danamatei

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 26.06.2010

RETETE14
PRIETENI37
Retete

Briose vanilate

In Prajituri la 24 Iun 2012

Se mixeaza bine untul cu zaharul, apoi se adauga ouale si se mixeaza dupa fiecare (eu am mai scapat si cate 2-3). Separat amestecam faina cu laptele praf, un praf de sare, zaharul vanilat si praful de copt. Se adauga peste amestecul de unt si se amesteca bine. Se tapeteaza formele de briose cu...

Prajitura turnata cu mere

In Prajituri la 16 Feb 2012

Umplutura: Se curate merele si se dau prin razatoare. Se calesc la foc mic 10-15 min cu untul, scortisoara si 6-7 linguri zahar. Se pun la scurs intr-o strecuratoare. Blat: Mixam bine ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul, vanilia, apoi uleiul ca la maioneza si mixam bine. Punem...

Papanasi cu smantana si dulceata

In Dulciuri la 16 Feb 2012

Se amesteca branza cu zaharul, apoi se adauga ouale, vanilia si coaja de lamaie. Se amesteca bine, se adauga 350 gr faina cernuta amestecata cu praful de copt. Daca este prea moale si nu se poate modela se mai adauga faina.  Pe masa infainata se fac bilute mici (cat o lingurita) si bilute...

Saleuri cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 6 Feb 2012

Se pune foaia pe masa de lucru, se presara cascavalul deasupra si se pune o parte peste alta. Se intinde cu sucitorul pana ajunge la grosimea initiala a foii. Se taie cu , cutitul de pizza fasiute subtiri de 2-3 mm daca le doriti mai crocante si 4-5 mm pentru a iesi mai putin crocante. Se presara...

Mini pizza melcisori

In Pizza la 6 Feb 2012

Se pune foaia de foietaj pe masa, se unge cu ketchup, se adauga cascavalul ras si ciupercutele taiate marunt si apoi se acopera cu feliile de sunca. Se ruleaza strans si se taie feliute de cca 2 cm grosime. Se aseaza in tava, pe hartie de copt si se coc la foc mic pana se rumenesc frumos.

Gogosi super pufoase

In Dulciuri la 6 Feb 2012

Se pun toate ingredientele (exceptand untul) in cuva masinii de paine (programul framantare+dospire) incepand cu lichidele si terminand cu ingredientele uscate. Dupa ce s-au amestecat bine ingredientele, se adauca untul moale. Pentru cine nu are masina de paine se framanta bine si spre sfarsit...

Pariziene cu mere

In Prajituri la 21 Noi 2011

Se pun ingredientele lichide (laptele, ouale, untul, mierea) in cuva masinii de facut paine, apoi punem ingredientele uscate. Se selecteaza programul de framantare-dospire.  Cat timp masina ne face treaba spalam merele, le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare. Se pun la calit...

Prajitura cu branza dulce

In Prajituri la 23 Oct 2011

Se pun toate intr-un castron incapator si se amesteca bine cu mixerul 5 min. Se imbraca o tava cu hartie de copt , se pune amestecul de branza si se da la cuptor la foc mic cca 1h. pana se rumeneste frumos.

Tort Krem a la krem

In Torturi la 7 Dec 2010

Blat: Am facut 4 blaturi cu diametrul de 30 cm. Ingredientele de la blat se impart la 4. Se separa galbenusul de albus. Se bat bine albusurile de la trei oua cu cele 3 linguri zahar pana se intareste spuma, se adauga galbenusurile si se mai bate putin, apoi se adauga jumatate de plic...

Clatite pufoase reteta a la Miha

In Dulciuri la 19 Oct 2010

Clatite pufoase reteta Se mixeaza branza de vaci cu zaharul, se adauga apoi pe rand ouale, laptele, vanilia si apoi faina amestecata cu praful de copt. Se unge tigaia cu o lingura de ulei si se pun clatitele cu lingura. Se prajesc pe ambele parti pana devin aurii.

Salata de fasole batuta

In Salate la 19 Oct 2010

Se fierbe fasolea la care se schimba apa de 3-4 ori. Se curata usturoiul si ceapa. Ceapa se taie solzisori. Cand s-a fiert fasolea se pune in blander impreuna cu usturoiul si uleiul. Se pune intr-un castron si se potriveste de sare. Se caleste putin ceapa in 7-8 linguri ulei, apoi se...

Placinta cu mere

In Prajituri la 11 Oct 2010

Se cerne faina, se adauga drojdia uscata, oul, sarea. Zaharul se dizolva in lapte si se adauga peste celelalte ingrediente. Se framanta bine si se lasa sa creasca 1-2 ore. Apoi se mai framanta putin cu uleiul. Se curata merele , se adauga 4-5 linguri de zahar si scortisoara si se calesc, apoi...

Ciorba de burta

In Ciorbe la 11 Oct 2010

Se spala burta bine, se curata daca mai este nevoie, apoi se pune in apa cu 5-6 linguri otet de seara pana a doua zi dimineata. Se pun oasele la fiert , se arunca prima apa si se lasa la fiert 3-4 ore. Dupa 2 ore se pun legumele intregi si boabele de piper. Se scot oasele si legumele cand...

Tort cu biscuiti

In Torturi la 26 Iul 2010

Blat 1: Se separa ouale, albusurile se bat bine cu zaharul, galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se rastoarna peste albusurile batute spuma si se amesteca de jos in sus usor. Se adauga faina amestecata cu praful de copt nestins si cu cacaua. Se imbraca doar fundul unei tavi de tort si se...

Afisate 1 - 14 din 14 retete    

Postari recente

publicat la 24.06.2012

Briose vanilate

publicat la 16.02.2012

Prajitura turnata cu mere

publicat la 16.02.2012

Papanasi cu smantana si dulceata

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Noptile tale de insomnie se vor termina curand. Sigur e posibil ca leacul sa fie mai rau decat boala, dar nu conteaza. Te va intepa o musca dintr-o specie ciudata, necunoscuta. Asta te va face sa te imbraci numai in roz bombon si bleu ciel. Vei observa poate ca oamenii rad dar nu-ti va pasa prea mult.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]