Blogul culinar al Marianei
Compot pere busuioace in vin
Data:02.12.2012Pt. 4 kg pere busuioace:1 litru vin alb,o lamaie,1 kg zahar,1 vanilie.Perele se curata de... articol complet
Compot coacaze rosii si albe
Data:02.12.2012Se pun in strecuratoare,se spala in mai multe ape.Se desprind boabele,se pun in borcan,se agita... articol complet
Compot corcoduse
Data:02.12.2012Fructe proaspete,coapte tari si dulci se asaza in borcane,se agita sa se aseze bine.Pt.... articol complet
Compot struguri fara sirop
Data:02.12.2012Strugurii se scurg,dupa spalare,se pun in borcane uscate.Peste boabe se pune o lingura zahar... articol complet
Compot struguri
Data:02.12.2012Soiul ales:Muscat de Hamburg.La 5 kg struguri se iau 500 g zahar (pt. 9-10 borcane de 500 ml sau... articol complet
Compot pepene galben
Data:02.12.2012La 3-4 kg pepene se pune 1 kg zahar.Pepenii sa fie bine copti,aromati cu miezul consistent.Se... articol complet
Compot de capsuni fara sirop
Data:02.12.2012Se aleg capsuni cu pulpa tare bine coapte,se spala sub jet apa de mai multe ori,se asaza in... articol complet
Compot piersici rosii
Data:02.12.2012E absolut necesar sa se curete de coaja,e amara.Se toarna siropul caldut,sterilizezi 16-18... articol complet
Compot cirese
Data:02.12.2012De preferat cirese pietroase,se scurg,se asaza in borcane.Siropul se prepara la fel ca si la... articol complet
Compot caise
Data:02.12.2012Se spala,se zvanta,se curata de coaja(sau nu),se asaza in borcane uscate cu partea rotunda in... articol complet
Compoturi pt. iarna (sterilizate)
Data:02.12.2012Este necesar ca siropul sa fie mai legat pt. ca fructul sa dureze mai mult timp,sa-si pastreze... articol complet
Gemuri pt. iarna
Data:02.12.20121.Gem caise:vitC,Ca,P2.Gem prune;vitC,Ca,Fe,P3.Gem capsune:vit C,Ca,Fe,P4.Gem... articol complet
Sucuri de fructe conservate
Data:02.12.20121,Suc afine: vitC,Na,K2.Suc gutui:Na,K3.Suc mere:vit B1,B2,C,PP,Na,Ca,Fe,P4.Suc mure;Na,K5.Suc... articol complet
Compoturi cele mai valoroase conserve
Data:02.12.20121.Compot caise-vitaminele:A,C,Ca,Fe,P2.Compot cirese:vit.A,B1,C,Ca,Fe3.Compot mere si... articol complet
Conservarea smochinelor prin uscare
Data:01.12.2012Sunt mai bune daca se lasa sa se stafideasca in pom,apoi se continua uscarea fie la soare,fie la... articol complet
Conservarea cireselor/visinilor prin uscare
Data:01.12.2012Se usuca fara a fi oparite cu sau fara samburi,de preferinta soiurile cu pulpa carnoasa si... articol complet
Conservarea caiselor prin uscare
Data:01.12.2012Se aleg caise bine sau chiar usor trecute din copt.Se apala se aburesc/oparesc 1-2 min,pana... articol complet
Conservarea prunelor prin uscare
Data:28.11.2012Se usuca prune tomnatice,brumarii care se lasa in pom pana se incretesc in jurul coditei pt. a fi... articol complet
Conservarea fructelor prin uscare
Data:28.11.2012Fructele ce se preteaza cel mai bine pt. uscat... articol complet