Se pun intr-un blender: bananele taiate, iaurtul,mierea si 1 lg sos de caramel. Se mixeaza, pana obtineti o consistenta fina.Acum, adaugati frisca lichida si amestecati cu o lingura.
Se toarna sos de caramel in interiorul paharelor,apoi se pune milkshake-ul....
Pudra de cacao se amesteca cu o parte din lapte pana rezulta o pasta fara cocoloase. Restul de lapte se pune pe foc, ochiul mic de la aragaz. Se adauga amestecul de cacao, zaharul de cocos,un praf scortisoara si esenta de vanilie. Amestecati cu un tel ,timp de 2...
Se pune apa la fiert, iar cand clocoteste, se adauga ceaiul rooibos si coaja de portocala. Puneti capacul si asteptati 10 minute. Se pune zaharul de cocos, scortisoara si cine doreste, praful de ghimbir (eu am facut fara). Se amesteca, iar apoi se strecoara.
...
Se pun intr-un blender iaurtul, mango taiat cubulete (eu am avut in casa compot,dar se gaseste si in magazine) si mierea,pana obtineti o bautura fina. Au iesit doua pahare de 350 ml, fiecare.
Laptele se fierbe cu batonul de scortisoara,coaja de portocala si zaharul vanilinat,timp de 8-10 minute. Se strecoara laptele .
Se amesteca cacao cu amidon,zahar brun si putin lapte din oala.Se toarna amestecul peste laptele fierbinte si...
Zmeura congelata (nu este nevoie sa o dezghetati) se pune intr-un blender cu 300 ml apa . Cand a devenit fina ca o pasta, se adauga restul de apa . Se strecoara cu ajutorul unei site si a unei spatule.Va dura ceva timp,dar merita efortul! Semintele se arunca.
...
Se pune apa intr-o cratita. Se adauga condimentele si se pune pe foc, pana da in clocot. Reduceti flacara si lasati sa fiarba 10 minute.
Se adauga zahar si amestecati,apoi puneti ceaiul negru si lasati la infuzat 5 minute.Se strecoara si se poate...
Se pune vinul intr-o oala, impreuna cu coaja si sucul de la o lamaie, de la o portocala si jumatate (restul este pentru ornat) si condimentele. Se fierbe 20 minute,iar la sfarsit, se adauga zaharul brun,se amesteca si se inchide focul.
...
Se pune vinul intr-o oala. Se curata mango si para de coaja si se taie cubulete . Se pun fructele in vasul cu vin ,alaturi de 3-4 rondele de ananas (taiate) si struguri. Se adauga 3 lg zahar (in cazul in care vinul este dulce ,puneti mai putin zahar ) si 300 ml sirop din...
Daca folositi mango congelat, atunci trebuie sa-l lasati sa se dezghete, apoi il scurgeti. In cazul in ca folositi fructul proaspat (copt neaparat, alfel nu are aroma) , atunci se poate folosi asa,taiat cubulete.
Se pune intr-un blender mango si un...
Eu am cumparat un vin dulce, la sticla si nu a fost nevoie de prea mult zahar. Trebuie gustat inainte,de a face sangria!
Se spala fructele. Apoi, se taie portocala in doua jumatati. Una din ele trebuie stoarsa, iar cealalta se taie felii (cu tot cu coaja).O jumatate din mar si lamaia , se taie...
Se toaca marunt ciocolata si se pune la fiert cu laptele, zaharul si scortisoara. Cand da in clocot, se stinge focul.
Se lasa la racit, pana devine calda sau rece si se strecoara (cu o sita fina), la fiecare cana servita, pentru ca raman bucatele de ciocolata care nu s-au topit. Se scot si...
Se pune laptele intr-o oala, pe foc,iar cand da sa fiarba, se adauga ciocolata . Se inchide aragazul si se amesteca ,pana se topeste ciocolata. Adaugati esenta de menta.
Se pun 300 ml lapte, frisca si zaharul brun intr-o cratita ,pe foc. Cand este fierbinte, se pune cacaua amestecata cu restul de 100 ml lapte .Se continua fierberea, pana incepe sa se mai ingroase (cam 5-8 minute). Se adauga esenta de vanilie si se poate servi.
Se orneaza cu frisca si cacao.
Se fierbe sfecla cat este nevoie.
Se stoarce o portocala (mare), iar sucul se amesteca cu sfecla taiata cubulete si semintele. Apoi se pun in blender cateva secunde.
Milkshake cu caramel
Se pun intr-un blender: bananele taiate, iaurtul,mierea si 1 lg sos de caramel. Se mixeaza, pana obtineti o consistenta fina.Acum, adaugati frisca lichida si amestecati cu o lingura. Se toarna sos de caramel in interiorul paharelor,apoi se pune milkshake-ul....
