publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
Te învârți cât mai mult în jurul cozii, doar-doar s-o termina ziua și nu mai e nevoie să mai faci ce trebuie să faci. Nu te îngrijora, nu ești singurul care recepționează greșit vibrația lui Jupiter.
Bucataras.ro
[email protected]
Stiuca umpluta
Stiuca curatata de solzi,branhiile scoase,o tai usor pe burta si cu atentie,trag pielea de pe carne,ajutandu-ma de un cutit cu varf rotund; in dreptul aripioarelor,tai putin din carne,la fel si la coada iar la cap,tai sira spinarii si trag usor de ea pielea, o spal cu apa rece,o sarez si o las...
Peste cu masline
Intr-un bol,fac o salata din ceapa taiata julien,usturoiul taiat marunt,maslinele rondele,sare,piper,cimbru,ulei de masline,amestec bine si las deoparte; pe o folie de aluminiu unsa cu ulei,pun 2-3rondele de lamaie fara coaja,deasupra bucata de peste iar pe langa el,cate 2-3linguri de salata;...
Chiftelute de peste
Fileurile spalate,le pun la fiert in apa cu putina sare pentru 20-30min; dupa ce l-am scurs,il zdrobesc cu furculita,adaug ceapa data pe razatoare,painea inmuiata in putin lapte caldut,usturoiul pisat,sare,piper,oua,mararul taiat marunt apoi amestec bine cu mana sa se omogenizeze totul; din...
Medalion de rechin cu sos de struguri
Medalionului i se da jos pielea,spalat,uscat,condimentat,il pun in tava pe hartie de copt cu unt si dau la cuptor 20min; in acest timp,intr-o tigaie pun smantana,sare,piper,strugurii taiati si las sa dea cateva clocote; in alta tigaie,cu 1lingura de unt,pun fasolea care a fost fiarta daca e...
Saramura de peste
Pestele curatat,spalat,uscat,ii dau un praf de sare iar dupa 15-20min il pun pe gratar impreuna cu rosia; intre timp,pun pe foc un vas cu 500ml apa(depinde cat peste am) in care pun vegeta,ardeiul taiat,cimbru,ulei,piper,las bine sa clocoteasca apoi adaug rosia taiata si usturoiul pisat;...
Somon cu sos de legume
Pestele,curatat,spalat,uscat,condimentat il dau deoparte sa se intrepatrunda aromele; intre timp,curat legumele,spalate,taiate rondele subtiri, le asez in tava,deasupra pestele,adaug uleiul,vinul si putina apa, deasupra folie de aluminiu si dau la cuptor 30min; dupa acest timp,scot...
Aperitiv cald cu peste
In tava,am pus hartie de copt,rondele de cartofi fierti ,deasupra, pe fiecare rondea, peste condimentat,un varf de lingurita de usturoi pisat,1rondea de rosie,1felie de cascaval, deasupra piper si ulei; am dat tava la cuptor 20min,apoi totul este gata pentru servit cald.
Somon la cuptor cu lamaie si portocala
In tava,pun uleiul,rondele de lamaie si portocala curatate de coaja,deasupra pestele condimentat si vinul; pun o folie de aluminiu si dau la cuptor 30min; dupa acest timp,scot folia si mai las 15min sa se rumeneasca ,apoi pun pe farfurie 1bucata de peste sosul din tava cu lamaie si...
Rulou de peste
Tai cubulete 1bucata de peste si le calesc in unt impreuna cu ceapa si ciupercile taiate marunt, le condimentez apoi adaug verdeata tocata de asemenea marunt; aceasta umplutura o impart in doua si le pun pe fileurile ramase,le rulez,le prind cu scobitori,le dau prin faina,ou batut si...
Merluciu cu sos
Pestele,curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte,pana este gata sosul.In tigaia cu ulei(3-4linguri),se pun rosiile date la blender,impreuna cu usturoiul zdrobit;se condimenteaza cu sare,piper si putin zahar,daca rosiile nu sunt suficient de dulci;se pune capacul,iar...