Postul, o perioada de curatare a organismului - Sfaturi despre nutritie oferite de Doamna Dr. Mihaela Gologan

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 24 Noi 2015, 12:16

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

Doamna Dr. Mihaela Gologan este medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, in cadrul retelei private de sanatate Regina Maria.

Doamna doctor ne va oferi periodic sfaturi de nutritie, de urmat pentru a duce o viata cat mai sanatoasa.

Astazi ne va vorbi despre beneficiile alimentatiei de post si despre efectele asupra sanatatii.

Pentru cei care aleg in aceasta perioada alimentele vegetale, felicitari! Consumul de legume, fructe si cereale integrale este benefic atat pentru corp cat si pentru suflet. Dieta de post este una energizanta, bogata in fibre si antioxidanti!

De unde vin proteinele? In primul rand din leguminoase: mazare, fasole boabe diferit colorate, linte, naut. Aceste proteine sunt deficitare in aminoacidul metionina, de aceea, sunt de consumat langa cereale: humus pe lipie, supa de linte cu crutoane.

Vorbind de cereale, vegetarienii apreciaza quinoa, care aduce si proteine de buna calitate. Pentru mese consistente sunt de adaugat orez brun, paste integrale, cartofi copti.

De unde vin grasimile? Grasimile vegetale sunt de nelipsit din dieta, din fructele oleaginoase: nucifere, seminte (oferta este din ce in ce mai variata), cat si masline sau avocado. Uleiul de masline in salate sau adaugat la sfarsitul prepararii mancarurilor le creste valoarea nutritionala.

Calciul vine din inlocuitoarele de lactate: lapte de migdale, de soia sau orez, tofu, iaurt de soia. De asemenea din seminte (susan) sau legume (frunze, broccoli).

Postul este o perioada de curatare a organismului, in care putem profita de frumusetea culorilor din piete si o perioada de testare a vointei si motivatiei pentru sanatate. Dar, decat sa mancam paine in exces covrigi, cartofi prajiti si dulciuri de post, pentru ca ne e tot timpul foame, mai bine renuntam la a posti si adaugam proteinele animale, care ne dau consistenta meselor!

Sursa foto: newsfirst.lk

Comentarii (1)

24.11.2015, 12:48

Este intr-adevar si un exercitiu de vointa Eu cand am dus la bun sfarsit prima data un post de 40 de zile l-am privit ca o victorie . Mi-am zid ca daca pot face asta , pot si altele . ,, Dai vointa , ai putere '' !!!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia