BANANELE
Bananele sunt gustoase, sanatoase, mobile (usor de luat peste tot), destul de ieftine si un ingredient grozav pentru shake.
Dar asta nu este totul, spun specialistii.
Ei cred ca expresia "going bananas" (expresie care inseamna a o lua razna) provine din efectul pe care il au bananele asupra creierului. Dupa ce veti citi acest articol, nu veti mai privi niciodata bananele cu aceiasi ochi.
Iata de ce:
Aflux de energie
Bananele contin trei zaharuri naturale - sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre.
O banana ofera instantaneu un aflux sustinut si substantial de energie. Energie pentru a face miscare timp de 90 de minute.
Cercetarile au demonstrat ca numai doua banane ofera destula energie pentru un efort fizic extenuant de 90 de minute. Nu este de mirare ca banana este fructul numarul unu in randul atletilor de performanta ai lumii.
Ameliorarea problemelor medicale si a bolilor
Dar energia este numai unul dintre modurile in care banana ne poate ajuta sa ne mentinem in forma.
Ne poate ajuta sa infruntam sau sa prevenim un numar substantial de boli si probleme, ceea ce o face sa fie obligatorie in meniul zilnic.
Iata in continuare o lista cu cele mai bune efecte pe care le are:
Putere pentru creier:
200 de elevi de la o scoala din Twickenham (Middlesex, Marea Britanie) au fost ajutati sa-si treaca examenele anuale cu rezultate mai bune mancand banane la micul dejun, in pauza si la pranz, in incercarea de a-si imbunatati puterea creierului.
Cercetarile au aratat ca acest fruct ce contine o cantitate mare de potasiu poate ajuta procesul de invatare prin imbunatatirea atentiei.
Constipatie:
Avand un continut ridicat de fibre, bananele pot fi incluse in dieta in scopul restabilirii functionarii normale a intestinelor, ajutand la depasirea constipatiei fara a mai fi nevoie de laxative.
Mahmureala:
Unul dintre modurile cele mai rapide de a vindeca mahmureala este prepararea unui milkshake de banane, indulcit cu miere.
Banana calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, ridica nivelul zaharului din organism, in timp ce laptele calmeaza si rehidrateaza corpul.
Arsurile la stomac:
Bananele au un efect natural antiacid in corp, deci daca suferiti din cauza arsurilor gastrice, incercati sa mancati cateva banane pentru a calma durerea.
Ciupiturile de tantar:
Inainte de a cauta crema impotriva ciupiturilor de insecte, incercati sa frecati zona afectata cu partea interioara a cojii de banana. Multi oameni cred ca are un succes uimitor in reducerea umflarii si iritarii la locul ciupiturii.
Nervii:
Bananele au un continut ridicat de vitamine din complexul B, care ajuta la calmarea sistemului nervos.
Supraponderali si stresati la munca?
Studiile efectuate la Institute of Psychology din Austria au descoperit ca stresul de la serviciu duce la pofta de alimente care aduc confort, precum ciocolata si cipsurile. Un studiu efectuat pe 5000 de pacienti ai spitalului a aratat ca cei mai grasi dintre pacientii care au participat la studiu aveau sanse mai mari de a avea un nivel ridicat de stres la locul de munca. Studiul a tras concluzia ca, pentru a evita poftele induse de panica, trebuie sa controlam nivelul de zahar din organism cu ajutorul gustarilor cu nivel ridicat de carbohidrati la fiecare doua ore pentru a mentine stabil nivelul zaharului.
Stresul:
Potasiul este un mineral vital, care ajuta la normalizarea pulsului, trimite oxigen catre creier si regleaza echilibrul hidric al organismului. Atunci cand suntem stresati, rata metabolismului creste, reducand astfel nivelul potasiului. Acesta poate fi echilibrat cu ajutorul unei gustari formate din banane, care au un continut ridicat de potasiu.
Negii:
Multi oameni preocupati de alternative naturale jura ca daca doriti sa scapati de un neg, puteti pune pe el o bucata de coaja de banana, cu partea galbena in afara. Puteti mentine aceasta compresa cu ajutorul unui plasture sau leucoplast medicinal.
Bananele si merele
Asadar, o banana este intr-adevar un remediu natural al multor boli.
Daca am face comparatie cu un mar, are de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si fier si de doua ori mai multe alte vitamine si minerale.Este bogata si in potasiu si este unul dintre cele mai valoroase alimente pe care le avem la indemana. Deci poate este momentul de a schimba proverbul, spunand
"Bananele, un aliment perfect!"
Bananele trebuie sa fie motivul pentru care maimutele par asa de fericite tot timpul.
Inca un secret: crema de pantofi
Vreti sa va lustruiti repede pantofii? Luati partea interioara a cojii de banana si frecati direct pantoful... apoi stergeti cu o carpa uscata. Nu-i asa ca este un fruct uimitor?
NUCILE
Consumate dupa fiecare masa, aceste fructe impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima.
Opt nuci pe zi va tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, arata un studio realizat de cercetatorii americani de la Barcelona 's Hospital Clinico, aparut in publicatia 'American College of Cardiology'.
Specialistii citati de BBC News va sfatuiesc sa consumati nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi pentru a atenua efectele negative pe care acestea din urma le au asupra organismului.
