1.Ouala se bat cu 3 linguri de faina pana devin pufoase.
2.Ciocolata neagra si cea de lapte se topeste cu untul pe bain-marie.
.Lasati compozitia sa se raceasca maxim 5 min.
3.Combinati compoziatia cu ouale, cate un polonic odata si omogenizati.
4.Incalziti cuptorul si coaceti la...
Blat
Se separa albusurile de galbenusuri.Se amesteca cele din urma cu zaharul.Se bat spuma albusurile,se adauga galbenusurile, faina si praful de copt.Se coace intr-o forma rotunda.
Crema
Se amesteca toate ingredientele,daca e necesar se mai poate adauga frisca sau mascarpone pentru...
Blat
Separati albusurile de galbenusi. Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Albusurile se bat spuma, se adauga faina, praful de copt si galbenusurile. Se coace intr-o forma dreptunghiulara aproximativ 30 min. Verificati cu scobitoarea.
Crema
Se amesteca praful de budinca cu cele 20...
Blat paine
Se face un blat din ingrediente.Se imparte in 2. O parte se coace intr-o forma rotunda,iar a doua intr-o forma cu bolta (eu am folosit capacul de la o tigaie).
"Carnea"
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, se omogenizeaza, apoi se adauga cocosul si...
Se vor face 2 blaturi, unul ca baza pentru castel, iar din al 2-lea vom pregati baza pentru turnulete.
Blaturi :
1-ul blat :
Din 12 oua : Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma,pe urma se adauga12 linguri de zahar ,se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga...
Pentru baza :
Se zdrobesc biscuitii pe suprafata de lucru ,dupa care se pun intr-un vas. Adaugam untul topit si zaharul si amestecam bine ( eu am pus si putina esenta de rom).
Compozitia se proportioneaza pentru 6 forme ,tasand usor pe deasupra (sau se pune toata intr-un vas de sticla)....
Aluatul :
Se amesteca faina cu apa si sare pana cand se formeaza aluatul.
Untul (250 g ) se imparte in 3.
Pe masa de lucru presarata cu faina se intinde aluatul cu facaletul cat sa iasa un dreptunghi , care se unge cu 1 parte de unt.
Apoi se taie dreptunghiul cu cutit in 3 parti...
Merele sau perele se decojesc si se taie felii sau cubulete.
Se unge o tava cu ulei si se pun merele/ perele decojite si 100 g zahar , se introduce la cuptor cat sa se topeasca zaharul ,apoi se scoate.
Se pregateste blatul : 10 ablusuri batute spuma cu 10 linguri zahar,10 linguri faina,1...
Se face aluatul din faina , unt topit ,zahar , apa ,ou si se pune la frigider 30 min in folie de plastic.
Merele de decojesc si se taie felii subtiri,peste care se pune zaharul,zeama de lamaie, scortisoara si nucsoara.
Aluatul de imparte in 2 parti egale care se intind cu sucitorul de...
Piscot:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat din nou pana se topeste zaharul (e mai usor cu zahar pudra).
Se adauga nuca macinata , visinele, stafidele si rahatul maruntit,se amesteca.
Apoi se adauga cele 8 linguri de faina si se amesteca
Piscoul fiind...
Blatul:
Intr-un vas, albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si apa rece, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga esente, faina amestecata cu plicurile de budinca de capsuni si praful de copt si se amesteca bine.
Punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina (ori foaie...
Aluatul :
Untul se lasa la temperatura camerei sa fie mai moale ,apoi se adauga zaharul praf treptat si se omogeneizeaza.
Se adauga nuca macinata,esenta de rom si ,din nou treptat, faina.Se amesteca pana ajungem la consistenta unui aluat manevrabil si usor de intins (se poate adauga un ou...
