Frunzele de stevie le oparim 2-3 secunde in apa fiarta, apoi le lasam sa se scurga de apa si sa se raceasca.
Carnea se toaca. Ceapa taiata marunt se caleste si se pune peste carnea macinata, pasta de ardei, mararul, sarea si piperul. Frunzele se curata de nervura si se umplu cu putina carne,...
Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand s-au fiert, se curata de coaja si se taie felii.
Vinetele si dovlecelul se curata de coaja, se taie felii si se prajesc putin in ulei, in tigaie, pana se inmoaie putin.
Intr-o tigaie se caleste ceapa cu legumele, cu putina sare,...
Varza se desface in frunze si se lasa la desarat in cateva ape reci.
Carnea se toaca, jumarile si sunca se taie cubulete. Ceapa se curata, se taie cubulete mici si se caleste putin. Pasatul se spala in cateva ape.
Intr-un castron amestecam carnea, sunca, jumarile, pisatul, mararul, pasta de...
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat bun de intins foi.(se fac 2 foi). Pentru umplutura se caleste ceapa taiata marunt apoi punem carnea de porc tocata si se lasa pe foc pana se schimba culoarea.Apoi se adauga pasta de ardei si se mai lasa cam 20 minute pana...
Sarmale in foi de stevie (TOITIKE)
Frunzele de stevie le oparim 2-3 secunde in apa fiarta, apoi le lasam sa se scurga de apa si sa se raceasca. Carnea se toaca. Ceapa taiata marunt se caleste si se pune peste carnea macinata, pasta de ardei, mararul, sarea si piperul. Frunzele se curata de nervura si se umplu cu putina carne,...
Musaca cu cartofi, vanata si dovlecel
Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand s-au fiert, se curata de coaja si se taie felii. Vinetele si dovlecelul se curata de coaja, se taie felii si se prajesc putin in ulei, in tigaie, pana se inmoaie putin. Intr-o tigaie se caleste ceapa cu legumele, cu putina sare,...
Sarmale cu pasat
Varza se desface in frunze si se lasa la desarat in cateva ape reci. Carnea se toaca, jumarile si sunca se taie cubulete. Ceapa se curata, se taie cubulete mici si se caleste putin. Pasatul se spala in cateva ape. Intr-un castron amestecam carnea, sunca, jumarile, pisatul, mararul, pasta de...
PLACINTA CU CARNE
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat bun de intins foi.(se fac 2 foi). Pentru umplutura se caleste ceapa taiata marunt apoi punem carnea de porc tocata si se lasa pe foc pana se schimba culoarea.Apoi se adauga pasta de ardei si se mai lasa cam 20 minute pana...