Preparam blatul : punem ciocolata cu untul la topit la bain-marie.Intr-un vas punem ouale cu zaharul si le mixam pentru cel putin 10 minute. Amestecam praful de copt cu faina si praful de sare. Adaugam peste compozitia de oua, ciocolata si untul, amestecand usor cu o spatula, apoi adaugam cate o...
Blatul:
Sfarmam biscuitii bine,topim untul si apoi il adaugam peste biscuiti.Tapetam o tortiera cu hartie de copt si punem compozitia apoi presam bine cu o lingura sau cu mana.Dam la frigider pentru 30 minute.
Crema:
Punem intr-un vas branza,laptele de cocos(lasam 2-3 linguri pentru...
Tiramisu reţetă originală
Blatul:
Se sfarama biscuitii bine,se topeste untul la bain-marie apoi se adauga intr-un vas alaturi de biscuiti si amestecam bine.Ungem cu putin unt tava de tor (diametru de 24 cm) si o invelim in hartie de copt apoi punem compozitia de biscuite cu unt si o...
Taiem muschiul felii rotunde groase 1,5-2 cm, apoi punem intr-o tigaie uleiul la incins si prajim cate un minut pe fiecare parte feliile de carne. Le punem deoparte si in uleiul ramas adaugam vinul alb, dafinul usturoiul si sare. Dupa ce calim usturoiul il scoatem si il aruncam. Lasam vinul sa se...
Taiem dovlecei felii pe lungime,ii trecem prin faina si ii prajim pentr 4-5 minute. Rosiile le taiem felii. Fierbem foile pentru lasagna pentru un minut, punem si un praf de sare in apa, apoi le scurgem. Cascavalul il dam pe razatoare.
In tava punem hartie pentru copt dupa care aranjam un...
Curatam cartofii,ii dam pe razatoarea mica apoi stroarcem zeama si adaugam oul,piperul alb,sare si marar.Incingem un pic de ulei si le formam dupa cum ne place,eu le fac subtiri pt ca raman mai crocante.Dupa ce se prajesc le scoatem pe hartie sa se scurga uleiul din ele.
Salata o...
Curatam dovlecei de coaja,rosiile si catelul de usturoi.Le taiam cubulete dupa care calim usturoiul cu dovlecelul si rosiile le punem separat intr-un alt vas si le fierbem 4-5 minute.Dupa ce am fiert rosiile le zdrobim si le adaugam peste dovlecei,le lasam sa fiarba in jur de 20 ...
Intr-un vas sfarmam napolitanele, topim ciocolata la bain-marie si adaugam doua lingurite de lapte (pentru ca sa fie ciocolata mai usor de utilizat).Apoi se amesteca ciocolata topita cu napolitanele si le lasam la frigider cateva minute.Dupa care putem face bilutele,se pot folosi migdale,alune...
Intr-un vas adaugam mascarpone,zaharul vanilat si vanilina,amestecam bine dupa care adugam si cocosul(pastram cateva linguri pentru ornat).Le punem in frigider o jumatate de ora dupa care putem forma bilutele.Apoi le da prin cocosul ramas,putem folosi si ciocolata si orice altceva avem prin...
Prajitura cu ciocolata
Preparam blatul : punem ciocolata cu untul la topit la bain-marie.Intr-un vas punem ouale cu zaharul si le mixam pentru cel putin 10 minute. Amestecam praful de copt cu faina si praful de sare. Adaugam peste compozitia de oua, ciocolata si untul, amestecand usor cu o spatula, apoi adaugam cate o...
Cheescake cu cocos
Blatul: Sfarmam biscuitii bine,topim untul si apoi il adaugam peste biscuiti.Tapetam o tortiera cu hartie de copt si punem compozitia apoi presam bine cu o lingura sau cu mana.Dam la frigider pentru 30 minute. Crema: Punem intr-un vas branza,laptele de cocos(lasam 2-3 linguri pentru...
Cheescake Tiramisu reteta
Tiramisu reţetă originală Blatul: Se sfarama biscuitii bine,se topeste untul la bain-marie apoi se adauga intr-un vas alaturi de biscuiti si amestecam bine.Ungem cu putin unt tava de tor (diametru de 24 cm) si o invelim in hartie de copt apoi punem compozitia de biscuite cu unt si o...
Muschi de porc cu ananas
Taiem muschiul felii rotunde groase 1,5-2 cm, apoi punem intr-o tigaie uleiul la incins si prajim cate un minut pe fiecare parte feliile de carne. Le punem deoparte si in uleiul ramas adaugam vinul alb, dafinul usturoiul si sare. Dupa ce calim usturoiul il scoatem si il aruncam. Lasam vinul sa se...
Parmigiana cu dovlecei
Taiem dovlecei felii pe lungime,ii trecem prin faina si ii prajim pentr 4-5 minute. Rosiile le taiem felii. Fierbem foile pentru lasagna pentru un minut, punem si un praf de sare in apa, apoi le scurgem. Cascavalul il dam pe razatoare. In tava punem hartie pentru copt dupa care aranjam un...
Chiftelute de cartofi cu salata
Curatam cartofii,ii dam pe razatoarea mica apoi stroarcem zeama si adaugam oul,piperul alb,sare si marar.Incingem un pic de ulei si le formam dupa cum ne place,eu le fac subtiri pt ca raman mai crocante.Dupa ce se prajesc le scoatem pe hartie sa se scurga uleiul din ele. Salata o...
Spaghete cu dovlecel
Curatam dovlecei de coaja,rosiile si catelul de usturoi.Le taiam cubulete dupa care calim usturoiul cu dovlecelul si rosiile le punem separat intr-un alt vas si le fierbem 4-5 minute.Dupa ce am fiert rosiile le zdrobim si le adaugam peste dovlecei,le lasam sa fiarba in jur de 20 ...
Bilute tip Raffaello
Intr-un vas sfarmam napolitanele, topim ciocolata la bain-marie si adaugam doua lingurite de lapte (pentru ca sa fie ciocolata mai usor de utilizat).Apoi se amesteca ciocolata topita cu napolitanele si le lasam la frigider cateva minute.Dupa care putem face bilutele,se pot folosi migdale,alune...
Bilute de cocos
Intr-un vas adaugam mascarpone,zaharul vanilat si vanilina,amestecam bine dupa care adugam si cocosul(pastram cateva linguri pentru ornat).Le punem in frigider o jumatate de ora dupa care putem forma bilutele.Apoi le da prin cocosul ramas,putem folosi si ciocolata si orice altceva avem prin...