Ciocolata calda cu lapte de migdale
Pudra de cacao se amesteca cu o parte din lapte pana rezulta o pasta fara cocoloase. Restul de lapte se pune pe foc, ochiul mic de la aragaz. Se adauga amestecul de cacao, zaharul de cocos,un praf scortisoara si esenta de vanilie. Amestecati cu un tel ,timp de 2...
Ceai rooibos
Se pune apa la fiert, iar cand clocoteste, se adauga ceaiul rooibos si coaja de portocala. Puneti capacul si asteptati 10 minute. Se pune zaharul de cocos, scortisoara si cine doreste, praful de ghimbir (eu am facut fara). Se amesteca, iar apoi se strecoara. ...
Mango lassi
Se pun intr-un blender iaurtul, mango taiat cubulete (eu am avut in casa compot,dar se gaseste si in magazine) si mierea,pana obtineti o bautura fina. Au iesit doua pahare de 350 ml, fiecare.
Ciocolata calda
Laptele se fierbe cu batonul de scortisoara,coaja de portocala si zaharul vanilinat,timp de 8-10 minute. Se strecoara laptele . Se amesteca cacao cu amidon,zahar brun si putin lapte din oala.Se toarna amestecul peste laptele fierbinte si...
Limonada de zmeura cu sirop de agave
Zmeura congelata (nu este nevoie sa o dezghetati) se pune intr-un blender cu 300 ml apa . Cand a devenit fina ca o pasta, se adauga restul de apa . Se strecoara cu ajutorul unei site si a unei spatule.Va dura ceva timp,dar merita efortul! Semintele se arunca. ...
Ceai negru cu condimente
Se pune apa intr-o cratita. Se adauga condimentele si se pune pe foc, pana da in clocot. Reduceti flacara si lasati sa fiarba 10 minute. Se adauga zahar si amestecati,apoi puneti ceaiul negru si lasati la infuzat 5 minute.Se strecoara si se poate...
Vin fiert
Se pune vinul intr-o oala, impreuna cu coaja si sucul de la o lamaie, de la o portocala si jumatate (restul este pentru ornat) si condimentele. Se fierbe 20 minute,iar la sfarsit, se adauga zaharul brun,se amesteca si se inchide focul. ...
Sangria alba
Se pune vinul intr-o oala. Se curata mango si para de coaja si se taie cubulete . Se pun fructele in vasul cu vin ,alaturi de 3-4 rondele de ananas (taiate) si struguri. Se adauga 3 lg zahar (in cazul in care vinul este dulce ,puneti mai putin zahar ) si 300 ml sirop din...
Limonada de mango
Daca folositi mango congelat, atunci trebuie sa-l lasati sa se dezghete, apoi il scurgeti. In cazul in ca folositi fructul proaspat (copt neaparat, alfel nu are aroma) , atunci se poate folosi asa,taiat cubulete. Se pune intr-un blender mango si un...
Sangria
Eu am cumparat un vin dulce, la sticla si nu a fost nevoie de prea mult zahar. Trebuie gustat inainte,de a face sangria! Se spala fructele. Apoi, se taie portocala in doua jumatati. Una din ele trebuie stoarsa, iar cealalta se taie felii (cu tot cu coaja).O jumatate din mar si lamaia , se taie...
Ciocolata calda cu scortisoara
Se toaca marunt ciocolata si se pune la fiert cu laptele, zaharul si scortisoara. Cand da in clocot, se stinge focul. Se lasa la racit, pana devine calda sau rece si se strecoara (cu o sita fina), la fiecare cana servita, pentru ca raman bucatele de ciocolata care nu s-au topit. Se scot si...
Ciocolata calda cu menta
Se pune laptele intr-o oala, pe foc,iar cand da sa fiarba, se adauga ciocolata . Se inchide aragazul si se amesteca ,pana se topeste ciocolata. Adaugati esenta de menta.
Ciocolata calda
Se pun 300 ml lapte, frisca si zaharul brun intr-o cratita ,pe foc. Cand este fierbinte, se pune cacaua amestecata cu restul de 100 ml lapte .Se continua fierberea, pana incepe sa se mai ingroase (cam 5-8 minute). Se adauga esenta de vanilie si se poate servi. Se orneaza cu frisca si cacao.
Smoothie de portocale cu sfecla
Se fierbe sfecla cat este nevoie. Se stoarce o portocala (mare), iar sucul se amesteca cu sfecla taiata cubulete si semintele. Apoi se pun in blender cateva secunde.
Smoothie cu afine
Se taie jumatate de banana si se pun toate in blender. Cantitatile sunt pentru un pahar de 300 ml.