Punem uleiul in oala interioara a aparatului. Din MENU selectam programul FRY si selectam timpul la 10 minute. Adaugam ceapa, ciupercile si ardeiul. Amestecam din cand in cand.
Adaugam orezul si apa, saram si piperam dupa gust. Selectam programul RICE, apoi apasam butonul START.
La...
In oala interioara se pune uleiul si ceapa tocata marunt. Se apasa butonul MENU si se selecteaza programul FRY. Se selecteaza 5 minute din COOKING TIME, apoi se apasa butonul START. Se amesteca din cand in cand sa nu se arda.
Adaugam sucul de rosii (pot sa ma laud ca e facut de mine? :))) ) ,...
Vinetele se spala si se taie felii, pana aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta, astfel incat sa nu se desprinde de pe cotor.
Ceapa si rosia se feliaza.
Intre feliile de vanata se aseaza cate o felie de bacon, ceapa, cascaval si rosie. Apoi vanata se leaga strans cu ata de...
Cartofii se curata si se taie felii potrivit de groase. Se pun intr-un vas termorezistent si se condimenteaza dupa gust. Untul se taie cubulete si se presara peste cartofi.
Punem amidonul intr-un castron si turnam laptele rece putin cate putin sa nu se formeze cocoloase. Adaugam apoi...
Cartofii curatati si spalati se taie in 2, pe lungime. Se scobesc cu o lingurita, avand grija sa nu se rupa, pana obtinem niste "cosulete" de cca 0.5 cm grosime. Se pun intr-o tava de aragaz, se pune in fiecare cosulet cate o bucatica de unt, apoi se condimenteaza dupa gust si se...
Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Se fierb pana furculita intra usor in ei. Se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja, apoi se paseaza grosier cu furculita.
Branza de vaci se amesteca bine cu smantana. se potriveste gustul de sare si piper...
Cartofii se curata, se spala si se taie felii potrivit de groase.
Branza de vaci se amesteca bine cu smantana si oul. Daca branza este prea uscata se adauga putin lapte, cat sa se inmoaie compozitia.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt sau ulei se pun alternativ straturi de cartofi...
Cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se scurge zeama lasata si se sareaza si pipereaza dupa gust. Adaugam usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat si ceapa marunt tocata. Omogenizam, apoi adaugam oul si faina.
Punem ulei la incins intr-o tigaie si punem cu lingura din compozitia de...
Din ou, faina si sare se framanta un aluat ca pentru taitei, elastic si nelipicios. Din aluatul format se rup bucati mici, presand bucatica de aluat intre degetul mare si aratator, dandu-i-se o forma aproximativ ovala. Se pun la fiert in apa cu sare si se fierb 5 minute, pana se ridica la...
Fasolea se pune la inmuiat in apa rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte. Se pune la fiert, se schimba apa la primul clocot, se umple din nou cratita cu alta apa fiarta si se fierbe pana se inmoaie. Se potriveste gustul de sare si cimbru si se adauga o ceapa tocata marunt si morcovul...
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei de masline. Morcovul si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mici si se adauga la ceapa. Rosiile se oparesc, se curata de pielita, se dau prin blender si se pun in cratita peste celelalte legume. Se pun si ardeii tocati marunt, orezul spalat in mai...
Cartofii se curata si se taie in 4. Se pun la fiert in apa cu sare. Nu se fierb foarte mult, doar atat cat sa intre furculita, dar sa nu se sfarame.
Se scurg de apa si se pun intr-o tava in care am pus ciupercile taiate felii. Se presara cu sare, piper, boia de ardei si rozmarin. Turnam...
Galbiorii se spala bine in apa rece, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Nu se fierb foarte mult, doar cateva minute, apoi se scurg de apa.
Intr-un vas separat calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand s-au imnuiat adaugam galbiorii fierti si mai dam cateva clocote. Adaugam smantana,...
Ceapa o tocam marunt si o punem in strat intr-un vas termorezistent uns cu ulei.
Pastaile curatate si spalate se taie bucati si se adauga in vas peste ceapa. Se sareaza dupa gust, se presara cu cimbru uscat.
Turnam deasupra sucul de rosii si supa de carne (sau apa) cat sa acopere fasolele...
Orez salbatic cu legume la Multicooker
Punem uleiul in oala interioara a aparatului. Din MENU selectam programul FRY si selectam timpul la 10 minute. Adaugam ceapa, ciupercile si ardeiul. Amestecam din cand in cand. Adaugam orezul si apa, saram si piperam dupa gust. Selectam programul RICE, apoi apasam butonul START. La...
