Blogul culinar al Marianei
Dulceata de castane
Data:04.12.20121 kg castane1 kg zahar250 ml apavanilie Castanele se spala in cateva ape,se inabusa intr-un vas... articol complet
Dulceata de pepene galben
Data:04.12.20121 pepene galben mai mare1kg zahar3 pahare apa½ lamaieSe alege pepene galben cantalup are miezul... articol complet
Dulceata de pepene verde
Data:04.12.20121 pepene potrivit de mare1,250 kg zahar4 pahare apavanilie½ lamaieSe alege un pepene cu coaja... articol complet
Dulceata de prune coapte
Data:04.12.20121 farfurie adanca plina cu prune curatate1 kg zahar3 pahare apavanilie½ lamaieSe aleg prune de... articol complet
Dulceata caise coapte
Data:04.12.20121 farfurie plina cu caise curatate1 kg zahar2 l apa de varvanilie3 pahare apasamburi de caise... articol complet
Dulceata de prunisoare(gogonele verzi)
Data:04.12.201265-70 prunisoare1 kg zahar3 pahare apavanilie1 lamaieSe aleg prunisoare lunguiete nu prea verzi... articol complet
Dulceata de nuci verzi
Data:04.12.2012100-110 nuci verzi1 kg zahar3 pahare apavanilie1 lamaieSe aleg nuci tinerre cu miezul gelatinos... articol complet
Dulceata de trandafiri
Data:04.12.2012300 g flori trandafiri speciali(de Damasc)1,250 g zahar½ lingurita sare lamaieSe aleg 300 g... articol complet
Dulceata de flori de salcam
Data:04.12.2012150 g flori salcam alb1 kg zahar3 pahare apa1 ½ lingurita sare lamaieSe aleg numai petale albe... articol complet
Dulceata zmeura
Data:04.12.20124 pahare zmeura1 kg zahar3 pahare apa½ lamaieComtrolam zmeura sa nu aiba viermisori.Se... articol complet
Dulceata capsuni
Data:02.12.2012o farfurie adanca plina cu capsuni1 kg zahar3 pahare apa½ lamaie1 ceasca alcoolvanilieFructele... articol complet
Dulceata de agrise
Data:02.12.2012o farfurie adanca plina cu agrise3 pahare apa1 kg zaharvanilie½ lamaieSe spala in mai multe... articol complet
Visine in zahar
Data:02.12.2012Visinilor perfect coapte li se scot samburii.Se asaza in borcane uscate presarand fiecare rand cu... articol complet
Suc corcoduse pt.acrit ciorbe
Data:02.12.2012Peste corcodusele verzi,acre se toarna apa clocotita,se acopera cu capac si se fierbe la foc tare... articol complet
Suc de struguri 2
Data:02.12.2012Sucul filtrat prin tifon dublu se amesteca cu un sirop facut din 200-250 g zahar si un pahar cu... articol complet
Suc de struguri 1
Data:02.12.2012Sucul stors se lasa cateva ore la decantat,apoi se trece prin tifon.Sucul clar se incalzeste la... articol complet
Compot dovleac 2
Data:02.12.2012La o farfurie adanca cu dovleac taiat cuburi mici se ia 1 kg zahar,o lamaie,vanilie,100 ml... articol complet
Compot de dovleac 1
Data:02.12.2012Se alega dovleac dulce cu coaja alb-verzuie.Se taie cuburi mici.Se scurge de apa de la... articol complet
Compot prune cu rom
Data:02.12.2012Se aleg prune la care se scot usor samburii,se taie in doua pe lung cu cutit inox.Se asaza in... articol complet
Compot rapid
Data:02.12.2012Se poate prepara din orice fructe.Cele mai reusite sunt din visine si cirese.La 3 kg visine sunt... articol complet