Pasiune pentru bucatarie

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 05.06.2009

RETETE517
PRIETENI67
Retete

Tort cu mousse de caramel

In Torturi la 13 Mar 2010

Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare, cu un praf de sare. Cand s-a intarit bine se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le amestecam cu uleiul, dupa care incet incet le incorporam in bezea.Faina o amestecam cu...

ESCALOP DE PORC CU CIPERCI

In Porc la 12 Mar 2010

Carnea se bate cu ciocanul de snitele,se sareaza,se pipereaza,se trece prin faina si se frige in ulei incins(intr-o cratita mai mare) unde s-a prajit inainte 3 catei de usturoi.Dupa ce s-a fript carnea punem in uleiul ramas ciupercile taiate si apoi punem vinul si o cana de apa.Lasam 10 min la...

Tarta cu branza si cafea

In Prajituri la 8 Mar 2010

Se spala lamaia cu apa fierbinte,se sterge,se rade coaja si se stoarce sucul.Se incinge cuptorul.Se separa ouale.Se bate untul cu zaharul;se adauga galbenusurile,sucul si coaja de lamaie.Se inglobeaza branza,grisul,praful de budinca.Se adauga albusurile batute spuma si se omogenizeaza.Se separa...

Pancakes cu iaurt

In Dulciuri la 8 Mar 2010

Amestecam faina cu zaharul, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Intr-un alt bol amestecam galbenusul cu iaurtul si lingura de ulei. Adaugam treptat faina si amestecam.la sfarsit adaugam albusul batut spuma. Ungem cu putin ulei o tigaie si punem cu polonicul cate o clatita de 10-12 cm...

Muffins cu portocale

In Prajituri la 7 Mar 2010

Margarina se topeste apoi se lasa la racit.Portocala se spala bine cu apa calda apoi se rade coaja si se stoarce sucul. Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga si galbenusurile, se amesteca si se adauga si untul topit, coaja si sucul de portocala, laptele si praful...

chiftele de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2010

Formati bilute pe care le treceti prin faina si le puneti la fript in ulei incins pana se rumenesc frumos.Se servesc ca garnitura sau ca atare cu smantana!Puteti sa le faceti de post eliminand oul. POFTA BUNA!!

PRAJITURA FRAGEDA CU MERE

In Prajituri la 6 Mar 2010

Pentru foi avem nevoie de: Intr-un castron maream pus  faina cu untul partial topit si am amestecat(cu o lingura sau cu mixerul folosind paletele pentru aluat). Cand au inceput sa se formeze firimituri am adaugat zaharul (pudra),un praf de sare,praful de copt stins cu zeama de lamaie si...

Supa-crema de cartofi

In Supe la 2 Mar 2010

legumele se fierb in apa cu sare;cand au fiert se scurge din lichid daca e prea mult si se mixeaza cu blenderul pana se transforma intr-o crema fina.Apoi se subtiaza putin cu lichidul scurs.Se potriveste de sare,se pune patrunjel si se serveste cu,crutoane! pofta buna!

Cartofi acordeon

In Aperitive / Garnituri la 2 Mar 2010

Cartofii se curata,se spala si se taie felii potrivite,dar nu se patrunde pana jos(se lasa un cotor).Mezelurile si cascavalul se taie bucati si se pune in fiecare crestatura ce doriti.Deasupra se pune cascaval sau branza si se inveleste cartoful in folie de aluminiu.Se dau la cuptor aprox 1 h...

Piept de pui cu smantana si pesmet

In Pui la 2 Mar 2010

Pieptul de pui se feliaza si se bate cu ciocanul pt snitele;se aseaza intr-o tava unsa bine cu ulei.Peste pieptul de pui se pune smsntana si se uniformizeaza,si apoi se cerne peste,pesmetul.Se baga la cuptor pana se rumeneste(aprox 30 min) Pofta buna!!!

