Se face o mamaliga mai moale din lapte si malai, in care se incorporeaza smantana.
Carnatii, bacon-ul sau kaizer-ul ( sau toate ) , se taie in bucati mici si se calesc 5-6 minute in 1 lingura ulei.
Se unge un vas termorezistent cu unt si se aseaza: un prim strat de mamaliga,...
Ceapa si baconul se toaca marunt , sau fasii , blatul se intinde subtire in tava de copt a cuptorului pe foaie de copt , se intinde smantana uniform , apoi se presarea ceapa si baconul . In cuptorul preincalzit la 200°C , se coace timp de 15-20 minute, in functie de cat de crocanta preferati...
1. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
2. Se unge un vas de yena cu puțin ulei.
3. Se întinde aluatul de pizza și se presează ușor pentru a-l subția, apoi se așază pe el feliile de șuncă și cașcaval.
4. Se rulează totul pe lungime, ca pentru o ruladă....
În tava mare de aragaz tapetată cu folie de aluminiu se aşază jumătăţile de vinete unse cu ulei pe partea din interior. Se lasă la copt 40 de minute şi apoi se lasă 15 minute să se răcească.
Cu o linguriţă se scoate miezul copt al fiecărei jumătăţi de...
Taci si inghite
Se face o mamaliga mai moale din lapte si malai, in care se incorporeaza smantana. Carnatii, bacon-ul sau kaizer-ul ( sau toate ) , se taie in bucati mici si se calesc 5-6 minute in 1 lingura ulei. Se unge un vas termorezistent cu unt si se aseaza: un prim strat de mamaliga,...
Flammkuchen
Ceapa si baconul se toaca marunt , sau fasii , blatul se intinde subtire in tava de copt a cuptorului pe foaie de copt , se intinde smantana uniform , apoi se presarea ceapa si baconul . In cuptorul preincalzit la 200°C , se coace timp de 15-20 minute, in functie de cat de crocanta preferati...
Rulouri cu sunca si cascaval
1. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. 2. Se unge un vas de yena cu puțin ulei. 3. Se întinde aluatul de pizza și se presează ușor pentru a-l subția, apoi se așază pe el feliile de șuncă și cașcaval. 4. Se rulează totul pe lungime, ca pentru o ruladă....
Baba Ganoush ( salata de vinete )
În tava mare de aragaz tapetată cu folie de aluminiu se aşază jumătăţile de vinete unse cu ulei pe partea din interior. Se lasă la copt 40 de minute şi apoi se lasă 15 minute să se răcească. Cu o linguriţă se scoate miezul copt al fiecărei jumătăţi de...