Tort Mousse de Ciocolata
1.Ouala se bat cu 3 linguri de faina pana devin pufoase. 2.Ciocolata neagra si cea de lapte se topeste cu untul pe bain-marie. .Lasati compozitia sa se raceasca maxim 5 min. 3.Combinati compoziatia cu ouale, cate un polonic odata si omogenizati. 4.Incalziti cuptorul si coaceti la...
Tort Fluture
Blat Se separa albusurile de galbenusuri.Se amesteca cele din urma cu zaharul.Se bat spuma albusurile,se adauga galbenusurile, faina si praful de copt.Se coace intr-o forma rotunda. Crema Se amesteca toate ingredientele,daca e necesar se mai poate adauga frisca sau mascarpone pentru...
Tort Funky
Blat Separati albusurile de galbenusi. Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Albusurile se bat spuma, se adauga faina, praful de copt si galbenusurile. Se coace intr-o forma dreptunghiulara aproximativ 30 min. Verificati cu scobitoarea. Crema Se amesteca praful de budinca cu cele 20...
Tort Hamburger
Blat paine Se face un blat din ingrediente.Se imparte in 2. O parte se coace intr-o forma rotunda,iar a doua intr-o forma cu bolta (eu am folosit capacul de la o tigaie). "Carnea" Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, se omogenizeaza, apoi se adauga cocosul si...
Tort Castel
Se vor face 2 blaturi, unul ca baza pentru castel, iar din al 2-lea vom pregati baza pentru turnulete. Blaturi : 1-ul blat : Din 12 oua : Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma,pe urma se adauga12 linguri de zahar ,se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga...
Cheesecake de ciocolata
Pentru baza : Se zdrobesc biscuitii pe suprafata de lucru ,dupa care se pun intr-un vas. Adaugam untul topit si zaharul si amestecam bine ( eu am pus si putina esenta de rom). Compozitia se proportioneaza pentru 6 forme ,tasand usor pe deasupra (sau se pune toata intr-un vas de sticla)....
Tarta cremoasa ("Pastel de Nata")
Aluatul : Se amesteca faina cu apa si sare pana cand se formeaza aluatul. Untul (250 g ) se imparte in 3. Pe masa de lucru presarata cu faina se intinde aluatul cu facaletul cat sa iasa un dreptunghi , care se unge cu 1 parte de unt. Apoi se taie dreptunghiul cu cutit in 3 parti...
Praji cu mere / pere
Merele sau perele se decojesc si se taie felii sau cubulete. Se unge o tava cu ulei si se pun merele/ perele decojite si 100 g zahar , se introduce la cuptor cat sa se topeasca zaharul ,apoi se scoate. Se pregateste blatul : 10 ablusuri batute spuma cu 10 linguri zahar,10 linguri faina,1...
Praji cu mere
Se face aluatul din faina , unt topit ,zahar , apa ,ou si se pune la frigider 30 min in folie de plastic. Merele de decojesc si se taie felii subtiri,peste care se pune zaharul,zeama de lamaie, scortisoara si nucsoara. Aluatul de imparte in 2 parti egale care se intind cu sucitorul de...
Prajitura cu nuca,stafide,rahat si visine
Piscot: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat din nou pana se topeste zaharul (e mai usor cu zahar pudra). Se adauga nuca macinata , visinele, stafidele si rahatul maruntit,se amesteca. Apoi se adauga cele 8 linguri de faina si se amesteca Piscoul fiind...
Prajitura cu Blat roz
Blatul: Intr-un vas, albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si apa rece, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga esente, faina amestecata cu plicurile de budinca de capsuni si praful de copt si se amesteca bine. Punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina (ori foaie...
Prajiturele biscuit
Aluatul : Untul se lasa la temperatura camerei sa fie mai moale ,apoi se adauga zaharul praf treptat si se omogeneizeaza. Se adauga nuca macinata,esenta de rom si ,din nou treptat, faina.Se amesteca pana ajungem la consistenta unui aluat manevrabil si usor de intins (se poate adauga un ou...