elena1988

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 27.10.2010

RETETE120
PRIETENI53
Retete

Madlene cu migdale

In Dulciuri la 27 Iul 2011

Frecam galbenusurile cu zahar, apoi adaugam praful de copt si esenta de vanilie, apoi punem albusurile batute spuma si faina. Amestecam bine si punem din compozitie in tava care  fost unsa, punem cate o migdala in mijloc si dam la cuptor pentru 10 minute sau pana se auresc foarte putin pe...

Salata de Icre de crap

In Salate la 27 Iul 2011

Frecam icrele si cand s-au albit putin punem ulei,putin cate putin, amestecam si apoi punem suc de lamaie putin cate putin, apoi  grisul fiert si racit. Mixam bine de tot. Se da la rece.

Pancake cu Inghetata

In Dulciuri la 27 Iul 2011

Amestecam laptele rece cu galbenusurile zaharul vanilat, esenta si praful de copt, amestecam bine apoi punem faina. Intr-o tigaie incinsa facem clatitele, apoi punem inghetata si toppingul. Pofta buna

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 20 Iun 2011

Punem laptele pe foc cu zaharul(150 gr) si tinem pana se topeste zaharul, sa nu fiarba, apoi il lasam la racit. Oouale le batem bine(spuma), caramelizam zaharul si il punem in tava in care facem crema. Amestecam ouale spuma cu laptele si mai batem cu mixerul inca 3 minute, apoi punem in tava...

Carnita de porc in punga Knorr cu cartofi noi

In Mancaruri cu carne la 6 Iun 2011

Carnita o condimentam si o punem in punga knorr, intepam punga de cateva ori si bagam la cuptor, cartofii ii punem intr-o tava, punem uleiul si putina apa(50 ml) si ii dam la cuptor pana se rumenesc, servim carnita de porc cu cartofii noi::))

Salata de conopida cu masline

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2011

Fierbem conopida in apa cu sare si putin otet. Dupa ce s-a fiert cam 1 ora, sau pana devine ea moale si buna de pasat, o controlati, dam un jet de apa rece peste conopida si o lasam la scurs. O tocam si punem si celelalte ingrediente, amestecam bine si dam la frigider. Este mult mai buna rece::)))

Piept de pui cu taitei de orez

In Pui la 27 Mai 2011

Pieptul de pui il taiem in fasiute subtiri si il punem la marinat in zeama de lamaie, ulei si sos de soia, timp de 1 ora.  Ttaiteii de orez ii fierbem in apa cam 5-8 minute, ii scoatem si ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Ppieptul de pui il punem intr-o tigaie cu tot cu marinata...

Tarta cu mascarpone si capsuni.

In Prajituri la 25 Mai 2011

Intindem aluatul de tarta si il coacem in tava de tarta pentru 20 de minute. Facem sarlota de vanilie si apoi o amestecam cu mascarpone. Dam crema la frigider pana se raceste aluatul de tarta,  apoi punem crema peste tarta, nivelam si apoi punem capsunile taiate feliute. Dam la rece pana...

Drob din pipote de pui

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2011

Pipotele si pieptul de pui le fierbem, cand sa racit le taiem cuburi mai mari, tocam ceapa, mararul si usturoiul si le amestecam cu carnea, apoi dam prin masina de tocat toata compozitia de 2 ori,intr-o tava asezam praporul, in compozitia de carne punem ouale batute si o asezam in tava, acoperim...

Shaorma cu pastrama de porc

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2011

Se taie pastrama de porc marunt, pe lipie se aseaza cartofii prajiti-pastrama-castraveti acri- castraveti cruzi-rosiile, apoi punem maioneza si kechup-ul, rulam si papam.

Oua vesele

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2011

spalam ouale cu detergent, apoi le punem la fiert in apa timp de 10-12 minute. se vopsesc ouale dupa instructiunile de pe vopsea, se pun la uscat apoi se ung cu ulei sau grasime.

Aripioare picante si fragede

In Pui la 4 Apr 2011

Facem o marinata pentru aripi din ingredientele de mai sus si punem aripioarele pentru 3-4 ore la marinat, apoi punem intr-o tava aripioarele fara marinata, si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Orez fiert in supa de pui cu legume

In Mancaruri de legume la 4 Apr 2011

Calim ceapa in putin ulei, apoi punem legumele si supa de pui(800 ml) si lasam sa fiarba legumele, cand sunt gata [punem orezul, si condimentele si tinem pe foc pana orezul este gata.

Inghetata de vanilie

In Dulciuri la 4 Apr 2011

Se freaca galbenusurile cu zaharul, peste ele se toarna putin cate putin laptele clocotit cu vanilia, amestecandu-se usor si bine. Cand compozitia s-a racit adaugam si frisca batuta bine si dam la congelator 5-6 ore sau chiar mai mult.

Fasole galbena cu pui

In Pui la 29 Mar 2011

Am calit ceapa apoi am pus pieptul de pui taiat mic. Cand s-a rumenit frumos am pus un pahar de apa si am lasat sa dea un clocot, apoi am pus pastaile de fasole, condimentele. Dupa un clocot am pus rosiile si putin marar, am lasat sa scada bine si am pus mararul ramas si usturoiul. Aam pus...

Gogosi cu budinca calda de ciocolata

In Dulciuri la 29 Mar 2011

Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga un pic de faina se amesteca,se pun ouale cu zaharul, esenta, cojile de lamaie si portocala, se adauga restul de faina si untul. Se framanta aluatul si se pune la dospit 1-2 ore. Dupa ce a crescut se unge blatul de lucru cu ulei, se mai framanta...

