Caperele reprezinta niste mici picanterii gastronomice, imprimand preparatelor un aspect exotic delicios. Iata cateva dintre beneficiile lor.
Caperele, folosite frecvent in bucataria mediteraneeana, reprezinta un ingredient in cele mai variate preparate culinare: sosuri (reci sau calde), aperitive care contin in copozitie oua, salate de legume, meniuri cu carne de miel, de vita, de peste, dar si in produse de patiserie.
Exista doua feluri de capere: unele extrem de mici, cat boboabele de piper, fiind considerate mai gustoase din cauza aromei lor mai puternice si altele de dimensiuni mai mari, cat boaba de maces, avand aroma mai slaba.
Caperele, pe langa ca imprima un gust exotic oricarui preparat culinar, sunt si foarte bogate din puct de vedere nutritional.
Se recomanda ca ele sa fie consumate proaspete sau pe post de condiment. Ele contin o gramada de substante nutrivite precum fibre, carbohidrati, zaharuri, proteine, vitamine, minerale.
Datorita continutului bogata in vitamina C, ele pot preveni raceala si gripa. In acelasi timp, caperele sunt benefice afectiuni cum ar fi cele reumatice, urinare (prin efectul lor diuretic), digestive si pentru cresterea imunitatii.
Gustul fin si aroma delicata a acestor mugurei nu este evidentiat destul daca sunt pusi intregi in mancare. Caperele trebuie taiate sau zdrobite pentru ca gustul lor sa invadeze mancarea care devine plina de savoare.
Dieta mediteraneana are la baza consumul de ulei de masline, fructe de mare, peste, cereale integrale, branza si iaurt, fructe si legume proaspete, miere de albine si vin rosu. Cei care consuma alimente bazate pe dieta mediteraneana prezinta un risc minor de hipertensiune, ulcer, cancer, afectiuni genetice sau chiar imbatranire prematura, iar acesta este un fapt dovedit de specialisti.
Dintre multimea de pizzerii Cluj, la foarte multe restaurante se servesc o multime de tipuri de pizza care iti lasa gura apa si merita incercate, fiindca pe cat sunt de gustoase pe atat sunt si de sanatoase, datorita ingredientelor specifice dietei mediteraneene.