luminita20_2006

1

Bucataras
incepator

galati

Bucataras din 02.05.2009

RETETE392
PRIETENI127
Retete / Dulciuri

Tort de ciocolata 2

In Torturi la 22 Noi 2009

Blat:  Se separa galbenusurile de albus. albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie se freaca cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza cu albusurile. Cu o paleta de lemn se amesteca de jos in sus si se pune in ploaie cacao; faina se amesteca cu praful de...

Floricele de iarna

In Prajituri la 11 Noi 2009

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, aceasta se amesteca cu zaharul pana ce devine o crema, apoi se adauga smantana, coaja de lamaie si faina. Se obtine un aluat vascos, care se acopera cu o folie si se da la rece timp de 2 ore. Dupa ce am scos aluatul de la frigider se pune pe masa...

Tarta zebra

In Dulciuri la 6 Noi 2009

Se seapara galbenusulriele de albus.Albusurile se bat spuma apoi se adauga in poaie zaharul cand sa incorporat adaugam galbenusurile, apoi punem smantana urmata de untul topit si faina amestecata cu praful de copt. Impartim aluatul in doua parti egalae in unul din ele amestecam cu cacao. Se pune...

Mere coapte cu biscuti

In Dulciuri la 4 Noi 2009

Merele se spala si se scobesc in mijloc. Biscutii se farama sau se dau prin masina de tocat. intr-o farfurie se pun 4 linguri de miere pin care apoi se trec merele iar la final le trecem pin biscutii macinati. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt se umple mijlocul scobit cu cate o...

Tort de ciocolata

In Torturi la 25 Oct 2009

Blat: Se separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie se freaca cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza cu albusurile. Cu o paleta de lemn se amesteca de jos in sus si se pune in ploaie cacao; faina se amesteca cu praful de copt, apoi se...

Briose cu albus, nuca si rahat

In Dulciuri la 20 Oct 2009

Se bat albusurile spuma cand s-au albit se adauga zaharul in ploaie, continuaidu-se mixarea, dupa ceea faina amestecata cu praful de copt. , Se pune si uleul apoi se amesteca cu o paleta si amesecul de nuci cu rahat.  Formele de briose se ung cu unt si se tapeteaza cu faina. Se dau la cuptor...

"Pui "de savarina

In Dulciuri la 6 Oct 2009

 Se separa albusurile de galbenus (eu am reusit sa distrug cateva galbenusuri:).Albusurile se bat spuma cand s-au intarit seadauga zaharul in ploaie, apoi cate un galbenus si la final grisul( la fel in ploaie) Ungem formele cu unt si presuram deasupra gris.Punem compozitia in forme si...

Culoarea pasiunii

In Dulciuri la 5 Oct 2009

blat: se separa albusurile de galbenus, acestea se bat spuma se adauga in ploaia zahar si apoi cate un galbenus, incorporam faina si la final laptele. Compozitia se imaprte in doaua si se coacae la fac mediu timp de ~ 30  min. compozitie pepene: miezul de pepene se scoate si se taie...

Briose

In Dulciuri la 3 Oct 2009

Cuptorul se incinge. Se bat oulale cu zaharul, iaurtul si uleiul , untul , esnta de migdale apoi adaugam faina care a fost amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat amestecam sa se lege compozitia.Tava de briose se unge cu unt se pune o lingura de compozite apoi o lingurita de gem si...

Chec simplu

In Dulciuri la 10 Sep 2009

In primul rand toate componentele trecuie sa fie la temperatura camerei. Se separa galbenusurile de albus, Galbenusurile se amesteca cu 200 gr de zahar si marcarina pana ce devine o compozitier omogena, se incorporeaza faina si amidonul stins cu zeama de lamaie, se adauga si coaja de la lamaie...

Placinta cu mere

In Dulciuri la 26 Aug 2009

Deoarece nu am dispus de prea mult timp am prederat sa fac de data aceasta placinte cu foi din comert, asa ca a fost mult mai simplu. Se spala merele si se dau prin razatoarea mare, se scurg de zeama ( deaorece ale mele au fost foarte zemoase a trebuit sa fac si acest lucru). Se unge tava cu...

Tarta cu piersici

In Prajituri la 6 Iul 2009

Se separa albusurile de galbenus; albusurile se bat spuma cand s-au legat si sa facut o masa conistenta adaugam zaharul si continuam sa batem, apoi adaugam galbenusurile, untul topit urmat de lapte si la final faina si praful de copt. Undem tava de tarta cu unt si turnam compozitia obtinuta....

Negresa cu migdale

In Prajituri la 15 Iun 2009

Untul se pune la topit in cuptorul de micounde, apoi se amesteca cu cacaoa, zaharul si ouale. Separat se amesteca componenetele uscate: faina, praful de copt si sarea. Migdalele se taie marunt si se dau 5 min la cuptor, pentru mai multa aroma. Se incorporeaza faina , migdalele, esenta de migdale...

Biscuiti mocha

In Prajituri la 8 Iun 2009

Se bate untul spuma cu zaharul. apoi se adauga cafeaua si senta de vanile  iar la urma se cern componentele uscate. se formeaza un aluat si se imparte in doua se face un dreptunghi si se taie feliute. Se da la cuptor 20 min.

