Am pus vasul Zepter pe foc mic, urmarind ca indicatorul sa ajunga in zona verde. In acest timp am curatat zona mediana de oase (la macrou exista o astfel de zona pe care prefer sa o scot din file) si am uns pestele cu putin ulei de masline. Am taiat ceapa rondele subtiri.
Cind...
Buna dimineatza de prinz :)). Dupa cum i-am promis Sylviei, azi preparam dorada la cuptor umpluta cu rosii uscate si garnitura de cartofi noi. Este foarte usor de preparat.
Curatam pestele de solzi si in interior.
Il spalam bine, apoi punem in interiorul pestelui bucati de rosii...
In cinstea ultimei zile de concediu am pus pe gratar un crap, pe care l-am acoperit apoi cu un sos de rosii coapte cu usturoi si i-am asortat o portie de mamaligutza
Pestele l-am fript, dar tot la fel de bine se poate face pe aragaz, in tigaie, ori la un gratar pe ochi sau electric.
Sosul...
1. Pestele devine suculent la pregatirea la cuptor si isi va pastra o culoare atractiva daca se face la temperaturi mari 200-230 grade.
2. Tava se unge cu putin ulei
3. Legumele (rosiile, ceapa, feniculul, morcovii) si vinul alb se pun direct in tava de la inceput, astfel carnea pestelui nu...
Ceapa se toaca marunt, la fel patrunjelul, iar lamiia si rosia se taie felii.
Se umplu pestii cu bucatele din ceapa maruntita, verdeata si o felie de lamiie.
Deasupra se pun felii de rosii si de lamiie si se invelesc in folie de aluminiu.
Se baga in cuptorul incins (180 grade) circa 45...
Macrou a la Bucataras in Zepter
Am pus vasul Zepter pe foc mic, urmarind ca indicatorul sa ajunga in zona verde. In acest timp am curatat zona mediana de oase (la macrou exista o astfel de zona pe care prefer sa o scot din file) si am uns pestele cu putin ulei de masline. Am taiat ceapa rondele subtiri. Cind...
Live: dorada la cuptor umpluta cu rosii uscate!
Buna dimineatza de prinz :)). Dupa cum i-am promis Sylviei, azi preparam dorada la cuptor umpluta cu rosii uscate si garnitura de cartofi noi. Este foarte usor de preparat. Curatam pestele de solzi si in interior. Il spalam bine, apoi punem in interiorul pestelui bucati de rosii...
Crap la gratar cu sos bucataras
In cinstea ultimei zile de concediu am pus pe gratar un crap, pe care l-am acoperit apoi cu un sos de rosii coapte cu usturoi si i-am asortat o portie de mamaligutza Pestele l-am fript, dar tot la fel de bine se poate face pe aragaz, in tigaie, ori la un gratar pe ochi sau electric. Sosul...
Dorada la cuptor
1. Pestele devine suculent la pregatirea la cuptor si isi va pastra o culoare atractiva daca se face la temperaturi mari 200-230 grade. 2. Tava se unge cu putin ulei 3. Legumele (rosiile, ceapa, feniculul, morcovii) si vinul alb se pun direct in tava de la inceput, astfel carnea pestelui nu...
Lup de mare la cuptor
Ceapa se toaca marunt, la fel patrunjelul, iar lamiia si rosia se taie felii. Se umplu pestii cu bucatele din ceapa maruntita, verdeata si o felie de lamiie. Deasupra se pun felii de rosii si de lamiie si se invelesc in folie de aluminiu. Se baga in cuptorul incins (180 grade) circa 45...