Mancare de varza la Multicooker
In oala interioara se pune uleiul si ceapa tocata marunt. Se apasa butonul MENU si se selecteaza programul FRY. Se selecteaza 5 minute din COOKING TIME, apoi se apasa butonul START. Se amesteca din cand in cand sa nu se arda. Adaugam sucul de rosii (pot sa ma laud ca e facut de mine? :))) ) ,...
Evantai de vinete
Vinetele se spala si se taie felii, pana aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta, astfel incat sa nu se desprinde de pe cotor. Ceapa si rosia se feliaza. Intre feliile de vanata se aseaza cate o felie de bacon, ceapa, cascaval si rosie. Apoi vanata se leaga strans cu ata de...
Cartofi cu smantana
Cartofii se curata si se taie felii potrivit de groase. Se pun intr-un vas termorezistent si se condimenteaza dupa gust. Untul se taie cubulete si se presara peste cartofi. Punem amidonul intr-un castron si turnam laptele rece putin cate putin sa nu se formeze cocoloase. Adaugam apoi...
Cartofi umpluti
Cartofii curatati si spalati se taie in 2, pe lungime. Se scobesc cu o lingurita, avand grija sa nu se rupa, pana obtinem niste "cosulete" de cca 0.5 cm grosime. Se pun intr-o tava de aragaz, se pune in fiecare cosulet cate o bucatica de unt, apoi se condimenteaza dupa gust si se...
Cartofi in straturi
Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Se fierb pana furculita intra usor in ei. Se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja, apoi se paseaza grosier cu furculita. Branza de vaci se amesteca bine cu smantana. se potriveste gustul de sare si piper...
Cartofi cu branza la cuptor
Cartofii se curata, se spala si se taie felii potrivit de groase. Branza de vaci se amesteca bine cu smantana si oul. Daca branza este prea uscata se adauga putin lapte, cat sa se inmoaie compozitia. Intr-un vas termorezistent uns cu unt sau ulei se pun alternativ straturi de cartofi...
Chiftelute de cartofi cu sos de rosii
Cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se scurge zeama lasata si se sareaza si pipereaza dupa gust. Adaugam usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat si ceapa marunt tocata. Omogenizam, apoi adaugam oul si faina. Punem ulei la incins intr-o tigaie si punem cu lingura din compozitia de...
Crumpi cu galuste
Din ou, faina si sare se framanta un aluat ca pentru taitei, elastic si nelipicios. Din aluatul format se rup bucati mici, presand bucatica de aluat intre degetul mare si aratator, dandu-i-se o forma aproximativ ovala. Se pun la fiert in apa cu sare si se fierb 5 minute, pana se ridica la...
Mancare de fasole uscata
Fasolea se pune la inmuiat in apa rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte. Se pune la fiert, se schimba apa la primul clocot, se umple din nou cratita cu alta apa fiarta si se fierbe pana se inmoaie. Se potriveste gustul de sare si cimbru si se adauga o ceapa tocata marunt si morcovul...
Tocana de legume
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei de masline. Morcovul si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mici si se adauga la ceapa. Rosiile se oparesc, se curata de pielita, se dau prin blender si se pun in cratita peste celelalte legume. Se pun si ardeii tocati marunt, orezul spalat in mai...
Cartofi aromati la cuptor
Cartofii se curata si se taie in 4. Se pun la fiert in apa cu sare. Nu se fierb foarte mult, doar atat cat sa intre furculita, dar sa nu se sfarame. Se scurg de apa si se pun intr-o tava in care am pus ciupercile taiate felii. Se presara cu sare, piper, boia de ardei si rozmarin. Turnam...
Tocanita de galbiori cu smantana
Galbiorii se spala bine in apa rece, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Nu se fierb foarte mult, doar cateva minute, apoi se scurg de apa. Intr-un vas separat calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand s-au imnuiat adaugam galbiorii fierti si mai dam cateva clocote. Adaugam smantana,...
Fasole pastai cu rosii la cuptor
Ceapa o tocam marunt si o punem in strat intr-un vas termorezistent uns cu ulei. Pastaile curatate si spalate se taie bucati si se adauga in vas peste ceapa. Se sareaza dupa gust, se presara cu cimbru uscat. Turnam deasupra sucul de rosii si supa de carne (sau apa) cat sa acopere fasolele...