1. Puneti intr-un robot de bucatarie zaharul pudra impreuna cu faina de migdale. Mixati putin, intre 15-30 secunde. Astfel compozitia va fi mai fina.
2. Cerneti intr-un bol compozitia printr-o sita fina, de aprox. 2-3 ori. Pentru a fi siguri ca se cerne toata compozitia, presati cu...
Cum se prepara Desert pancakes (clatite) servite cu dulcata, reteta simpla de post:
1. Adaugati intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si amestecati cu un tel.
2. Adaugati apoi apa minerala si amestecati putin
3. Adaugati uleiul...
Punem intr-un vas faina, fulgii de ovaz, praful de copt, zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu, apoi le amestecam cu un tel.
Adaugam laptele batut, ouale, uleiul si amestecam compozitia.
Consistenta trebuie sa fie mai groasa, ca o smantana.
Ungem o tigaie cu putin ulei si o punem la...
Intr-un bol punem 400 g faina(la final daca mai e nevoie adaugati si restul). In centrul ei facem o adancitura in care adaugam apa calduta, zaharul si drojdia.
Amestecam cu o lingura de lemn pana cand drojdia se dizolva. O lasam la loc cald 5 minute.
Dupa 5 minute adaugam laptele caldut,...
Fursecuri:
Punem intr-un vas toate ingredientele: faina, zaharul pudra, nuca macinata, untul si galbenusul, apoi le amestecam bine si incepem sa framantam un aluat care nu se lipeste de maini.
Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru aprox. 3 ore sau pana a 2a zi....
Cum se prepara reteta Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged
Adaugam intr-un vas 450 g faina (daca mai este nevoie, adaugati la final si restul), praful de copt si sarea. Amestecam putin ingredientele, apoi adaugam apa si uleiul de masline. Amestecam cu o lingura, apoi...
Punem intr-un bol faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam laptele caldut.
In laptele caldut adaugam 1 lingurita zahar tos si drojdia.
Amestecam putin pana cand drojdia se dizolva si lasam deoparte 5 minute la loc cald.
Dupa cele 5 minute, adaugam 50 g zahar pudra si sare, apoi...
Adaugam faina intr-un bol. In centrul fainii facem o adancitura in care turnam laptele caldut, drojdia proaspata si 2 lingurite de zahar. Amestecam cu o lingura pana cand drojdia se dizolva.
Lasam deoparte 5 minute.
Dupa 5 minute adaugam 1 ou batut cu furculita.
Amestecam cu lingura de...
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Amestecam intr-un bol, faina cu praful de copt.
Turnam apoi laptele batut, sarea si uleiul de masline.
Amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mainile pana obtinem un aluat nelipicios. Daca va iese prea lipicios, mai adaugati putina...
Curatam si spalam dovlecelul, apoi il taiem felii.
Condimentam cu sare feliile de dovlecel si le punem intr-o sita. Astfel se va scurge apa din ei si se vor inmuia. Ii lasam in sita aprox. 30 minute.
Dupa ce ii scoatem din sita, ii punem pe niste servetele pentru a se absoarbe surplusul de...
Punem intr-un bol toate ingredientele: faina, telemeau si untul rece.
Framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios. Daca vi se pare prea lipicios, mai adaugati 1-2 linguri de faina ca sa-l puteti modela.
Dupa ce aluatul este gata, il transferam pe o folie alimentara si il rulam...
Punem fasolea intr-un bol cu apa rece si o lasam peste noapte sau macar 3-4 ore, pentru a se inmuia cat trebuie.
Dupa acest timp, clatim bine fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa.
Dupa ce da primul clocot, aruncam apa, apoi punem alta apa curata.
Dam iar pe foc sa fiarba,...
Punem intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si sarea si amestecam cu un tel.
Adaugam iaurtul si amestecam.
Punem faina, praful de copt si esenta de vanilie si amestecam bine, astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
Deschidem aparatul de gofre si il lasam sa se incinga.
Ungem...
Punem intr-o craticioara fulgii de ovaz, praful de sare si cacaua si amestecam cu o lingura.
Peste acest amestec adaugam laptele de migdale si amestecam bine compozitia.
Dam craticioara pe foc mic si amestecam des pana cand compozitia se ingroasa, ca o budinca(daca adaugati lapte de...
Amestecam intr-un bol laptele, uleiul si zaharul. Amestecam bine cu un tel pana cand zaharul se topeste.
Adaugam faina, cacaua si praful de copt si amestecam bine sa nu ramana cocoloase.
La final adaugam esenta de rom si nucile si amestecam cu o lingura.
Tapetam o tava de chec cu hartie...
