Cartofi dulci

Postat de Irina in Legume pe 8 Mai 2009, 20:23

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Sunt o sursa excelenta de amidon, asadar de energie.Contin proteine, vitaminele C si E, si o concentratie foarte mare de carotenoide, printre care si betacaroten. Aceste substante fac din cartofii dulci un aliment anticancerigen. 100 g de cartofi dulci pe zi pot reduce riscul aparitiei cancerului la plamani.
Cartofii dulci se pastreaza aproape o luna daca ii tineti intr-un loc rece, fara lumina. La frigider pot sa-si modifice gustul.
Idei de preparare:
 - ca garnitura, sub forma de piure cu usturoi copt, sare si piper;
 - ca desert, preparati un piure din cartofi dulci si sirop de artar si serviti-l pe post de budinca;
 - salata cu bucati de cartofi dulci(fierti sau copti), cu suc de lamaie si ulei de masline, ceapa ...;
 - chipsuri din cartofi dulci taiati rondele, stropiti cu ulei de masline si copti in cuptor pana devin crocanti.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]