publicat la 26.10.2016
publicat la 15.10.2016
publicat la 10.11.2015
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Gogosi pufoase
Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut . Intr-un bol punem faina (nu toata) facem o gaura mica si adaugam drojdia dizolvata .Untul l-am incalzit putin la microunde si il amestecam cu zaharul ,sarea ,esenta de vanilie si laptele la fel si el caldut.Adaugam tot in bolul unde este drojdia si...
Pachetele pufoase cu rahat
Foaia de placinta se intinde si se taie cubulete . Rahatul l-am taiat feliute mici . Pe un cubulet am pus o feliuta de rahat si am acoperit cu un alt cubulet strangand bine capetele pentru a nu se desprinde. Am preincalzit cuptorul la 150 g .Intr-o tava (eu am folosit-o cea de la cuptor)...
Prajitura cu biscuiti si frisca
Merele le-am decorjit ,le-am dat prin razatoarea cea mare si le am pus la calit impreuna cu scortisoara si putin zahar.Sticluta de la Rama Cremefine am turnat-o intr-un bol si am amestecat-o cu putin zahar vanilat .Am mixat-o aprox.10 min si apoi am bagat-o la frigider .In timp ce merele se...
Spumă de zmeură
Zmeura am spălat-o și am pus-o într-un vas unde am adăugat zahărul și cele 2 albusuri. Mixam pană compoziția noastră devina spumă. Într-un bol am adaugat siropul facut din apa si zahar. Rupem pișcoturile în două sau trei și le punem in boluri mai mici peste care...
Clătite cu nutella
Am mixat laptele împreună cu ouăle ,zahărul vanilat, praful de copt și esențele.După ce am amestecat toate ingredientele am adăugat făina treptat,până compoziția noastră are o consistență măi groasă .Am pus un strop de ulei în tigaie și am dat drumu la...
Desert rapid cu banane
Cele două banane împreună cu 2-3 linguri de frișcă și 2 biscuiți se mixează. Biscuiții se mărunțesc și îi lăsăm deoparte. Frișca rămasă se bate spumă cu zahărul. În pahare punem un strat de frișcă,un strat de banane, un strat de biscuți (care i-am...
Plăcinte moldovenești cu brânză
Într-un vas punem făina și facem în mijlocul vasului o groapă unde punem drojdia sfărămată împreuna cu paharul de apă(calduță).Amestecăm pentru ca drojdia să se dizolve si adăugam și paharul de ulei,două ouă și 100 g zahar .Omogenizăm întreaga...
Toci( din cartofi)
Cartofi i-am curatat si i-am dat pe razatoarea cea mica. Am amestecat oul cu cartofii dati pe razatoare, sarea . zaharul si faina .Am stors in mana cartofii de amidon ,am format in mana tocinei si i-am prajit in tigaia incinsa cu ulei.
Chec cu dulceata de mere (de post)
Intr-un vas se pun apa, zaharul, praful de copt, cana de ulei si se amesteca pana se omogenizeaza toate. Adaugam esentele si faina. Obtinem o compozitie de chec. Se imparte compozitia in doua parti egale. In una din compozitii se pune cacao si se amesteca bine cu telul. Tot in aceasta compozitie...
Cornuri insiropate
Amesteci toate ingredientele cu laptele caldut, obtinand un aluat nici prea tare nici prea moale, pe care il lasam la crescut 1 h 30. Imparti aluatul in 5 parti egale, iar din fiecare bucata intinzi o foaie rotunda pe care o imparti in 8 triunghiuri egale. Se pot umple cu branza dulce, gem de...
Tort diplomat cu piscoturi
Laptele l-am fiert cu o zi inainte ,( dar e bine sa il fierbi atunci )si l-am reincalzit cu 200g zahar . Gelatina am turnat-o intr-un ibric cu apa , si am dat -o la foc pana s-a topit. Se lasa la racit atat laptele cat si gelatina . Intre timp am separat ouale,...