Punem intr-un vas ciresele(spalate si curatate de samburi), cele 2 linguri de zahar brut si apa. Le punem la fiert pe foc mic aprox 5 minute, amestecand periodic. Dam deoparte de pe foc si scurgem siropul format(punem siropul intr-un bol mic).
Dizolvam amidonul in sirop si turnam acest amestec...
Punem intr-un bol untul si zaharul si le mixam impreuna.
Adaugam apoi ouale si esenta de vanilie si continuam sa mixam.
In alt vas amestecam faina cu nuca, praful de copt si sarea, apoi turnam acest amestec peste cel anterior.
Mixam pana cand toate ingredientele se...
Adaugam intr-un bol pe rand: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si amestecam.
Adaugam apoi laptele batut, ouale si untul topit si amestecam bine compozitia pana cand capata consistenta unei smantani groase.
La final adaugam afinele si le incorporam usor cu o...
Crusta:
Zdrobiti biscuitii la robot sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu un sucitor. Eu am ales a 2-a varianta.
Ii puneti intr-un bol si adaugati peste ei untul topit. Amestecati bine sa patrunda untul topit.
Eu am ales sa montez blatul direct pe platou, asa va...
Pregatim crema:
Punem intr-o craticioara galbenusurile cu indulcitorul si le amestecam bine cu un tel.
Adaugam amidonul, apoi treptat laptele si amestecam bine cu telul pana la omogenizare.
Punem oala pe foc mic si amestecam in continuu pana cand crema se ingroasa, apoi inchidem focul...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma, apoi adaugam cate putin zahar si mixam bine pana cand zaharul se topeste.
Adaugam galbenusurile pe rand si mixam putin dupa fiecare. Punem continutul plicului de Creme Ole de ciocolata si mixam usor pana la...
Cum se prepara Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat
Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare si o punem pe foc, la fiert.
Intre timp, pregatim perisoarele: intr-un bol amestecam carnea tocata cu orezul, ouale, faina, sare si piper dupa gust, apoi, cu...
Cum se prepara Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe
Intr-un bol, punem ouale cu zaharul si le amestecam cu ajutorul unui tel. Adaugam laptele si amestecam.
Amestecam faina cu praful de copt si cu sarea, apoi le adaugam treptat, putin cate putin, in compozitia de oua....
Cum se prepara Muffins cu Nutella, reteta rapida si delicioasa:
Amestecam intr-un bol, ingredientele uscate: faina, zaharul si praful de copt.
In alt bol, batem cu un tel oul, adaugam laptele, uleiul si esenta de vanilie.
Turnam treptat amestecul lichid peste cel solid....
Cum se prepara Gogosi pufoase - Reteta la cuptor
Intr-un bol, punem faina, iar in mijloc facem o gropita, in care adaugam 1/2 din cantitatea de lapte caldut, drojdia si 1 lingurita zahar. Dizolvam drojdia in lapte si o lasam aprox. 10 minute pana cand se umfla.
Adaugam restul de zahar...
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea pana cand se fac spuma.
In alt bol, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul si esenta de lamaie (sau coaja de lamaie, daca ati ales sa o puneti).
Zeama de lamaie o amestecam cu praful de copt si o...
Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul.
Adaugam apa si uleiul si mixam. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si mixam pana la omogenizare. La final, punem esenta de vanilie.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam 1/2 din compozitie. Deasupra punem bucatelele de ciocolata. ...
Crema:
Intr-o craticioara, amestecati amidonul cu zaharul tos + pudra (cele 6 linguri zahar tos + 1 lingura zahar pudra) si cacaua.
Adaugati treptat laptele si amestecati bine sa nu se formeze cocoloase.
Puneti oala pe foc mic si amestecati cu un tel pana cand compozitia se...
Fasolea se spala si se pune intr-o oala cu apa, pentru minim 4 ore. Eu am lasat-o peste noapte.
Scurgem apa, o mai spalam putin, apoi punem apa cat cuprinde si dam oala pe foc.
Dupa ce da primul clocot, se scurge bine de apa, apoi punem alta apa si iar lasam la fiert. Scurgem si...
Intr-un bol, amestecam toate ingredientele, in afara de gem si zahar pudra. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini.
Pe masa de lucru infainata, intindem aluatul intr-o foaie nu prea groasa, de aprox. 5 mm grosime, apoi il decupam cu formele dorite.
Eu am facut si cateva...
Desert macarons cu crema de branza
1. Puneti intr-un robot de bucatarie zaharul pudra impreuna cu faina de migdale. Mixati putin, intre 15-30 secunde. Astfel compozitia va fi mai fina. 2. Cerneti intr-un bol compozitia printr-o sita fina, de aprox. 2-3 ori. Pentru a fi siguri ca se cerne toata compozitia, presati cu...