Clatite

In Dulciuri la 6 Iun 2009

se mesteca toate ingredientele pana ce obtinem un aluat gros ca smantana.Se lasa sa se odihneasca 30 la frigider.(astfel evitam ca foaia sa se stranga la copt)se coc pe tigaie incinsa.

Tort cu finetti

In Torturi la 28 Mai 2009

Blat: se bat albusurile spuma se adauga zaharul, pana cand se face bezea.  Apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul si dupa ce s-au incorporat se adauga faina, la fel cate o lingura. Intr-o tava tapetata cu hartie se adauga compozitia si se da la cuptor 30 min. Crema:...

Prajitura fina

In Prajituri la 26 Mai 2009

Foi de cacao: freci margarina cu zaharul , adaugi oul, cacaua, amoniacul stins si faina. Se framanta un aluat molcuti care se imparte in doua si se coace pe dosul tavii timp de 10 min fiecare. Foaia de vanilie: Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si zaharul...

Reteta de placinta moldoveneasca

In Dulciuri la 16 Mai 2009

Iata cum se prepara reteta de placinta moldoveneasca. Se face un aluat de placinta obisnuit si se lasa sa se odihneasca 30 min. Separat facem compozitia din 1 kg de branza se amesteca cu 3-4 oua. Stafidele au fost puse in rom cam 30 min, apoi se adauga peste branza si zaharul fin.  Se...

Tarta cu mere

In Dulciuri la 16 Mai 2009

Bati margarina / unt spuma si adaugi zaharul si galbenusurile, Separat bati albusurile apoi incorporez in prima compozitiea, se adauga faina, praful de copt si zaharul vanilat. Tava de tarta tapeteaza cu unt si faina, Se toarna compozitia si deasupra se pun feliide de mere in forma de evantai...

briose capsunici

In Prajituri la 15 Mai 2009

Cuptorul se incinge. Se bat oulale cu zaharul, iaurtul si uleiul apoi adaugam faina care a fost amestecata cu praful de capt si zaharul vanilat amestecam sa se lege compozitia. Tava de briose se unge cu unt se pune o lingura de compozite apoi o lingurita de gem de capsuni si completam din nou...

Tort capsunica

In Torturi la 13 Mai 2009

Blatul: se separa galbenusurie de albus. Albusul se bate spuma se aduaga zahar si se bate din nou pana obtinem o bezea, apoi adaugam galbenusurile cate unul si la urma faina la fel cate o lingurita. Se puna intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor 30 min. cand e gata se scoate pe un gratar sa...

Rulada cu foi de napolitana

In Dulciuri la 13 Mai 2009

1 crema. Se trec prin masina de rocat rahatul impreuna cu lamaia si margarina, apoi freci crema pana se omogenizeaza si se da la rece. 2 crema. Se fierbe un sirop din zahar , cacao si apa pana se leaga apoi se toarna ferbinte peste biscuitii macinati si se amesteca. Se stropeste o...

Tort " Lapte de pasare"

In Torturi la 12 Mai 2009

blat: se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si la urma se adauga faina. Se coace la foc mediu 30 min. crema: gelatina se dizolva cu 150 ml apa calda si se lasa 30 min. Galbenusurile se bat cu un pahar de zahar se adauga laptele si o lingurita de faina se amesteca tot si se...

tort simplu "naty"

In Torturi la 12 Mai 2009

blat: Se separa galbenusurile de albus. Albusurile se bat spuma cand sa intarit adaugam zaharul in ploaie dupa ce sa incorporat zaharul adaugam galbenusurile cate unul, apoi faina la fel .. Turnam compozitia intr-o forma de tort si dam la foc mediu 30 min.( cuptorul a fost incins in...

Tarta cu capsuni

In Prajituri la 10 Mai 2009

Amestecam faina cu margarina rece! Adaugam zaharul si zaharul vanilat, framantam sa se incorporeze si lasam la rece 2 ore. Dupa ceea se intinde o foaie si se pune intr-o forma de tarta( eu am folosit una de tort) si se da la cuptor 25 min foc mediu. Crema: laptele si ouale batute se pun...

Tort diplomat

In Torturi la 4 Mai 2009

Se amesteca ouale cu zaharul si laptele si se pun la foc mic amestecand in continuu. Dupa ce da in clocot, punem gelatina care a fost dizolvata cu un pic de compot de ananas, apoi se lasa la racit. Portocalele , kiwi-ul si ananasul se taie bucatele mici. Cand s-a racit crema se adauga mai mult...

Pasca exact ca la mama acasa

In Dulciuri la 2 Mai 2009

Aluatul de cozonac se pregateste asa cum fiecare stie sa il faca, eu am dat o reteta orientativa pentru cei care sunt incepatori. Se pune faina intr-un castron, se adauga zaharul, zaharul vanilat si drojdia uscata, apoi se adauga untul topit, iaurtul la temperatura camerei si ouale batute. Se...

Alba ca zapada

In Prajituri la 2 Mai 2009

Pentru foi : Toate ingredientele se amesteca bine si se adauga faina obtinand un aluat ca pentru biscuiti si se lasa sa `se odihneasca 30 min. Apoi impartim coca in 4 parti si le coacem pe dosul tavii care in prealabil s-a uns cu un pic de ulei. Timp coacere 10 min la foc mediu ( foile nu...

Afisate 91 - 118 din 118 retete    

Postari recente

publicat la 16.05.2017

Tabouleth

publicat la 16.05.2017

Creveti la gratar cu ananas

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]