Am tocat somonul, ceapa, usturoiul, ardeiul si mai mult de jumatate din porumb. Le-am dat prin masina de tocat cu ciur mai mare.
Intr-un bol amestecam tot ce am macinat impreuna cu porumbul ramas, sare, piper, nucsoara, ouale si pesmetul si amestecam bine ca sa se omogenizeze bine de...
Stiuca am curatat-o de solzi si am spalat-o bine in apa rece. Am uscat-o in prosoape de hartie .
Asezonam cu sare si piper si in interiorul ei asezam frunze de dafin.
Morcovul l-am taiat cu curatatorul de legume in fasii lungi si subtiri.
Ceapa,usturoiul si rosia rondele.
Intr-o...
Eu am folosit file de peste si fructe de mare congelate , deci prima data le-am decongelat si le-am pus intr-un strecurator sa se scurga apa de pe ele .
Cartofii i-am curatat si i-am taiat in sferturi. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa cu sare . Trebuie sa fiarba si sa se inmoaie pentru ca...
Luam fileul de somon si il spalam sub un jet de apa rece. Il asezam pe un prosop si il lasam deoparte.
In blender punem usturoiul curatat si tati, mustarul, sare, piper, patrunjelul verde, ulei de masline si zeama de lamaie si pornim blenderul pana obtinem un sos.
Asezam fileurile de somon...
Desfacem conserva si o strecuram de lichidul din ea.
Continutul conservei il punem intr-un bol si cu ajutorul furculitei zdrobim bucatile de peste.
Adaugam usturoiul pisat , ceapa verde (eu am folosit doar codite) toccata marunt , oul , piperul si pesmet. Punem cate o lingura de...
Pregatim un wok si o tigaie antiaderenta .
Curatam ghimbiul si il taiem fasii subtiri.
Punem in wok uleiul de masline si cel de susan . Cand este incins adaugam ghimbirul si il lasam sa ii elibereze aroma(1minut). Il scoatem si adaugam legumele chinezesti in wok-ul cu ulei aromat la foc...
Pentru inceput avem nevoie de o oala in care punem cam 2 litri de apa la fiert impreuna cu sare , foaia de dafin si putin ulei .
Fileurile decongelate le taiem in jumate si asteptam sa fiarba apa
Pana cand fierbe apa taiem ardeiul felii mai subtiri dar lungi si il calim intr-o tigaie...
Pastravul curatat si spalat bine il condimentam cu sare si piper , zeama de lamaie si il lasam cam 20 minute asa ( pestele trebuie sarat bine , dar nu il vom lasa mult deoarece sarea scoate apa din el ) .
In acest tim pregatim folie de aluminiu (cate bucati de peste avem ) taiem o lamaie...
Curatam pastravii si ii spalam bine .
Ii condimentam bine cu sare si piper si peste ei stoarcem o lamaie . Lasam sa stea cam 10 minute .
Pe o farfurie punem faiana de malai si tavalim pestele prin ea in asa fel incat sa fie acoperiti bine cu malai.
O tigaie o punem pe aragaz...
Macroul
Decongelam pestele si il punem la marinat cu sare piper si zeama de lamaie , il lasam cel putin o jumate de ora .
Dupa aceasta intr-o farfurie punem faina , in alta oua pe care le batem .
Pregatim o tigati antiaderenta in care punem ulei la incalzit .
Fileurile de macrou le...
Chiftelute de somon
Am tocat somonul, ceapa, usturoiul, ardeiul si mai mult de jumatate din porumb. Le-am dat prin masina de tocat cu ciur mai mare. Intr-un bol amestecam tot ce am macinat impreuna cu porumbul ramas, sare, piper, nucsoara, ouale si pesmetul si amestecam bine ca sa se omogenizeze bine de...
Stiuca pe pat de legume
Stiuca am curatat-o de solzi si am spalat-o bine in apa rece. Am uscat-o in prosoape de hartie . Asezonam cu sare si piper si in interiorul ei asezam frunze de dafin. Morcovul l-am taiat cu curatatorul de legume in fasii lungi si subtiri. Ceapa,usturoiul si rosia rondele. Intr-o...
Placinta cu peste, fructe de mare si lapte de cocos
Eu am folosit file de peste si fructe de mare congelate , deci prima data le-am decongelat si le-am pus intr-un strecurator sa se scurga apa de pe ele . Cartofii i-am curatat si i-am taiat in sferturi. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa cu sare . Trebuie sa fiarba si sa se inmoaie pentru ca...
Somon la cuptor cu garnitura de cartofi noi
Luam fileul de somon si il spalam sub un jet de apa rece. Il asezam pe un prosop si il lasam deoparte. In blender punem usturoiul curatat si tati, mustarul, sare, piper, patrunjelul verde, ulei de masline si zeama de lamaie si pornim blenderul pana obtinem un sos. Asezam fileurile de somon...
Crochete de peste
Desfacem conserva si o strecuram de lichidul din ea. Continutul conservei il punem intr-un bol si cu ajutorul furculitei zdrobim bucatile de peste. Adaugam usturoiul pisat , ceapa verde (eu am folosit doar codite) toccata marunt , oul , piperul si pesmet. Punem cate o lingura de...
Somon la tigaie cu legume chinezesti
Pregatim un wok si o tigaie antiaderenta . Curatam ghimbiul si il taiem fasii subtiri. Punem in wok uleiul de masline si cel de susan . Cand este incins adaugam ghimbirul si il lasam sa ii elibereze aroma(1minut). Il scoatem si adaugam legumele chinezesti in wok-ul cu ulei aromat la foc...
Macrou in lapte de cocos
Pentru inceput avem nevoie de o oala in care punem cam 2 litri de apa la fiert impreuna cu sare , foaia de dafin si putin ulei . Fileurile decongelate le taiem in jumate si asteptam sa fiarba apa Pana cand fierbe apa taiem ardeiul felii mai subtiri dar lungi si il calim intr-o tigaie...
Pastrav la cuptor - in haine
Pastravul curatat si spalat bine il condimentam cu sare si piper , zeama de lamaie si il lasam cam 20 minute asa ( pestele trebuie sarat bine , dar nu il vom lasa mult deoarece sarea scoate apa din el ) . In acest tim pregatim folie de aluminiu (cate bucati de peste avem ) taiem o lamaie...
Pastravi in malai
Curatam pastravii si ii spalam bine . Ii condimentam bine cu sare si piper si peste ei stoarcem o lamaie . Lasam sa stea cam 10 minute . Pe o farfurie punem faiana de malai si tavalim pestele prin ea in asa fel incat sa fie acoperiti bine cu malai. O tigaie o punem pe aragaz...
Macrou pane cu cartofi taranesti si sos de usturoi
Macroul Decongelam pestele si il punem la marinat cu sare piper si zeama de lamaie , il lasam cel putin o jumate de ora . Dupa aceasta intr-o farfurie punem faina , in alta oua pe care le batem . Pregatim o tigati antiaderenta in care punem ulei la incalzit . Fileurile de macrou le...