Am ajuns la Cartisoara cu bateriile descarcate. Acea senzatie de sfirseala ... fizica si psihica ... pusese stapinire totala pe mine in zilele dinaintea week-endului ce aveam sa-l petrecem la Casa Mosului. Am plecat din Bucuresti dupa serviciu, pe Valea Oltului catre Sibiu, si am parcurs cei aproape 300 de kilometri lejer. Cind am ajuns in fata pensiunii si am coborit din masina, intr-o zi de mai, aerul curat mi-a intins parca o mina pentru a ma ridica de jos. Vazindu-ma cum stau si inspir cu nesat, nea Ion, gazda ce ne iesise in intimpinare, mi-a zimbit sugubat: "Stii, avem 24 de feluri de pomi in padurile din jur. Plus umiditatea lacului. Asta-i motivul acestui aer nemaipomenit. Poftiti in casa, prietenii dumneavoastra deja au ajuns".
Casa
Pensiunea este superba si de o curatenie ireprosabila. De aici si regula casei, de a se lasa pantofii frumos intr-un loc amenajat la intrare si de a folosi papucii de unica folosinta, civilizati si nou-nouti. Nu m-a deranjat nici o clipa acest lucru, desi citisem review-uri pe net in care unora nu le-a convenit. Livingul este situat la parter, are peste 100 de metri patrati si a fost generos ca spatiu chiar si pentru o gasca precum a noastra. Pentru ca in familia noastra de prieteni sintem 4 cupluri si 5 copii. Bucataria este utilitata completa, iar la parter mai sint 2 toalete. Singurul regret este ca daca ajungi vara, nu poti savura caldura si lumina semineului :)).
Ne-am asezat la masa, iar nea Ion ne-a servit cu o delicioasa fripturica de porc, o alta cu pui la cuptor pentru copii si muraturi de casa. Ne-am cinstit intii cu o palinca si o afinata bine venite. La desert am avut clatite cu urda delicioaseeee (reteta aici).
Decorata rustic cu un foarte bun gust, fara a fi incarcata insa, pensiunea are la etaj 5 camere, cu baie proprie, foarte curate: 2 camere matrimoniale, 2 camere cu 2 paturi si 1 camera cu 3 locuri.
Dupa cina, am mai stat la un pahar de ... vin si vorba ... pe terasa ce dadea din living. Liniste, aer curat, prieteni. Nu-mi puteam dori nimic mai mult in acele clipe.
Curtea
Dimineata, m-am trezit cu o stare de bine. Am iesit pe balcon si am tras din nou aer in piept. Muntii Fagarasului ce se vedeau in zare, cosul usor fumegind al casei de alaturi si curtea verde crud a pensiunii mi-au spus ca-s pe drumul cel bun in cautarea mea disperata de a-mi reincarca bateriile.
Prietenii mei savurau deja o cana de cafea americana la soare, pe sezlonguri, iar Matei isi scosese mingea din portbagaj pentru ca avea la indemina un gazon mai bun ca pe National Arena :)). Curtea este frumoasa si, la fel ca si pensiunea, foarte ingrijita. Exista un hamac in care sa lenevesti, doua sezlonguri, o masa rustica de lemn cu umbrar, un loc de gratar si pomi fructiferi. Casa in care stau gazdele noastre, Maria si Ion, se incadreaza superb in acest peisaj.
Ce poti face in zona
Masa de dimineata a fost gustoasa si numai buna pentru planurile zilei. Relaxati, am hotarit sa mergem la cascada Balea (aflata la citiva kilometri), apoi la prinz sa mincam un pastrav proaspat la Albota (click aici). Am mai fi putut merge la herghelia din Simbata de jos sau la Manastirea din Simbata de sus, la Sibiu, ori la palatul Brukenthal din Avrig, locuri minunate si ele, insa prin care zabovisem anul trecut mai mult.
Ajunsi la baza telecabinei spre Balea Lac, gasca noastra s-a impartit in doua. O parte a urcat cu telecabina, iar ceilalti au facut o mica drumetie spre cascada. Ne-am bucurat de un peisaj de poveste, insa n-am reusit sa gasim drumul care sa ne duca la cascada.
Una peste alta, miscarea a prins bine si am ajuns la pastravaria Albota infometati. Se maninca bine, iar complexul este foarte frumos. Dupa o cana de cafea, am coborit animati de dorinta copiilor de a pescui. A fost distractie maxima, iar bucuria lor cind prindeau cite un peste nu o poti exprima in cuvinte.
In drumul de intoarcere spre Casa Mosului, aparatul foto a mai surprins citeva instantanee superbe, semn ca avem o tara de vis (da, stiu gluma cu "pacat ca-i locuita").
Seara am mancat nemaipomenita tocanita (vezi reteta), specialitatea casei, stropita cu vin de buturuga, si am chibitat cu multa voie buna pe marginea Eurovisionului pina dupa miezul noptii.
Dimineata de duminica a fost la fel de frumoasa, am mai tras o repriza de joaca impreuna cu Matei, dupa care ne-am luat ramas bun de la gazdele noastre si gasca vesela a pornit spre casa. Cu bateriile incarcate la maximum!