publicat la 26.04.2016
publicat la 25.04.2016
publicat la 24.01.2016
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Musaca cu carne de porc si vita
Am curatat si spalat legumele,apoi le-am taiat mai marunt si le-am amestecat cu carnea tocata.Cartofii i-am curatat si spalat si i-am pus la fiert cu putina sare(nu trebuie sa fiarba prea tare ptr ca se vor inmuia in tava impreuna cu carnea. Am condimentat compozitia de carne,am adaugat marar...
Musaca din piure de cartofi si carne amestec
Se curata cartofii,se spala si se taie cuburi apoi se pun la fiert in apa. Dupa ce au fiert se scurge apa si se adauga laptele(trebuie sa fie un piure mai gros) apoi untul si condimente (delikat facut in casa),se paseaza pana devine o pasta fina. Pentru umplutura: se taie ceapa marunt si...
Friptura de miel
Am cumparat mai multa carne de miel,chiar si feliata,si am avut si o pulpa mare de buna calitate. Am spalat carnea si am respectat pasii de marinare.In prima etapa am amestecat sarea de mare cu piper(eu am pus macinat) si cu ierburile aromate si fulgii de ardei iute,le-am tocat marunt cu...
Bouletté (marocane) de vita si condimente
Am amestecat carnea cu patrunjel tocat,1 lingura de cumin si 1 de pudra de paprika,am adaugat sare si putin piper dupa gust. Am format boulette cu mana si le-am pus la prajit intorcandu-le pe o parte si pe alta in uleiul de masline pana sau rumenit.Le-am scos pe o farfurie iar in uleiul...
Carne de curcan la cuptor
Am spalat carnea de curcan,am portionat-o si am crestat-o putin. Am presarat putina sare si piper,putin rozmarin,am pus carnea in tava si am stropit cu ulei de masline,apoi am adaugat apa cam o cana. Am dat tava la cuptor la 180°c (cam 1h si jumatate) am intors carnea din cand in...
Ardei umpluti
Am spalat si curatat ardeii de capacel si seminte. Am preparat umplutura astfel:am curatat ceapa si morcovul,ceapa am taiat-o marunt iar morcovul l-am dat pe razatoarea mare si le-am calit intr-o cratita cu ulei.Peste am pus la calit putin si orezul apoi la final am adaugat bulionul....
Ciulama de pui si ciuperci
Se spala pulpele si se fierb in apa,apoi se calesc.Dupa ce s-au rumenit putin se adauga ciupercile taiate cubulete si se lasa la calit cu pulpele.Se face o compozitie din faina,apa si smantana si se toarna peste pulpe si ciuperci se lasa la fiert. Daca e prea groasa se mai adauga apa.La final se...
Pilaf cu piept de pui
Se spala si se taie cubulete pieptul de pui care se caleste in ulei,dupa ce sa rumenit putin se adauga ceapa si morcovul taiate marunt,se adauga apa si se lasa sa fiarba putin apoi se adauga orezul.Se lasa pana se fierb toate bine apoi se adauga ardeiul gras,delikatul,sare si piper dupa gust iar...
Iepure la cuptor cu vin
Se spala si se portioneaza iepurele,se sareaza si se presara rozmarin,intr-o tava se pune ulei de masline extravirgin,apoi se pune iepurele si 2-3 catei de usturoi in coaja,1-2 cana de apa si se da la cuptor.Cand e aproape gata se toarna peste iepure o cana de vin rosu si se mai lasa putin sa...
Pui si pulpe aromate la cuptor
Se spala puiul si pulpele,se cresteaza si se condimenteaza cu condimentele ptr gratar si plantele uscate,se aseaza intr-o tava cu ulei de masline ,legumele se curata si se spala apoi se toaca mai mari,cartofii felii,usturoiul se piseaza,si se pun peste pulpe,se pune o cana doua de apa si se da la...
Portofele cu ficat
Intr-o tigaie cu ulei se rumenesc ficatii care i-am trecut prin putina faina. Separat intr-un bol se amesteca smantana cu mustarul si se adauga sare si piper dupa gust. Foaia se intinde pe planseta de lucru si se fac patrate unde in mijlocul fiecaruia punem ficat si putin sos de smantana, apoi...
Ficat invelit in bacon si sfecla rosie
Se spala ficatii si se dau prin faina apoi se prajesc. Dupa racire ii rulam cu feliile de bacon si prindem cu scobitori apoi aceste rulouri le frigem ori pe gratar ori in cratita. Razium sfecla rosie care este deja fiarta,apoi amestecam cu smantana putina sare si putin piper,punem aceasta...
Sarmalute de sarbatori
Varza murata daca e prea sarata si prea acra se desface si se pune de seara in apa.Se curata ceapa si ardeiul si se calesc apoi se adauga orezul.Dupa calire se da deoparte si se pune carnea tocata,condimentele,sare dupa gust,si cele 250 gr de pulpa afumata de porc tocata la blender,adaugam...
Pulpe in punga magica si legume la cuptor
Se spala pulpele si se condimenteaza cu condimentul de la punga magica,se curata si se spala legumele dupa care se toc julien,cuburi,cum doriti.Se pun toate in punga magica dupa care se leaga la gura.Se fac cateva intepaturi in punga si se da la cuptor.Daca doriti pulpele si legumele mai...