Se amesteca toate ingredientele mentionate mai sus, puteti adauga si braza de vaca si mai adaugati sare in compozitie,
Se incorporeaza cu apa si se face o coca.
Sa fie un aluat de intins fara sa se prinda. Dati formele dorite.
Le preparati in ulei incins.Daca vreti sa iasa mai crocante...
Se incinge uleiul. Intre timp se bat ouale bine, se taie ceapa rondele si se freaca cu putina sare ca sa se moaie sa nu mai fie nevoie sa unditi ceapa inainte in asa fel sa raman gustul de ou.
Se adauga ceapa cu oul batut, se amesteca si puneti compozitia in tigaie fara a lasa nici un spatiu...
- lasi drojdia in lapte 20 min apoi adaogi la faina, framanti si pui margarina moale le tai imediat ,le ungi cu ou si pui deasupra ce vrei,(mac,susan,chimen,sare) le lasi la cuptor pana isi schimba culoarea.
- cuptorul incins in prealabil.
Se amesteca tote ingredientele, se incorporeaza cu faina pana se face un aluat nici prea moale nici prea tare doar cat sa il puteti intinde si sa nu se lipeasca cand il intindeti.
Lasati la rece timp de 1h.
Se presoara cu faina si se intinde o foaie mare ca pentru o tava de cuptor, ungeti...
- se incinge bine tigaia de preferabil sa fie de tefal,
-se adauga sunca in fasii sau cuburi mici, jumatate din rosie, ciupercile felii subtiri, ardeii si ceapa julienne,
-se lasa sa se patrunda bine pana se formeaza un sos de la rosii, ardei si sunca.
-intre timp bateti ouale ,adaugatle...
Se pune intr-un castron laptele si in alt castron se pun ouale batute cu sare si piper.
Feliile de piine se inmoaie in lapte, se dau prin oul batut si se pun intr-o tigaie cu untul la prajit, pina se rumenesc.
Se servesc la mazare sau ca aperitiv.
Se amesteca branza,(daca este cas dulce se da prin razatoare si se sareaza),ceapa,ardeiul si mararul( se toaca marunt).Se amesteca cu uleiul pana devine o pasta tartinabila.Se orneaza cu rosii proaspete bine coapte.
Se poate servi cu paine prajita - tartinute sau tip salata....
Chipsuri de casa
Se amesteca toate ingredientele mentionate mai sus, puteti adauga si braza de vaca si mai adaugati sare in compozitie, Se incorporeaza cu apa si se face o coca. Sa fie un aluat de intins fara sa se prinda. Dati formele dorite. Le preparati in ulei incins.Daca vreti sa iasa mai crocante...
Omleta cu ceapa rosie si cascaval
Se incinge uleiul. Intre timp se bat ouale bine, se taie ceapa rondele si se freaca cu putina sare ca sa se moaie sa nu mai fie nevoie sa unditi ceapa inainte in asa fel sa raman gustul de ou. Se adauga ceapa cu oul batut, se amesteca si puneti compozitia in tigaie fara a lasa nici un spatiu...
Sticsuri „Retetele Danielei”
- lasi drojdia in lapte 20 min apoi adaogi la faina, framanti si pui margarina moale le tai imediat ,le ungi cu ou si pui deasupra ce vrei,(mac,susan,chimen,sare) le lasi la cuptor pana isi schimba culoarea. - cuptorul incins in prealabil.
Saratele
Se amesteca tote ingredientele, se incorporeaza cu faina pana se face un aluat nici prea moale nici prea tare doar cat sa il puteti intinde si sa nu se lipeasca cand il intindeti. Lasati la rece timp de 1h. Se presoara cu faina si se intinde o foaie mare ca pentru o tava de cuptor, ungeti...
Omleta combinata ”asubana”
- se incinge bine tigaia de preferabil sa fie de tefal, -se adauga sunca in fasii sau cuburi mici, jumatate din rosie, ciupercile felii subtiri, ardeii si ceapa julienne, -se lasa sa se patrunda bine pana se formeaza un sos de la rosii, ardei si sunca. -intre timp bateti ouale ,adaugatle...
Friganele
Se pune intr-un castron laptele si in alt castron se pun ouale batute cu sare si piper. Feliile de piine se inmoaie in lapte, se dau prin oul batut si se pun intr-o tigaie cu untul la prajit, pina se rumenesc. Se servesc la mazare sau ca aperitiv.
Branza picanta cu marar verde ” asubana ”
Se amesteca branza,(daca este cas dulce se da prin razatoare si se sareaza),ceapa,ardeiul si mararul( se toaca marunt).Se amesteca cu uleiul pana devine o pasta tartinabila.Se orneaza cu rosii proaspete bine coapte. Se poate servi cu paine prajita - tartinute sau tip salata....