Blogul culinar al Marianei
Serbet ciocolata
Data:06.12.2012150-200 g ciocolata/100g cacao1 kg zahar3 pahare apa1 lingura sare lamaie dizolvata in putina apa... articol complet
Serbet treandafiri
Data:06.12.2012200 g petale curatate de partea alba de la baza(se taie),se cern sa cada polenul,se pun cu 1... articol complet
Serbet caise
Data:06.12.20121 kg zahar1 kg caisevanilie/zahar vanilatsuc lamaie(1/4 lamaie)Caisele bine coapte se asaza in... articol complet
Serbet capsuni
Data:06.12.20121 kg zahar1 pahar mare zeama capsunicateva picaturi zeama lamaie(1/4 lamaie)Capsunile bine... articol complet
Serbet de zmeura/fragi/mure
Data:06.12.20121kg zahar1 pahar mare cu zeama zmeura(cca 1 kg fructe)Fructele se spala se scurg bine de apa se... articol complet
Peltea de pepene rosu
Data:05.12.20121 litru suc600 g zaharEste cea mai gustoasa peltea.Se aleg pepeni bine copti,dulci,miezul se... articol complet
Peltea de caise
Data:05.12.20121 kg caise½ kg mere1,250 kg zaharSe aleg caise parguite,nu prea coapte.Merele se taie felii cu... articol complet
Marmelada prune
Data:05.12.20125kg prune1 kg zaharSe pun fructele la foc mic sa fiarba pana lasa zeama apoi la foc iute... articol complet
Marmelada de caise cu coaja
Data:05.12.20124 kg caise fara samburi1 kg zaharSe asaza la foc mic amestecand continuu.Cand incepe sa se... articol complet
Marmelada de dovleac cu mere
Data:05.12.20121 dovleac de cca 2 kg1kg mere½ lamaiezaharSe alege dovleac alb bine copt,se pune la cuptor... articol complet
Marmelada macese 2
Data:05.12.2012Macesele se curata,spala,fierb ca la reteta Marmelada de macese.Se scot,se lasa sa se raceasca,se... articol complet
Marmelada macese
Data:05.12.20122 kg pireu macese1 kg zaharSe aleg macesele spre sfarsitul lui octombrie,bine coapte,rosu... articol complet
Marmelada dovleac 2
Data:05.12.2012Se poate face si in timpul iernii din dovleac alb-verzui.Se fierbe dovleacul cu putina apa.Cand... articol complet
Marmelada de dovleac
Data:05.12.20121 dovleacvaniliezahar½ lamaieSe alege dovleac bine copt cu coaja alba,se taie bucati se... articol complet
Gem capsuni
Data:05.12.20123 kg capsuni1 kg zaharSe pun in vas cu zaharul,lasi 30-35 min. sa-si lase zeama,se pun la fiert... articol complet
Gem zmeura
Data:05.12.20123kg zmeura1 kg zaharZmeura si zaharulse pun in straturi alternative sa-si lase zeama,se agita... articol complet
Gem prune
Data:05.12.20123 kg prune brumarii/Tuleu gras1 kg zaharPrunele se oparesc in apa clocotita cateva min. apoi se... articol complet
Gem de dovleac
Data:05.12.20123 kg dovleac curatat1 kg zahar½ pahar apavanilie/zahar vanilatPt. gem se recomanda dovleac bine... articol complet
Gem de dovleac cu mere
Data:05.12.20121 dovleac nu prea mare(1,5-2 kg)1 kg zaharvanilieMiezul dovleacului se trece prin masina de... articol complet
Gem caise
Data:05.12.20123 kg caise1 kg zaharSe aleg caise cu pulpa consistenta,se curata de coaja,se scot samburii.Se... articol complet