Desert pancakes (clatite) servite cu dulcata, reteta simpla de post
Cum se prepara Desert pancakes (clatite) servite cu dulcata, reteta simpla de post: 1. Adaugati intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si amestecati cu un tel. 2. Adaugati apoi apa minerala si amestecati putin 3. Adaugati uleiul...
Desert pancakes cu ovaz
Punem intr-un vas faina, fulgii de ovaz, praful de copt, zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu, apoi le amestecam cu un tel. Adaugam laptele batut, ouale, uleiul si amestecam compozitia. Consistenta trebuie sa fie mai groasa, ca o smantana. Ungem o tigaie cu putin ulei si o punem la...
Desert croissante duo
Intr-un bol punem 400 g faina(la final daca mai e nevoie adaugati si restul). In centrul ei facem o adancitura in care adaugam apa calduta, zaharul si drojdia. Amestecam cu o lingura de lemn pana cand drojdia se dizolva. O lasam la loc cald 5 minute. Dupa 5 minute adaugam laptele caldut,...
Desert tort Linzer cu ciocolata si nuci (tort cu fursecuri)
Fursecuri: Punem intr-un vas toate ingredientele: faina, zaharul pudra, nuca macinata, untul si galbenusul, apoi le amestecam bine si incepem sa framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru aprox. 3 ore sau pana a 2a zi....
Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged
Cum se prepara reteta Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged Adaugam intr-un vas 450 g faina (daca mai este nevoie, adaugati la final si restul), praful de copt si sarea. Amestecam putin ingredientele, apoi adaugam apa si uleiul de masline. Amestecam cu o lingura, apoi...
Desert Cruffins
Punem intr-un bol faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam laptele caldut. In laptele caldut adaugam 1 lingurita zahar tos si drojdia. Amestecam putin pana cand drojdia se dizolva si lasam deoparte 5 minute la loc cald. Dupa cele 5 minute, adaugam 50 g zahar pudra si sare, apoi...
Chifle pufoase cu usturoi - fara framantare
Adaugam faina intr-un bol. In centrul fainii facem o adancitura in care turnam laptele caldut, drojdia proaspata si 2 lingurite de zahar. Amestecam cu o lingura pana cand drojdia se dizolva. Lasam deoparte 5 minute. Dupa 5 minute adaugam 1 ou batut cu furculita. Amestecam cu lingura de...
Chifle fara drojdie - reteta rapida
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Amestecam intr-un bol, faina cu praful de copt. Turnam apoi laptele batut, sarea si uleiul de masline. Amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mainile pana obtinem un aluat nelipicios. Daca va iese prea lipicios, mai adaugati putina...
Dovlecei pane
Curatam si spalam dovlecelul, apoi il taiem felii. Condimentam cu sare feliile de dovlecel si le punem intr-o sita. Astfel se va scurge apa din ei si se vor inmuia. Ii lasam in sita aprox. 30 minute. Dupa ce ii scoatem din sita, ii punem pe niste servetele pentru a se absoarbe surplusul de...
Biscuiti sarati din 3 ingrediente
Punem intr-un bol toate ingredientele: faina, telemeau si untul rece. Framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios. Daca vi se pare prea lipicios, mai adaugati 1-2 linguri de faina ca sa-l puteti modela. Dupa ce aluatul este gata, il transferam pe o folie alimentara si il rulam...
Ciorba de fasole cu afumatura
Punem fasolea intr-un bol cu apa rece si o lasam peste noapte sau macar 3-4 ore, pentru a se inmuia cat trebuie. Dupa acest timp, clatim bine fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa. Dupa ce da primul clocot, aruncam apa, apoi punem alta apa curata. Dam iar pe foc sa fiarba,...
Desert gofre cu iaurt
Punem intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si sarea si amestecam cu un tel. Adaugam iaurtul si amestecam. Punem faina, praful de copt si esenta de vanilie si amestecam bine, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Deschidem aparatul de gofre si il lasam sa se incinga. Ungem...
Terci de ovaz cu cacao si banane
Punem intr-o craticioara fulgii de ovaz, praful de sare si cacaua si amestecam cu o lingura. Peste acest amestec adaugam laptele de migdale si amestecam bine compozitia. Dam craticioara pe foc mic si amestecam des pana cand compozitia se ingroasa, ca o budinca(daca adaugati lapte de...
Desert chec de post cu cacao si nuci
Amestecam intr-un bol laptele, uleiul si zaharul. Amestecam bine cu un tel pana cand zaharul se topeste. Adaugam faina, cacaua si praful de copt si amestecam bine sa nu ramana cocoloase. La final adaugam esenta de rom si nucile si amestecam cu o lingura. Tapetam o tava de chec cu hartie...
