune la fiert carne de curcan tăiată cubulețe și se lasă să fiarbă la foc potrivit, până când este aproape fiartă. Se adaugă sare și boabe de piper în oală.
Într-o tigaie cu mâner detașabil se pun la călit în ulei încins, ceapa,...
Se pun nucile la copt în cuptor, timp de 5 minute, la 180 de grade Celsius. După ce nucile s-au răcit, se macină fin jumătate din cantitate, iar celelalte nuci se toacă în bucăţi de dimensiuni potrivite. Se lasă cuptorul pornit, la aceeaşi temperatură, şi se tapetează o...
Se spală carnea apoi se taie în felii și se bat ușor cu ciocanul. Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți.
Se pune uleiul la încins. Se trec bucățile de carne prin făină, se scutură ușor și se prăjesc pe ambele părți. Când sunt gata, se scot pe o...
Se curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază.
Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline și se călesc feliile de usturoi, apoi se adaugă fructele de mare, feliile de ardei, buchețelele de broccoli, o căniță de apă, sare și...
Se spală și se usucă ciupercile cu un prosop absorbant și se taie felii. Se pun la călit într-o tigaie, într-o lingură de ulei de măsline și se lasă să fiarbă la foc uite 2-3 minute. Se adaugă năutul clătit și ardeiul tăiat felii.
Se adaugă o căniță de apă și...
Carnea de pui tăiată cubulețe se prăjește pe toate părțile în 2 linguri de ulei de măsline încins.Se adaugă o căniță de apă și se lasă să fiarbă 10 minute. Se condimentează cu sare, piper proaspăt măcinat, boia de ardei afumat și cimbru.
Între timp se...
Iata cum se prepara Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara
In funcție de tipul de dovleac pe care îl aveți, este posibil să creșteți sau să scădeți cantitatea de făină indicată.
Pentru început, într-un blender se pasează dovleacul copt. Se lasă...
Cum se prepara Reteta Ton la gratar, un deliciu servit cu cartofi gatiti la friteuza cu aer cald:
Bucata de ton se spală, se usucă bine cu un prosop absorbant, se taie în 2 felii groase de 2 cm, se unge cu ulei de măsline și condimentează. Eu am folosit un mix de condimente pentru...
Tai pulpele de pui în cubulețe și le pui la prăjit la foc iute. Le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și boia de ardei afumată. Le întorci pe toate părțile și le lași să se gătească până când scade toată apa lăsată de carne.
Cureți și...
Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt și omogenizezi aluatul.
Întinzi aluatul,...
Tarta cu pui, ciuperci si mozzarella
Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară). Între timp se...
Desert prajitura cu branza si crumble
Se lasă ingredientele la temperatura camerei, cu 20-30 de minute înainte de a începe procesul tehnologic de preparare. Se cerne făina într-un bol. Se separă gălbenușurile de albușuri și se presără câte puțină sare peste ambele. Se freacă...
Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella
Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară). Între timp se...
Desert chec cu banane, ciocolata si migdale
Se taie untul cubulețe și se pune într-o tigaie încinsă alături de zahărul tos și praful de sare. Se gătește la foc mediu, amestecând din când în când pentru 2-3 minute din momentul în care începe să clocotească. Se adaugă bananele...
Creveti cu paste
Usturoiul curățat se feliază și se călește în untul topit. Se adaugă creveții spălați și ardeiul gras tăiat felii și se lasă câteva minute să se călească apoi se adaugă vinul, sare, piper și se lasă să fiarbă câteva minute, atât cât să...
Desert clatite fragede, cu mere in aluat, umplute cu dulceata
Se spală merele, se curăță de coajă și se taie felii și se pun într-un castron. Se adaugă ouăle cu sarea și se mixează cu un blender vertical. Se adaugă zahărul măcinat, laptele și uleiul și se omogenizează, apoi se adaugă făina și se omogenizează cu un tel. Se lasă...
Cuscus cu legume si cremvusti
Se curăță legumele, după care se spală și se taie cubulețe ardeiul, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Într-o tigaie încinsă se pun 2 linguri de ulei de măsline și se pun la călit legumele și crenvuștii, apoi se adaugă sare si mixul de condimente și 2 cani cu...
Ciorba de cartofi cu chefir si carnati afumati
Se curăță toate legumele și se spală bine. Ceapa și ardeiul se toacă cubulețe mici, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică și se pun la fiert în oală. Eu pun țelina și păstârnacul întregi și le scot după ce au fiert sau le tai cubulețe) și se adaugă o...
Desert Sharlotka, prajitura poloneza cu mere si crema de vanilie
Se pune făina într-un bol și untul rece, tăiat cubulețe și se frământă până când se obține un aluat nisipos. Se adaugă zahărul, sarea, praful de copt și oul bătut și se frământă până când se obține un aluat compact. Se...
Pulpe cu cartofi la cuptor
Pulpele trebuie scoase din frigider cu măcar o oră înainte de coacere astfel încât să aibă timp să se încălzească un pic. Se pune cuptorul la încins la 220 C (treapta înaltă la cele cu gaz). Se curăță și se spală cartofii și se taie în...
Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)
Pentru aluat, se taie untul rece în cubulețe și se amestecă cu făina, sarea și zahărul măcinat până se obtine o textură nisipoasă. Se adaugă oul bătut cu apa și se amestecă până se omogenizează compoziția. Se lasă aluatul la frigider pentru o oră....
