Romanii se feresc de rosiile de sera si de cele de import, preferandu-le pe cele romanesti, crescute pe camp.
Insa, ceea ce nu stiu ei este ca, de cele mai multe ori, rosiile de camp (in 95% dintre cazuri) sunt culese cat sunt inca verzi, pentru ca fiecare zi pe care o petrec in camp reprezinta un risc, de a fi atacate de daunatori, de a se strica, de a fi mancate de animale, pot fi stricate de grindina etc.
Asadar, rosiile sunt culese cat sunt verzi si trimise spre centrele de distributie. Cand un supermarket trebuie aprovizionat cu rosii, cei de la depozit iau rosiile verzi (care rezista foarte mult) si le baga intr-o "camera de gazare". Aici le expun la gaze precum dioxideul de carbon sau etilena - ambele sunt aprobate pentru consumul uman si nu reprezinta un pericol pentru sanatate.
Aceste gaze declanseaza in rosii un proces de colorare. Acestea devin de culoare rosie, chiar daca nu sunt coapte. Practic, este ca si cand rosiile necoapte ar fi vopsite in rosu.
Acesta este si motivul pentru care rosiile din supermarket sunt tari si nu au acel gust dulce, placut, pe care-l au rosiile copate pe cale naturala.
Sursa foto si articol: firstwefeast.com