Peştii Pangasius sunt plini cu un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii. (arsenic, deseuri şi dejectii chimice etc.) iar asta pentru că râul Mekong este unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă; aici sunt crescuţi peştii pangasius, iar industriile dezvoltate de-a lungul râului aruncă substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în apă.
Cercetătorii care au testat în laborator acest peşte au anunţat să evităm consumarea lui datorită riscurilor mari de contaminare. Indiferent de rapoartele şi recomandările împotriva vânzarii, supermarketurile încă vând publicului larg, chiar dacă ştiu că sunt contaminate, pentru că acest peşte se cumpără foarte bine şi, implicit, profiturile companiilor cresc.
Pangasius nu este un peşte ecologic, ba, dimpotrivă, este un experiment genetic şi o “bombă” biologică. Pangasius este situat la polul opus alimentelor ecologice, sunt crescuţi în Vietnam şi, pentru că cererea a devenit foarte mare pe pieţele din întreaga lume, deseori sunt injectaţi cu hormoni proveniţi din urină deshidratată, deoarece au constatat că, în felul acesta, peştii cresc mai repede şi carnea lor devine mai fragedă.
Acest peşte mutant se găseşte în “surimi” (chiftele de peşte presat), “delicioasele” şi mult-iubitele ''fish sticks'' de către copii, imitaţia de carne de crab şi chiar în mâncarea pentru animalele de casă. Ce paţiţi dacă mâncaţi Pangasius? Vomă, diaree şi în general simptomele otrăvirii cu mâncare.
Preluare jurnalul.ro