Nucile, mai sanatoase decat uleiul de masline
Cercetarea a constat in monitorizarea a 24 de adulti, jumatate dintre ei cu un nivel normal al colesterolului, iar cealalta jumatate cu un nivel ridicat. Participantii la studiu au primit doua portii de salam bogat in grasimi si branza, pe care le-au consumat la un interval de o saptamana.
La una dintre portii, cercetatorii au adaugat cinci lingurite de ulei de masline, iar la cealalta, miezul a opt nuci.
Testele au aratat ca atat uleiul de masline, cat si nucile au ajutat la reducerea inflamatiilor din artere care apar brusc dupa o masa bogata in grasimi saturate si care, in timp, favorizeaza intarirea arterelor si creste riscul unor boli de inima si al atacului vascular cerebral. Cu toate acestea, spre deosebire de uleiul de masline, nucile au mai ajutat si la mentinerea elasticitatii si flexibilitatii arterelor, indiferent de nivelul colesterolului.
Trateaza tulburarile de ritm cardiac
Cercetatorii au mai observat ca acidul alfa linoleic din nuci poate fi benefic pentru cei cu tulburari ale ritmului cardiac. Ei i-au avertizat pe participantii la studiu ca pot manca absolut tot ceea ce doresc, cu conditia sa consume si nuci.
Acest lucru demonstreaza ca grasimile protectoare din nuci inlatura efectele grasimilor saturate din dieta, pe cand o grasime neutra, precum uleiul de masline, nu are un rol atat de important', afirma Robert Vogel, profesor la University of Maryland, Baltimore .
Pentru ca sunt elastice, arterele se pot intinde atunci cand fluxul sanguin se imbunatateste. Consumul de grasimi intrerupe producerea de oxid nitric de catre 'captuseala' arterelor, necesar pentru mentinerea flexibila a vaselor de sange.
Nucile mai contin antioxidanti si arginina, un aminoacid folosit de organism pentru a produce oxidul nitric.
Pentru vegetarieni.
Combinati nucile cu legume si paine. Nucile si alunele pot inlocui majoritatea nutrientilor animali in cazul persoanelor vegetariene. Printre nutrienti se numara cele mai multe vitamine B, fosfor, fier, cupru, potasiu si proteine.
Ca mai toate proteinele din surse vegetale, cele din nuci si alune sunt inferioare calitativ celor animale. Cu toate acestea, in combinatie cu paine, cereale si leguminoase (mai ales soia si linte) se poate obtine gama intreaga si echilibrata de aminoacizi esentiali.
ORZUL VERDE- un miracol al lumii vegetale
Continutul plantei verzi in vitamine si minerale:
• de peste 250 de ori mai multa provitamina A decat in laptuca;
• de peste 25 de ori mai mult potasiu decat in banane;
• de peste 11 ori mai mult calciu decat in lapte;
• de peste 11 ori mai mult fier decat in telina;
• de peste 7 ori mai multa vitamina C decat in portocale;
• de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat in spanac;
• de peste 23 ori mai multa biotina (factor din grupul vit. B) decat in lapte;
2000 micrograme SOD (superoxid dismutaza), activ, la o portie de doua grame de orz verde, pudra.
Superoxid dismutaza este o enzima proteica activa cu un efect deosebit in vindecarea bolilor, in revitalizarea organismului si in incetinirea proceselor de imbatranire.Aceasta enzima intervine in inactivarea radicalilor liberi oxidril.
Dr. Milton Fried afirma ca acesti radicali liberi favorizeaza imbatranirea celulelor si aparitia bolilor. Orzul verde este pana in prezent cea mai bogata sursa de SOD cunoscuta.
Efecte benefice asupra organismului:
• mai putin somn necesar;
• mai multa energie in eforturile fizice, intelectuale, memorie imbunatatita, claritate a gandirii;
• reglarea tensiunii arteriale;
• renuntarea la pilule calmante pentru dureri;
• eliminarea surplusului de greutate in obezitate;
• rezolvarea problemei acneei;
• efect antiinflamator ( superior cortizonului si fenilbutazonei, fara a avea efecte secundare)
• revitalizeaza tegumentul, vindecand uscaciunea acestuia, care insoteste imbatranirea;
• creste potenta sexuala.
Orzul verde este folosit pentru extragerea sucului sau se usuca si se transforma in pudra sub o forma sau alta este folosit in
- anorexie,
- anemie,
- stomatite,
- cancer,
- gastrita,
- ulcer,
- colita,
- pancreatita,
- afectiuni hepatice (hepatita virala si cronica, ciroza),
- dischinezie biliara,
- diabet,
- astm,
- bronsita,
- tuberculoza pulmonara,
- viroza pulmonara,
- rinita alergica,
- cardiopatie ischemica,
- infarct miocardic,
- hipotensiune si hipertensiune arteriala,
- astenie,
- schizofrenie,
- epilepsie,
- nevralgie de trigemen,
- nevralgie faciala,
- insomnie,
- artrita,
- acnee,
- pistrui,
- eczeme,
- ulcer varicos,
- tromboflebite,
- hemoragii,
- fistule perianale,
- hemoroizi,
- dismenoree,
- sterilitate,
- impotenta sexuala,
- avitaminoze,
- alopecie,
- reumatism articular acut,
- lombo-sciatica.
Sursa : http://groups.yahoo.com/group/roarmy230/message/21223