Spaghetti se pun la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Curățăm și tocăm mărunt usturoiul.
Anșoa se toacă mai mare.
Măslinele se înjumătățesc.
Caperele se pun la scurs.
Ardeiul iute se taie pe jumătate, se înlătură semințele și se toacă mărunt....
Hribii uscați se spală sub jet puternic de apă pentru înlăturarea impurităților. Se lasă minim 30 minute în apă pentru hidratare. Sparanghelul se curăță de partea lemnoasă și se spală bine. Se pune în apă clocotită maxim 1 minut, după care se scoate în...
Pregătim din timp sosul marinara .
Cârnații se curăță de membrana exterioară și se dau prin mașina de tocat împreună cu carnea de vițel. Călim în 2-3 linguri ulei de măsline carnea tocată, adăugăm 100 ml apă și lăsăm să fiarbă până scade tot...
Într-o oală punem apă rece la fiert. Adăugăm 1/2 linguriță sare și punem capac să fiarbă apa mai repede.
Între timp curățăm ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Topim untul într-o tigaie și călim ceapa cu usturoiul. Adăugăm spanacul decongelat -...
Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Între timp fileul de cod se condimentează cu sare și piper pe ambele părți și se pune într-o tigaie care nu lipește unsă bine cu...
Puiul se pune la fiert pentru 15 minute, după care se lasă să se răcească și se toacă bucățele. Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Brânza se rade. Oul se bate bine și se amestecă cu laptele. Când sunt gata pastele, se amestecă cu...
Călim ceapa cu usturoiul în uleiul de măsline pentru 1-2 minute. Adăugăm morcovul și amestecăm. După 1-2 minute adăugăm carnea de vițel tocată cu un cuțit în bucăți cât mai mici. Amestecăm bine și lăsăm până carnea se rumenește ușor. Adăugăm apa și...
Se pune la fiert apă într-o oală cu un praf de sare, pe care o acoperim cu capac să dea în clocot apa mai repede. Când apa clocotește, înlăturăm capacul și adăugăm pastele. Le fierbem cu 1-2 minute mai puțin decât ne este recomandat pe ambalaj. Se pun la...
Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scot într-o sită și se lasă la scurs. Încingem cuptorul la 200 grade C.
Curățăm ceapa și o tocăm mărunt, după care se pune la prăjit până devine aurie.Adăugăm legumele și le...
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti se pun la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Curățăm și tocăm mărunt usturoiul. Anșoa se toacă mai mare. Măslinele se înjumătățesc. Caperele se pun la scurs. Ardeiul iute se taie pe jumătate, se înlătură semințele și se toacă mărunt....
Tagliatelle cu hribi și sparanghel
Hribii uscați se spală sub jet puternic de apă pentru înlăturarea impurităților. Se lasă minim 30 minute în apă pentru hidratare. Sparanghelul se curăță de partea lemnoasă și se spală bine. Se pune în apă clocotită maxim 1 minut, după care se scoate în...
Lasagna
Pregătim din timp sosul marinara . Cârnații se curăță de membrana exterioară și se dau prin mașina de tocat împreună cu carnea de vițel. Călim în 2-3 linguri ulei de măsline carnea tocată, adăugăm 100 ml apă și lăsăm să fiarbă până scade tot...
Paste cu spanac la cuptor
Într-o oală punem apă rece la fiert. Adăugăm 1/2 linguriță sare și punem capac să fiarbă apa mai repede. Între timp curățăm ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Topim untul într-o tigaie și călim ceapa cu usturoiul. Adăugăm spanacul decongelat -...
Penne cu legume și cod
Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp fileul de cod se condimentează cu sare și piper pe ambele părți și se pune într-o tigaie care nu lipește unsă bine cu...
Tortiglioni cu pui
Puiul se pune la fiert pentru 15 minute, după care se lasă să se răcească și se toacă bucățele. Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Brânza se rade. Oul se bate bine și se amestecă cu laptele. Când sunt gata pastele, se amestecă cu...
Spaghete Bolognese
Călim ceapa cu usturoiul în uleiul de măsline pentru 1-2 minute. Adăugăm morcovul și amestecăm. După 1-2 minute adăugăm carnea de vițel tocată cu un cuțit în bucăți cât mai mici. Amestecăm bine și lăsăm până carnea se rumenește ușor. Adăugăm apa și...
Paste cu legume
Se pune la fiert apă într-o oală cu un praf de sare, pe care o acoperim cu capac să dea în clocot apa mai repede. Când apa clocotește, înlăturăm capacul și adăugăm pastele. Le fierbem cu 1-2 minute mai puțin decât ne este recomandat pe ambalaj. Se pun la...
Sufleu de paste cu legume
Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scot într-o sită și se lasă la scurs. Încingem cuptorul la 200 grade C. Curățăm ceapa și o tocăm mărunt, după care se pune la prăjit până devine aurie.Adăugăm legumele și le...