Desert prajitura cu mere si nuci
Se mixează ouăle cu zahărul măcinat și un praf de sare până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se omogenizează. Se adaugă făina cernută cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Dacă doriți puteți adăuga și scorțișoară,...
Desert banana bread cu nuci si ciocolata
Bananele se pasează cu o furculiță. Într-un bol se mixează untul (aflat la temperatura camerei) cu zahărul măcinat și un praf de sare. Se adaugă ouăle pe rând și se mixează bine după fiecare și esența de vanilie. Se adaugă bananele și se omogenizează. Se adaugă...
Desert tort cu namelaka de ciocolata si jeleu de zmeura
Crema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider. Se hidratează gelatina granule în 75g de apă rece, apoi se topește pe baie de aburi. Se dă în clocot, laptele cu glucoza. Se toacă ciocolata...
Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza
Pentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă zahărul în 2-3 reprize și se mixează până când se obține o bezea tare. Se amestecă gălbenușurile cu uleiul și se încorporează în 2 reprize în albușurile...
Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800
Se bagă biscuiții la robotul de bucătărie și se macină fin. Se adaugă cacaua și se omogenizează. Se adaugă untul topit și se omogenizează compoziția. Se pune un inel de tort pe un platou. Se pune de jur împrejur hârtie de copt sau folie de acetat astfel...
Paste cu carne de pui, la cuptor
Se spală pieptul de pui, se taie cubulețe și se sotează în puțin ulei. Eu am avut un piept de pui de țară și am adăugat apă și sare l-am lăsat să fiarbă bine. Se pune la fiert puțină apă cu sare și când apa a început să fiarbă se adaugă pastele si...
Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata
Crema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider. Pentru început se pregătește piureul de fructe. Se pune murea congelată pe foc și se fierbe 5-7 minute, apoi se pasează cu furculița și se trece printr-o...
Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor
Cum se prepara Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor Carnea de vițel se fasonează (se curăță de pielițe și de bucățile care atârnă pe marginile ei). Se unge carnea cu unt topit și apoi se presară din abundență cu condimente. Se lasă 30 de minute pe masa de...
Desert prajitura cu mere, nuci si branza
Pentru umplutură, se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare. Se storc de zeamă și călesc în unt cu zahăr pentru 5-7 minute (să nu fie prea uscate). Când sunt gata, se adaugă scorțișoara și nucile tocate grosier și se lasă să se răcorească. Pentru...
Orez cu carne de curcan, la cuptor
Se pune la fiert carne de curcan tăiată cubulețe și se lasă să fiarbă la foc potrivit, până când este aproape fiartă. Se adaugă sare și boabe de piper în oală. Într-o tigaie cu mâner detașabil se pun la călit în ulei încins, ceapa,...
Desert prajitura cu mango si fructul pasiunii
Se pun nucile la copt în cuptor, timp de 5 minute, la 180 de grade Celsius. După ce nucile s-au răcit, se macină fin jumătate din cantitate, iar celelalte nuci se toacă în bucăţi de dimensiuni potrivite. Se lasă cuptorul pornit, la aceeaşi temperatură, şi se tapetează o...
Escalop de porc cu ciuperci
Se spală carnea apoi se taie în felii și se bat ușor cu ciocanul. Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți. Se pune uleiul la încins. Se trec bucățile de carne prin făină, se scutură ușor și se prăjesc pe ambele părți. Când sunt gata, se scot pe o...
Paste cu fructe de mare, broccoli si rosii cherry
Se curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază. Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline și se călesc feliile de usturoi, apoi se adaugă fructele de mare, feliile de ardei, buchețelele de broccoli, o căniță de apă, sare și...
Naut cu ciuperci brune si sos de rosii
Se spală și se usucă ciupercile cu un prosop absorbant și se taie felii. Se pun la călit într-o tigaie, într-o lingură de ulei de măsline și se lasă să fiarbă la foc uite 2-3 minute. Se adaugă năutul clătit și ardeiul tăiat felii. Se adaugă o căniță de apă și...
Pui cu ciuperci brune si sos de rosii
Carnea de pui tăiată cubulețe se prăjește pe toate părțile în 2 linguri de ulei de măsline încins.Se adaugă o căniță de apă și se lasă să fiarbă 10 minute. Se condimentează cu sare, piper proaspăt măcinat, boia de ardei afumat și cimbru. Între timp se...
Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara
Iata cum se prepara Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara In funcție de tipul de dovleac pe care îl aveți, este posibil să creșteți sau să scădeți cantitatea de făină indicată. Pentru început, într-un blender se pasează dovleacul copt. Se lasă...
Reteta Ton la gratar, un deliciu servit cu cartofi gatiti la friteuza cu aer cald
Cum se prepara Reteta Ton la gratar, un deliciu servit cu cartofi gatiti la friteuza cu aer cald: Bucata de ton se spală, se usucă bine cu un prosop absorbant, se taie în 2 felii groase de 2 cm, se unge cu ulei de măsline și condimentează. Eu am folosit un mix de condimente pentru...
Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor
Tai pulpele de pui în cubulețe și le pui la prăjit la foc iute. Le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și boia de ardei afumată. Le întorci pe toate părțile și le lași să se gătească până când scade toată apa lăsată de carne. Cureți și...
Desert tarta cu pere, mure si branza
Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt și omogenizezi aluatul. Întinzi aluatul,...