Verzele se tin in apa peste noapte pentru a se desara.
Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se caleste in ulei cu putina sare si cu putin piper macinat.
Se toaca verzele grosier si se adauga peste ceapa aurie impreuna cu foile de dafin si putin piper macinat. Se lasa varza sa se...
Iata cum se prepara aceasta Mancare de urzici frecate cu malai - Reteta gustoasa de post
Se spala urzicile foarte bine.
Se pune 1 litru de apa la foc impreuna cu o lingurita de sare. In momentul in care apa da in clocote se adauga urzicile si se fierb la foc mic circa 8 minute. Se scot din...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Dovleacul se curata de seminte cu ajutorul unei linguri, se clateste cu apa si se presara cu zahar. Se aseaza cu gura in jos pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand dovleacul este copt. Se intoarce dovleacul cu...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Apa si uleiul se pun intr-un castron. Se adauga faina, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce si busuiocul si se mixeaza. Se incorporeaza legumele mexicane, lasand cateva pentru decor.
Intr-o tava pentru briose se pun forme de silicon unse cu ulei...
Se curata galbiorii de pamant, se spala si se taie in bucati mari.
Se pune ulei intr-o cratita, se adauga galbiorii si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade zeama, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand scade. Se ia cratita de pe foc si se adauga usturoiul presat.
In timp ce se...
Varza acra calita, de post
Verzele se tin in apa peste noapte pentru a se desara. Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se caleste in ulei cu putina sare si cu putin piper macinat. Se toaca verzele grosier si se adauga peste ceapa aurie impreuna cu foile de dafin si putin piper macinat. Se lasa varza sa se...
Mancare de urzici frecate cu malai - Reteta gustoasa de post
Iata cum se prepara aceasta Mancare de urzici frecate cu malai - Reteta gustoasa de post Se spala urzicile foarte bine. Se pune 1 litru de apa la foc impreuna cu o lingurita de sare. In momentul in care apa da in clocote se adauga urzicile si se fierb la foc mic circa 8 minute. Se scot din...
Dovleac copt cu scortisoara
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Dovleacul se curata de seminte cu ajutorul unei linguri, se clateste cu apa si se presara cu zahar. Se aseaza cu gura in jos pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand dovleacul este copt. Se intoarce dovleacul cu...
Briose cu legume mexicane (de post)
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Apa si uleiul se pun intr-un castron. Se adauga faina, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce si busuiocul si se mixeaza. Se incorporeaza legumele mexicane, lasand cateva pentru decor. Intr-o tava pentru briose se pun forme de silicon unse cu ulei...
Galbiori cu usturoi si mamaliguta
Se curata galbiorii de pamant, se spala si se taie in bucati mari. Se pune ulei intr-o cratita, se adauga galbiorii si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade zeama, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand scade. Se ia cratita de pe foc si se adauga usturoiul presat. In timp ce se...