LA PREPARATELE CULINARE PE BAZA DE CARNE,alegerea vinurilor se face tinand seama,in primul rand de culoarea carnii.
Carnea de manzat si de vita adulta,carnea de oaie sau de capra si vanatul sunt cunoscute generic sub denumirea de carne rosie.
Carnea alba poate fi de...
Traditia vopsirii si incondeierii oualelor se pierde in negura vremuririlor.Conform acestui obicei,ouale se vopsesc in saptamana dinaintea Pastelui in Joia Mare sau Vinerea Seaca.
In zilele noastre,vopsirea se face in majoritatea cazurilor cu produsi chimici speciali,dar la sate nu sunt putine...
NASA VORBESTE , si anunta ca ...
Sfarsitul Timpului nu este si Sfarsitul Lumii, cum gresit s-a inteles si transmis prin Biblie. Schimbarile care se asteapta in 2012 vor modifica total viata pe Terra si omenirea insasi.
- Luna isi fabrica atmosfera proprie, una...
Am vazut reclama la vasele delimano,chiar pe blogul meu personal(daca mi-am pus si eu reclame :))) ) si mi-a placut tare mult cum aratau,sunt tare aspectuoase.
M-am tot uitat la ele,le-am dat tarcoale ceva timp:)),am tot poposit pe blogul de la delimano...Eram in dilema,voiam tot setul,chit ca...
ANASONUL
Are un gust inconfundabil,care seamana vag cu acela de lemn-dulce.Semintele imbogatesc aroma ciorbelor sau borsului de peste.Se adauga in aluatul prajiturilor si la turta dulce.Da un gust mai placut tartelor cu prune si piersici proaspete.
Pentru o mica gustare,amestecati semintele...
PASTA CONCENTRATA
In comert se gasesc tuburi sau conserve mici de 3ogr pana la 70gr cu pasta concentrata de rosii.Folositi pasta dozand-o cu ajutorul unei linguri,la sosul din rosii proaspete;culoarea si aroma vor deveni mai puternice.
PIURE DE ROSII
Pasta pasata de rosii nu contine...
Vasul roman este ultilizat si cunoscut in bucatarie de peste 2000 de ani si este cel mai minunat vas de bucatarie.
Vasul roman este fabricat dintr-un material poros care absoarbe apa si asigura un proces natural de gatire a celor mai diverse bucate la cuptor.Apa absorbita in porii vasului de...
Laptele cu care inmuiem drojdia si zaharul trebuie sa fie caldut,nu fierbinte,deoarece se opareste drojdia si nu mai creste aluatul.
Este necesara faina alba superioara;daca faina provine din grau umed sau a fost depozitata in conditii de umiditate,cozonacul va crapa la copt.Cel mai bine e sa...
Piperul este o planta perena cataratoare,cu fructele grupate in ciorchini.Patria piperului este India,iar cu timpul a fost cultivata in Persia,apoi in Grecia.
Piperul este cel mai utilizat condiment in bucatarie.In toata lumea se consuma anual tone de piper,de diferite feluri:negru,verde,alb...
Sambata trecuta,in sfarsit dupa 3ani,am reusit sa ne luam si noi o mini-vacanta de doua zile....Si cum timpul era prea scurt sa plecam undeva departe,mi-am adus aminte ca in copilarie mergeam la Poiana Marului si era tare frumos....
Poiana Marului este in jud.Caras,imediat cum iesi din Otelul...
Cum alegem vinurile la mancaruri
LA PREPARATELE CULINARE PE BAZA DE CARNE,alegerea vinurilor se face tinand seama,in primul rand de culoarea carnii. Carnea de manzat si de vita adulta,carnea de oaie sau de capra si vanatul sunt cunoscute generic sub denumirea de carne rosie. Carnea alba poate fi de...
Vopsitul oualor
Traditia vopsirii si incondeierii oualelor se pierde in negura vremuririlor.Conform acestui obicei,ouale se vopsesc in saptamana dinaintea Pastelui in Joia Mare sau Vinerea Seaca. In zilele noastre,vopsirea se face in majoritatea cazurilor cu produsi chimici speciali,dar la sate nu sunt putine...
Despre ce se va intampla in 2012
NASA VORBESTE , si anunta ca ... Sfarsitul Timpului nu este si Sfarsitul Lumii, cum gresit s-a inteles si transmis prin Biblie. Schimbarile care se asteapta in 2012 vor modifica total viata pe Terra si omenirea insasi. - Luna isi fabrica atmosfera proprie, una...
GATITUL IN VASELE DELIMANO...MAREA AVENTURA...
Am vazut reclama la vasele delimano,chiar pe blogul meu personal(daca mi-am pus si eu reclame :))) ) si mi-a placut tare mult cum aratau,sunt tare aspectuoase. M-am tot uitat la ele,le-am dat tarcoale ceva timp:)),am tot poposit pe blogul de la delimano...Eram in dilema,voiam tot setul,chit ca...
Ghidul condimentelor
ANASONUL Are un gust inconfundabil,care seamana vag cu acela de lemn-dulce.Semintele imbogatesc aroma ciorbelor sau borsului de peste.Se adauga in aluatul prajiturilor si la turta dulce.Da un gust mai placut tartelor cu prune si piersici proaspete. Pentru o mica gustare,amestecati semintele...
Produsele din rosii, cum le folosim
PASTA CONCENTRATA In comert se gasesc tuburi sau conserve mici de 3ogr pana la 70gr cu pasta concentrata de rosii.Folositi pasta dozand-o cu ajutorul unei linguri,la sosul din rosii proaspete;culoarea si aroma vor deveni mai puternice. PIURE DE ROSII Pasta pasata de rosii nu contine...
Vasul roman (vasul de lut), avantajele folosirii vasului si instructiuni
Vasul roman este ultilizat si cunoscut in bucatarie de peste 2000 de ani si este cel mai minunat vas de bucatarie. Vasul roman este fabricat dintr-un material poros care absoarbe apa si asigura un proces natural de gatire a celor mai diverse bucate la cuptor.Apa absorbita in porii vasului de...
Trucuri pentru un cozonac reusit
Laptele cu care inmuiem drojdia si zaharul trebuie sa fie caldut,nu fierbinte,deoarece se opareste drojdia si nu mai creste aluatul. Este necesara faina alba superioara;daca faina provine din grau umed sau a fost depozitata in conditii de umiditate,cozonacul va crapa la copt.Cel mai bine e sa...
PIPERUL
Piperul este o planta perena cataratoare,cu fructele grupate in ciorchini.Patria piperului este India,iar cu timpul a fost cultivata in Persia,apoi in Grecia. Piperul este cel mai utilizat condiment in bucatarie.In toata lumea se consuma anual tone de piper,de diferite feluri:negru,verde,alb...
Spectacolul naturii
Sambata trecuta,in sfarsit dupa 3ani,am reusit sa ne luam si noi o mini-vacanta de doua zile....Si cum timpul era prea scurt sa plecam undeva departe,mi-am adus aminte ca in copilarie mergeam la Poiana Marului si era tare frumos.... Poiana Marului este in jud.Caras,imediat cum iesi din Otelul...