Retete prezentate pe intelesul tuturor
Friptură de pui pe pat de legume
Data:04.02.2011Se aşează în tavă un rând de rondele de morcov, felii de ardei tăiat subţire, 3-4 linguri... articol complet
Budincă de cartofi cu ceafă afumată
Data:03.02.2011Se pune laptele la foc şi, când începe să fiarbă, se pun cartofii curăţaţi, spălaţi şi... articol complet
Tort alcazar
Data:02.02.2011Se bat albuşurile spumă cu zahărul şi vanilia, se adaugă nucile şi se amestecă uşor. Se... articol complet
Trufe cu ciocolată neagră
Data:01.02.2011Ciocolata se topeşte pe bain-marie împreună cu frişca lichidă şi nucile măcinate mărunt.... articol complet
Cartofi cu rozmarin la cuptor
Data:28.01.2011Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă rece cu sare. Se... articol complet
Limbă în sos de smântână
Data:27.01.2011Se fierbe limba (vezi Limbă fiartă) şi se taie felii de grosimea unui deget. Se pune untul... articol complet
Fazan la cuptor
Data:26.01.2011Fazanul proaspăt vânat, necurăţat de pene, se pune la fezandat cu capul în jos, într-o... articol complet
Pulpe de pui cu sos de roşii şi ciuperci
Data:25.01.2011Se prepară o soluţie de marinare din vin, ulei, rozmarin, sare şi piper. În această soluţie... articol complet
Musaca de curcan
Data:24.01.2011Se fierbe carnea de curcan, se scoate din oală şi se pun cartofii la fiert în aceeaşi zeamă... articol complet
Sote de fasole păstăi cu ciuperci
Data:21.01.2011Se încinge puţin ulei într-o tigaie şi se adaugă fasolea păstăi (din conservă sau... articol complet
Prăjitură inteligentă
Data:20.01.2011Untul, zahărul şi 5 linguri de lapte se pun într-o cratiţă la foc mic, până se topeşte... articol complet
Ruladă cu frişcă şi fructe de pădure
Data:19.01.2011Crema se întinde pe blatul rece. Se rulează şi se dă la rece. Se taie cu un cuţit bine... articol complet
Clătite americane
Data:18.01.2011Laptele, făina, zahărul, ouăle, sarea şi untul se amestecă şi se mixeaza. Se amestecă... articol complet
Ciuperci cu maioneză şi piept de pui
Data:17.01.2011Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare. Se lasă să se răcească şi apoi se taie cubuleţe.... articol complet
Şniţel din piept de pui
Data:16.01.2011Pieptul de pui de taie fâşii foarte subţiri. Se presară cu sare şi piper. Se pregăteşte... articol complet
Cartofi cu bulion la cuptor
Data:14.01.2011Se taie cartofii într-un vas termorezistent. Se amestecă bulionul cu 1-2 pahare de apă şi se... articol complet
Tiramisu cu fructe de pădure
Data:13.01.2011Se prepară crema de mascarpone astfel: se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile... articol complet
Tocăniţă de cartofi cu mazăre
Data:12.01.2011Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei încins. Când ceapa capătă o culoare aurie, se... articol complet
Tort cu fructe şi cremă de iaurt
Data:11.01.2011Se aşează o foaie de blat în forma detaşabilă de tort, se toarnă crema, se pune şi... articol complet
Tartă cu brânză proaspătă
Data:10.01.2011Se pune făina cernută în castron, se adaugă sarea, untul tăiat cuburi şi se amestecă... articol complet