Muschiulet file

In Porc la 26 Mar 2011

Bunnnn, frecam carnea cu sare si piper, apoi facem sosul din usturoiul tocat marunt, sosul de rosii si pasta de ardei iute, apoi punem condimentele si vinul ( 50 ml) si imbracam muschiuletul cu pasta aceasta. Punem si foi de dafin deasupra, ungem bine bine  tifonul cu untura si punem...

Salam de biscuiti reteta

In Dulciuri la 26 Mar 2011

Salam de biscuiti reteta Rupem biscuiti mai mici. Punem pe foc laptele, untul, si zaharul, cand s-a topit untul luam cratita de pe foc si punem cacaua si zaharul vanilat, apoi romul,nucile si stafidele si turnam peste biscuiti. Punem compozitia peste folie alimentara si facem salamul....

Fursecuri cu ciocolata

In Dulciuri la 26 Mar 2011

Albusele se bat spuma,untul se freaca cu zaharul pudra si vanilat. Se adauga putina faina, albusele si pe urma ciocolata topita, esenta de vanilie, apoi mai punem faina. Trebuie sa rezulte o crema tare de pus in sprit. Intr-o tava punem hartie de copt apoi facem fursecurile, dam la...

Prajitura pufoasa cu fructe de padure

In Dulciuri la 26 Mar 2011

Blatul: il facem asa cum facem checul sau pandispanul. Turnam aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina, deasupra punem fructele care le-am tavalit putin prin faina si dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea, dupa ce scoatem o lasam la racit putin. Sarlota o facem conform...

Salam de biscuiti reteta de post

In Dulciuri la 26 Mar 2011

Salam de biscuiti reteta Tocam biscuiti dar nu foarte marunt, Intr-o craticioara punem margarina la topit, apoi apa, zaharul si cacaua, Cand s-a racit compozitia turnam peste biscuiti apoi punem nuca si esenta de rom, gustam sa vadem daca mai trebuie zahar, Punem pe masa folie strech...

Ficat de porc cu piure de cartofi

In Ficat la 26 Mar 2011

Ficatul il spalam si il taiem cum vrem, il frigem pe tabla, curatam cartofii, ii fierbem si facem un piure de cartofii care il servim alaturi de ficatul de porc.

Ciorbita de loboda cu piept de pui

In Ciorbe la 26 Mar 2011

Taiem pieptul de pui  si il punem la fiert. Separat, in alta oala, punem legumele la fiert fara loboda. Cand au fiert legumele adaugam pieptul de pui, putin ulei, sare si delikat, apoi loboda si conserva de rosii. Cand este aproape facuta punem orezul. Facem din cele 6 oua 3...

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 24 Mar 2011

Reteta de preparare a papanasilor Am amestecat branza, ouale, zaharul, coaja de lamaie si portocala si apoi faina pana mi-a iesit un aluat bun de manuit. Se fac papanasii, eu i-am facut cu gura unui pahar, se pun la prajit in ulei incins, se pudreaza cu zahar pudra.

Crispy strips

In Pui la 24 Mar 2011

Pieptul de pui il taiem cubulete mici si il punem intr-o oala cu apa la fiert, dupa ce a fiert il punem in strecuratoare si il lasam asa 10 minute. Fulgii de porumb ii maruntim mai fin, pieptul de pui fiert il punem intr-un castron si il amestecam cu condimentele  de pui, apoi rupem...

Desert delicios si sanatos

In Dulciuri la 21 Mar 2011

Nucile se pun intr-o tava cu hartie de copt se rasfiresc prin tava si se toarna mierea deasupra, se pun la cuptor 4-5 minute nu m-ai mult, in 2 boluri se pune cate 150 de gr de iaurt deasupra miere dupa gust( 2 lingurite ajung zic eu) apoi punem nucile fierbinti deasupra si servim.

Iahnie de fasole cu carnati

In Mancaruri de legume la 14 Mar 2011

Carnatii se taie dupa preferinta, fasolea se pune la fiert ( se lasa la inmuiat in apa cu o zi inainte), ceapa o calim in ulei, apoi punem carnatii. Cand fasolea este fiarta pe jumatate se pun carnatii, condimentele, cutia de rosii, mararul, se lasa fasolea pe foc pana scade( trebuie sa m-ai...

Mancare de ceapa cu piept de pui

In Pui la 14 Mar 2011

Se taie pieptul de pui cubulete potrivite si se pune la prajit in ulei. Cand s-a rumenit frumos se scoate pe o farfurie si se pune ceapa tocata. Se lasa ceapa pana se inmoaie foarte bine, apoi se pune morcovul si 2 pahare de apa, pieptul de pui si condimentele. Mai lasam 10 minute si...

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

In Mancaruri de post la 12 Mar 2011

Curatam ciupercile si le taiem cum vrem intr-o oala punem ulei si calim ceapa uscata dupa ce s-a calit punem un pahar de apa si apoi ciupercile mai lasam 10 minute si punem condimentele, rosiile taiate cubulete, ceapa verde, usturoiul verde la sfarsit punem usturoiul uscat, mararul si...

Tort de ziua mea

In Torturi la 9 Mar 2011

Blaturile le-am insiropat. Mousse-ul de cioco: punem la topit pe foc ciocolatele(3) rupte bucatele si cu frisca lichida, cand s-a topit ciocolata amestecam bine compozitia, cand este calduta punem gelatina( care a fost inmuiata in apa) apoi adaugam frisca batuta bine, a doua crema- frisca...

Afisate 1 - 30 din 120 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

"Daca te simti bine, nu te ingrijora! Trece!"

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]