divainbucatarie

4

Bucataras
grozav

Bucuresti

Bucataras din 23.10.2010

RETETE359
PRIETENI67
Retete / Mancaruri de post

Tocanita de cartofi de post

In Mancaruri de post la 18 Apr 2011

Pentru inceput curatam cartofii de coaja si ii taiem in cuburi mai mari. Tocam ceapa marunt si o calim impreuna cu morcovii rasi si ardeiul tocat cuburi.Dupa ce s-au calit, adaugam cartofii, cateva fire de cimbrisor si o crenguta de rozmarin si ii calim aproximativ 2 minute amestecand in tigaie...

Linte rosie cu orez

In Mancaruri de post la 22 Mar 2011

Spalam lintea si o lasam in apa cat timp curatam ceapa si ardeiul, le spalam, le tocam si le calim in ulei. Adaugam lintea cu tot cu apa, cat sa o acopere, se potriveste de sare si fierbem cca 10 minute, timp in care pregatim orezul. Cand lintea este fiarta, adaugam orezul si apa (de 3 ori...

Ghiveci calugaresc

In Mancaruri de post la 16 Mar 2011

Curatam legumele de coaja, le taiem in cuburi mai mari, apoi taiem ceapa si o calim in ulei. Adaugam legumele peste ceapa si le calim putin si pe acestea. Punem apa peste legume, o frunza de dafin, 2 catei de usturoi taiati pe jumatate, rosiile tocate, asezonam cu sare si piper si dam totul la...

Reteta simpla si economica de mancare de urzici cu usturoi si mamaliga

In Mancaruri de post la 12 Mar 2011

Preparare Reteta simpla si economica de mancare de urzici cu usturoi si mamaliga Spalam urzicile in mai multe ape, apoi le oparim in apa clocotita cu sare. Dupa ce le-am fiert aproximativ 5 minute le scoatem si le tocam cat mai marunt (mama mea le da prin masina de tocat, dar puteti folosi...

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

In Mancaruri de post la 10 Mar 2011

Spalam ciupercile, le curatam, apoi le taiem felii subtiri. Ardeii si ceapa le tocam cat mai marunt. Calim ceapa in ulei pana incepe sa luceasca, moment in care adaugam ciupercile si ardeii.Asezonam cu sare, piper, cimbru si adaugam rosiile decojite si taiate cubulete. Punem 2 linguri de vin alb...

Vinete cu rosii si usturoi

In Mancaruri de post la 7 Mar 2011

Spalam vinetele si le taiem felii cu o grosime de 2-3 cm. Le crestam cu un cutit ca si cand am face un careu pentru X si 0, apoi le saram. Le lasam aproximativ 30 de minute pe un fund astfel incat sa se scurga lichidul amar din acestea. Intre timp spalam rosiile si le taiem cuburi. Tocam si...

Mancare de telina cu masline

In Mancaruri de post la 22 Dec 2010

Se curata telinele, se taie felii si se calesc usor in ulei. Apoi se adauga ceapa taiata marunt si se amesteca sa se inabuseasca putin. Se aduga apa si se lasa sa fiarba si dupa ce s-a fiert se descopera cratita,sa scada putin (se formeaza ca un sos). Se adauga bulionul, lamaia taiata felii...

Barcute de post

In Mancaruri de post la 22 Noi 2010

Calim ceapa si apoi adaugam morcovul ras si ardeiul kapia tocat marunt. Adaugam orezul si il calim putin. Turnam apoi o cana de apa, vinul si condimentam cu sare si piper. Cand scade apa si orezul este fiert luam de pe foc si adaugam nucile tocate grosolan. Umplem ardeii, pe care i-am taiat in...

Afisate 1 - 8 din 8 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Astazi reusesti sa iti uiti iarasi PIN-ul. Noroc cu astrele ca te ajuta si ti-l zic. Acesta este ****.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]