Mousse de banane

In Prajituri la 2 Mar 2010

Bananele le-am rupt bucati,am pus peste ele sucul de lamaie sa nu se oxideze,zaharul si am bagat blenderul aprox 2 min.Gelatina am pus-o la inmuiat in putina apa rece si am lasat-o pana s-a umflat,apoi am pus-o pe baie de aburi sa se dizolve(sa nu fiarba ca isi pierde proprietatile).Am...

Tiramisu reţetă adaptata

In Prajituri la 28 Feb 2010

Tiramisu reţetă adaptata Am amestecat praful de crema cu laptele si am mixat pana a devenit o crema groasa.In fiecare pahar am rupt cate un piscot,am pus cate 2 linguri de cafea peste ele,2 linguri de crema,apoi un alt strat de piscot insiropat,2 linguri de crema si am ornat cu cacao.Se lasa...

Pui la punga cu piure sau pranzul de duminica II

In Pui la 28 Feb 2010

Puiul l-am proportionat si l-am pus in punga magica (eu nu am pus pieptul),am pus condimentele care erau in punaga si am bagat la cuptor pt 1 h.Am facut un piure in care am adaugat si putina smantana ca sa fie mai fin! Pofta buna!

Gogosi aromate(de post)

In Prajituri la 28 Feb 2010

Se dizolva drojdia in putina apa calduta cu o lingurita de zahar.Intr-un castron mare se pune apa calduta,uleiul,zaharul si aromele si se amesteca pana se topeste zaharul.Peste compozitie se pune drojdia dizolvata si se adauga faina in ploaie pana devine un aluat elastic(nu prea tare).Se lasa la...

Limonada

In Bauturi la 27 Feb 2010

Taiem lamaile pe jumatate si le stoarecem de zeama.In fiecare pahar am pus cate o lingura de zahar,1/3 din zeama de lamaie si apa(aceeasi canitate xa si zeama de lamaie.Am decorat cu o felie de lamaie si am pus si /cate o felie in fiecare pahar

Ciorbita de pui cu galuste imperiale

In Ciorbe la 26 Feb 2010

Se pune carne la fiert,iar cand este fiarta pe jumatate se adauga legumele taiate cubulete(sau cum doriti) si se lasa la fiert. Galustele:Ouale se bat impreuna cu cascavalul,se adauga untul moale,faina si grisul(amestecate in prealabil) si se potriveste de sare.Se tapeteaza o tava cu hartie de...

Cartofi in doua culori la cuptor cu snitel

In Aperitive / Garnituri la 26 Feb 2010

Cartofii se fierb 10 min impreuna cu morcovii taiati cubulete,in apa cu sare,se scot se pun in tava,se adauga peste 3 lg de ulei,sare,piper si se lasa la cuptor pana se inmoaie.Se servesc langa un snitel si sos de maioneza si ketchup. pofta buna!

pizza cu blat de franzela

In Pizza la 26 Feb 2010

Se pune in tava o hartie de copt si se unge cu unt. Se umezeste fiecare felie de franzela cu lapte(nu foarte mult) si apoi se tapeteaza tava cu feliile, astfet incat sa nu ramana nici un pic de spatiu liber.Se unge bine blatul astfel obtinut cu sos de rosii si se presara muuult busuioc si...

Diplomat la pahar cu kiwi si portocale

In Torturi la 25 Feb 2010

Am preparat crema conform instructiunilor de pe plic si am batut frisca.In fiecare pahar am faramitat cate un piscot peste care am pus 2 linguri de suc natural de porocala,apo crema,fructele taiate bucatele,piscot insiropat,crema,fructe,frisca si am ornat cu felii de kiwi si portocale.Daca aveti...

Pulpe de pui la capac

In Pui la 25 Feb 2010

O cratita se umple pana la jumatate cu apa, apoi se foloseste capacul potrivit ei, decat ca se pune pe dos (deci cu manerul in cratita).Pe capac se pun pulpele, una langa alta, se stropesc cu o cana de apa si cu putin ulei, se condimenteaza si se dau la cuptor pana se rumenesc.Am servit cu...

