publicat la 25.06.2019
publicat la 23.11.2017
publicat la 07.08.2017
Iar ti-ai sarutat imaginea reflectata in oglinda. Ai nevoie permanenta de atentie si te astepti sa fi aplaudat cand intri in camera. Si inteligenta arde in tine, ce-i drept cam mocnit.
Bucataras.ro
[email protected]
Pulpe de pui emancipate
Am parlit pulpele, dupa care le-am spalat, le-am crestat si le-am facut o marinada dupa cum urmeaza: 1 portocala 2 fire de ceapa 3-4 catei de usturoi sau ½ de capatana de usturoi 1 ½ cana vin rosu sare, piper, boia si un praf de vegeta Se lasa 2-3 ore la...
Ciorba de perisoare
Se spala si se curata legumele, dupa care se trece la tocarea lor(pot fi si rase pe razatoarea mare). Eu calesc un pic legumele, adaug ceapa, morcovii, telina, ardeii si dovlecelul ultimul, le las aproximativ 10 minute dupa care, adaug legumele un pic calite in oala de ciorba si incepe fierberea....
Gogosi
Se ia drojdia si se va dilua cu laptele putin caldut, nu se pune toata cana de lapte doar putin cat sa se faca ca o maia, se adauga si o lingura de zahar si se lasa la caldura sa creasca. Dupa aproximativ 15 minute se ia aceasta si se va continua in felul urmator: se adauga ouale, se pune...
File de macrou cu sos de smantana, capere si ciuperci in foetaj
Fileurile de peste se vor trece printr-un strat de faina subtire, dupa care se vor aseza in tigaia in care au pus doua cubulete de unt si evident ulei pentru a se praji pestele. Dupa ce se-ntoarce pe ambele parti, peste, peste se adauga vinul alb si se mai lasa 3 minute. Se scoate pestele pe...
Varza a la Cluj
Se pune orezul la fiert, se rade un ardei si un morcov si se adauga in orez , se lasa sa se fiarba. Separat tocam mic trei cepe pe care le punem in ulei pentru a se cali, se toaca varza fideluta si dupa ce ceapa a prins culoare aurie ceapa se adauga si varza, care se lasa cat sa se inmoaie un...
Salata Leonardo
Se aseaza bacon-ul in forma de cruce, se pune bucata de branza in mijloc si se taie usturoiul fasii, punandu-se pe branza, se adauga si ardeiul rosu 2 bastonase, se infasoara branza in bacon si se va da la cuptor pana baconul prinde culoare si este crocant Separat se va face o salata formata...
Salata cu carne de vitel
Bucatile de friptura se vor aseza intr-o marinada dupa cum urmeaza: morcovul, telina, ceapa normala se curata si se taie rondele, se zdrobesc cateii de usturoi se sareaza pipereaza se pune vinul,se introduce carnea lasandu-se peste noapte. A doua zi se scoate carnea si se va pregati pe...
Salata Alexandra
Feliile de bacon se pun pe grill, sa se faca un pic crocante, dupa care o felie se taie in 2-3 bucati, salata iceberg se taie nu prea marunt, ardeii se taie feliute, se adauga rucola, se pun crutoanele de paine, se pun strugurii si porumbul si se amesteca. Dressingul: ulei de masline, otet...
Salata de pui Nico
Pieptul de pui de pune la fiert in apa cu sare dupa care atunci cand s-a fiert se scoate, se lasa la racit si se taie in cubulete, punandu-se un strop de ulei de masline pe el. Se taie ceapa rosie julien, ardeiul si rosiile cubulete, se adauga branza taiata bucatele mici, se pune rucola si se...
Salata Georgina
Se ia pestele care este proaspat si se taie cubulete mici, te taie castraveti acrii tot in cubulete nu se curate de coaja se aseaza peste peste si se stropeste cu un pic de ulei de masline. Separat se taie rosiile cubulete precum si ardeiul care se vor pastra separat si ele se stropesc cu...
Salata exotica Siang
Pieptul de pui se pune pe grill si se face pe ambele parti aproximativ 20 minute daca nu este facut se mai lasa un pic dupa care se rupe in fisii, morcovii de asemenea se taie in fasii, castravetele si kiwi se curata de coaja si se taie, margo, ananasul, ardeii si rosiile se taie in cubulete....
Salata de iarna Cris
Legumele se rad separat sau se toaca foarte fin, dupa ce au fost rase se oparesc in urmatoarea compozitie: 1 litru de otet de 9 grade 2 litri de apa 6 linguri de sare 600 g de zahar piper boabe(1/2 de pachet) mustar boabe(1/2 de pachet) se introduc legumele si se oparesc, dupa...