publicat la 25.09.2011
Se anunţă zile toride. Cuptorul în care te coace destinul e mai mult decât strâmt şi lipsit de comfort. Putea şi ei să te frăgezească într-un spaţiu mai generos. În altă ordine de idei, nu uita că joia viitoare ai repetiţie la teatrul de păpuşi. Ţi-au luat sfori noi.
Bucataras.ro
[email protected]
Napolitana cu DULCE DE LECHE
Cremei de lapte i se inlatura eticheta si se aseaza intr-o cratita cu apa invelita intr-un prosop de bucatarie. Apa trebuie sa fie cam la 1-1,5 cm mai jos de capac. Se fierbe timp de 2h la foc mic pentru a obtine deliciosul Dulce de Leche care se lasa la racit. Untul se topeste intr-o...
Cheesecake cu zmeura
Cum am preparat reteta de Cheesecake cu zmeura 150 g biscuiti digestivi maruntiti se amesteca cu 1/2 unt topit si se aseaza intr-o tava cu peretii detasabili, apasand usor. 50g unt, 500 g crema de branza, 1 cutie DeLatte se amesteca si se toarna peste blatul din biscuiti....
Prajitura cu crema Delatte
Frisca se bate dupa ce in prealabil a fost tinuta la frigider. Se adauga laptele condensat si se amesteca. Optional se poate adauga o lingura de miere (de preferabil in cazul in care ati folosit frisca neindulcita, pentru ca amestecul sa nu devina prea dulce). Crema obtinuta se tine la frigider...
Bomboane braziliene
Intr-o cratita medie se pun: crema de lapte, cacao, untul la temperatura camerei si esenta de rom. Compozitia se amesteca foarte bine pana la omogenizare. Se pune la foc mediu spre mic si se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn sau spatula (in primele minute amestecul se va inmuia,...
Banoffee pie
Cremei de lapte i se inlatura eticheta si se aseaza intr-o cratita cu apa invelita intr-un prosop de bucatarie. Apa trebuie sa fie cam la 1-1,5 cm mai jos de capac. Se fierbe timp de 2h la foc mic pentru a obtine deliciosul Dulce de Leche care se lasa la racit. Biscuitii digestivi se maruntesc...
Prajitura de casa cu dulce de leche
Blatul: Dupa separarea albusurilor de galbenusuri, acestea se bat cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile, nuca macinata, praful de copt si faina. Se coace la foc mediu 40 minute( intr-o tava unsa cu unt/untura/ulei si faina), pana cand blatul se desprinde de pe marginea...