Desert la pahar cu cirese, biscuiti si crema de mascarpone
Punem intr-un vas ciresele(spalate si curatate de samburi), cele 2 linguri de zahar brut si apa. Le punem la fiert pe foc mic aprox 5 minute, amestecand periodic. Dam deoparte de pe foc si scurgem siropul format(punem siropul intr-un bol mic). Dizolvam amidonul in sirop si turnam acest amestec...
Desert fursecuri crapate cu nuca - reteta 350 si 9 ani de bucataras
Punem intr-un bol untul si zaharul si le mixam impreuna. Adaugam apoi ouale si esenta de vanilie si continuam sa mixam. In alt vas amestecam faina cu nuca, praful de copt si sarea, apoi turnam acest amestec peste cel anterior. Mixam pana cand toate ingredientele se...
Desert pancakes cu afine
Adaugam intr-un bol pe rand: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si amestecam. Adaugam apoi laptele batut, ouale si untul topit si amestecam bine compozitia pana cand capata consistenta unei smantani groase. La final adaugam afinele si le incorporam usor cu o...
Oreo Cheesecake
Crusta: Zdrobiti biscuitii la robot sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu un sucitor. Eu am ales a 2-a varianta. Ii puneti intr-un bol si adaugati peste ei untul topit. Amestecati bine sa patrunda untul topit. Eu am ales sa montez blatul direct pe platou, asa va...
Desert prajitura Tosca dietetica
Pregatim crema: Punem intr-o craticioara galbenusurile cu indulcitorul si le amestecam bine cu un tel. Adaugam amidonul, apoi treptat laptele si amestecam bine cu telul pana la omogenizare. Punem oala pe foc mic si amestecam in continuu pana cand crema se ingroasa, apoi inchidem focul...
Desert prajitura Krem a la Krem
Blat: Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma, apoi adaugam cate putin zahar si mixam bine pana cand zaharul se topeste. Adaugam galbenusurile pe rand si mixam putin dupa fiecare. Punem continutul plicului de Creme Ole de ciocolata si mixam usor pana la...
Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat
Cum se prepara Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare si o punem pe foc, la fiert. Intre timp, pregatim perisoarele: intr-un bol amestecam carnea tocata cu orezul, ouale, faina, sare si piper dupa gust, apoi, cu...
Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe
Cum se prepara Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe Intr-un bol, punem ouale cu zaharul si le amestecam cu ajutorul unui tel. Adaugam laptele si amestecam. Amestecam faina cu praful de copt si cu sarea, apoi le adaugam treptat, putin cate putin, in compozitia de oua....
Muffins cu Nutella, reteta rapida si delicioasa
Cum se prepara Muffins cu Nutella, reteta rapida si delicioasa: Amestecam intr-un bol, ingredientele uscate: faina, zaharul si praful de copt. In alt bol, batem cu un tel oul, adaugam laptele, uleiul si esenta de vanilie. Turnam treptat amestecul lichid peste cel solid....
Gogosi pufoase - Reteta la cuptor
Cum se prepara Gogosi pufoase - Reteta la cuptor Intr-un bol, punem faina, iar in mijloc facem o gropita, in care adaugam 1/2 din cantitatea de lapte caldut, drojdia si 1 lingurita zahar. Dizolvam drojdia in lapte si o lasam aprox. 10 minute pana cand se umfla. Adaugam restul de zahar...
Chec cu lamaie
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea pana cand se fac spuma. In alt bol, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul si esenta de lamaie (sau coaja de lamaie, daca ati ales sa o puneti). Zeama de lamaie o amestecam cu praful de copt si o...
Chec cu ciocolata
Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul. Adaugam apa si uleiul si mixam. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si mixam pana la omogenizare. La final, punem esenta de vanilie. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam 1/2 din compozitie. Deasupra punem bucatelele de ciocolata. ...
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Crema: Intr-o craticioara, amestecati amidonul cu zaharul tos + pudra (cele 6 linguri zahar tos + 1 lingura zahar pudra) si cacaua. Adaugati treptat laptele si amestecati bine sa nu se formeze cocoloase. Puneti oala pe foc mic si amestecati cu un tel pana cand compozitia se...
Fasole cu carnati afumati
Fasolea se spala si se pune intr-o oala cu apa, pentru minim 4 ore. Eu am lasat-o peste noapte. Scurgem apa, o mai spalam putin, apoi punem apa cat cuprinde si dam oala pe foc. Dupa ce da primul clocot, se scurge bine de apa, apoi punem alta apa si iar lasam la fiert. Scurgem si...
Fursecuri cu nuca si gem de prune - de post
Intr-un bol, amestecam toate ingredientele, in afara de gem si zahar pudra. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Pe masa de lucru infainata, intindem aluatul intr-o foaie nu prea groasa, de aprox. 5 mm grosime, apoi il decupam cu formele dorite. Eu am facut si cateva...