publicat la 14.07.2019
publicat la 09.07.2019
publicat la 09.07.2019
Ţi-am citit astăzi în CD-ul de la retrovizoare că o să te oprească poliţia pentru depăşirea vitezei. Ai mai luat vreo trei amenzi săptămâna asta, de la acelaşi echipaj. Dacă te întreabă ce-ai de gând cu atîtea procese verbale, zi şi tu că le păstrezi pentru tombolă.
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv inimioare cu chimen
Se framanta un aluat elastic din faina, margarina topita (nu fierbinte) cu smantana si branza rasa prin razatoarea mica. Se infasoara in celofan si se lasa o ora la frigider Se imparte aluatul in doua, apoi se intinde in foi cu grosimea de 3-4 mm, se ung cu oul batut, se presara chimen si sare...
Aperitiv rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Galbenusurile frecate un pic cu uleiul si sarea se amesteca cu piureul de spanac bine scurs, se adauga si smantana, se pipereaza. Albusurile se bat spuma tare cu un pic de sare, se incorporeaza in preparat, apoi se adauga faina cernuta cu praf de copt. Se toarna in tava tapetata cu hartie...
Aperitiv cosulete de primavara
Se taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm. Se curata ceapa si se taie julien, apoi incingem un strop de ulei de masline si calim ceapa cu ardeiul curatat si taiat cubulete, adaugam mazarea si fasolea, saram si condimentam si adaugam si un pic de apa. Lasam sa fiarba...
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa
Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine, se da la rece 15 minute, apoi se intinde intre 2 folii de plastic si se asaza in forma de tarta. Se incinge un pic de ulei de masline si se caleste ceapa rosie taiata julien, cand ceapa capata culoarea sticloasa,...
Aperitiv bagheta umpluta in crusta de bacon
Taiem capetele baghetei, o taiem in 2 jumatati si apoi pe lung. Scoatem o parte din miez, lasand pe coaja cca 0,5 cm. Preparam o omleta in tigaia incinsa cu un strop de ulei de masline, calind iute ceapa taiata fin, adaugand ouale batute spuma cu un praf de sare, piperam, adaugam mararul...
Ciupercute umplute cu mix de legume
1.Ciupercilor spalate,curatate si zvantate li se indeparteaza piciorusele apoi se stropesc bine in interiorul palariei cu ulei de masline si un praf de sare ,se aseaza una langa alta,cu scobitura picioruselor in sus, in tavita mica si se dau la cuptor pentru 20 minute,la foc mai iute 2.Intre...
Aperitiv timbale de fasole si spuma de sunca
Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este nevoie se sareaza si pipereaza, dupa gust. Se fierbe fasolea pastai in apa cu sare, se scurge si se trece sub jet de apa rece, se scurge bine apoi se mai...
Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina
1.Se strivesc sticksurile cu un sucitor sau se dau la robot, pana devin fine ca pesmetul. Se pune acest pesmet intr-un castron si se amesteca cu untul topit amestecat cu smantana si oul, pana devine o pasta omogena care se pune pe planseta, se acopera cu o folie de plastic si se intinde cu...
Rulada ,,Veselie in culori"
1. Spanacul decongelat si scurs bine se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt,cu cele 4 galbenusuri,cu condimentele si se amesteca bine ,pana se omogenizeaza perfect,apoi icorporam albusul batut spuma tare cu un praf de sare si faina turnata in ploaie.Se toarna aluatul obtinut intr-o...