Tortilla cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2010

Cartofii se curata,se spala si se taie cubulete mici.Se pun intr-o tigaie adanca cu mult ulei si se lasa la fript pana se inmoaie(nu dati focul prea tare ca nu trebuie sa se friga).Cand s-au inmuiat se pune ceapa tocata marunt, sare si piper si se mai lasa pana se inmoaie  si aceasta....

Salata

In Salate la 25 Feb 2010

Am spalat legumele;salata am rupt-o cu mana bucati potrivite,rosiile si castravetii i-am taiat bucati.Am pus intr-un bol toate legumele,am sarat si am pus zeama de lamaie.Deasupra am pus branza taiata cubulete si masline! Pofta buna!!  

Orez cu legume si piept de pui la gratar

In Mancaruri cu carne la 25 Feb 2010

Am pus orezul si legumele l-a fiert(fara sa fac prajeala)cu apa si le-am lasat l-a foc potrivit pana au fiert,am potrivit de sare si am servit alaturi de snitelul facut pe gratar!   POFTA BUNA!

Supa de praz

In Supe la 24 Feb 2010

Prazul se taie rondele(partea alba),legumele cubulete sau cum doriri si se pun la fiert.Dupa cateva clocote se adauga si orezul si se lasa sa fiarba la foc potrivit.Cand au fiert legumele si orezul se opreste focul,se potriveste de sare si daca nu o vreti de post,bateti un ou si cu ajutorul unei...

Paste cu sunca la cuptor

In Fusilli la 23 Feb 2010

Pastele se fierb pe jumatate in apa cu sare,se scot,se trec printr-un jet de apa rece si se aseaza in tava.Sunca se taie bucatele si se amesteca cu pastele. Plicul de maggi se amesteca cu 800 ml lapte si se toarna peste paste;se da tava la cuptor si se lasa pana scade sosul.Camd sunt aproape...

Cartofi rantaliti

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2010

Se fierb cartofii cu coaja, se curata si se dau pe razatoare.Intr-o cratita sau tigaie se caleste ceapa tocata marunt, se adauga boia , amestecam putin apoi adaugam cartofii.Potrivim de sare .Sunt tare buni cu muraturi in special .se pot servii ca garnitura

Racituri de porc(piftii)

In Porc la 22 Feb 2010

Se proportioneaza carnea,se spala si se pune la fiert in apa cu sare.Cand da in cateva clocote se arunca apa si se pune alta si se lasa la fiert luand spuma din cand in cand.Cand carnea este aproape fiarta se adauga ceapa intreaga si morcovul tocat marunt si se lasa la fiert pana se fierb...

O idee de cina

In Pui la 22 Feb 2010

Piept de pui la cuptor: Pieptul de pui se feliaza(feliile trebuie sa fie mai groase)se condimenteaza,se pune pe piecare bucata cate 2 lg din compozitie.Intr-o tava se pune folie de aluminiu unsa cu ulei,se aseaza pieptul de pui,se presara boia si se da la cuptor pana se rumeneste Piure de...

Piure de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2010

Cartofii se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare(puneti apa cat sa treaca peste ei).cand s-au fiert opriti focul si ii pisati cu ustensila speciala(de obicei las toata zeama care a ramas),adaugati smantana,uleiul,sare,piper si morcovul taiat marunt,marunt,patrunjelul si omogenizati...

Salata de varza

In Salate la 22 Feb 2010

Varza o taiem pe jumatate si fiecare jumatate o taiem findeluta!Peste varza taiata punem sare si o nfrecam putin in maini pana se inmoaie. Taiem rosiile cubulete si mararul marunt si le punem peste varza!Punem 1-2 linguri de ulei,sare si otet dupa gust si amestecam! Gata:o salata buna si...

Afisate 421 - 450 din 517 retete    

Postari recente

publicat la 18.02.2012

Somon cu sos de smantana

publicat la 13.02.2012

Retete de la cititori, editia II

publicat la 07.02.2012

Prajitura cu foi de miere

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]