Lintea o speli si o pui la hidratat intr-o cana de apa rece pentru 30 de minute. Intre timp cureti ceapa si cartoful dulce. Ceapa o lasi intreaga, iar cartoful il tai in sferturi. Pui la fiert lintea, iar separat, ceapa si cartoful. Lasi sa fiarba la foc mic 10 minute. Strecori lintea si adaugi...
In apa, pui la fiert oasele de vita cu un praf de sare, pentru 30 de minute. Scoti oasele si adaugi in apa ceapa si zarzavatul ( patrunjelul si 3 morcovi) curatat, lasandu-le sa fiarba la foc mic.
Cand zarzavatul este fiert, il scoti usor cu o paleta si adaugi burta si usturoiul tocat marunt....
Salata o alegi frunze, o speli sub jet de apa rece si o tai fasii.
Slaninuta o tai felii si o pui sa se prajeasca putin in oala in care prepari borsul.
Cand este prajita, adaugi faina si amesteci bine, apoi imediat adaugi apa.
Lasi sa fiarba 5 minute, dupa care adaugi salata si usturoiul...
Osul il pui la fiert, in putina apa cu sare si il lasi sa dea 3-4 clocote ( fierbe la foc iute 2 minute). Speli bine osul si il pui din nou in oala in care vrei sa prepari ciorba, impreuna cu toate zarzavaturile tocate marunt, un strop de sare si lasi totul la foc mic.
Cand toate sunt...
Fasolea se pune la inmuiat, in prealabil, cateva ore, dupa care se pune la fiert intr-un litru de apa cu putina sare. Se schimba apa, dupa ce clocoteste de 2-3 ori. In ultima apa, se pune ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat cubulete.
Separat se fierbe afumatura. Cand...
Dovleacul il tai felii, il speli si il pui la fiert in 500 ml apa cu sare.
Cand este fiert il lasi sa se racoreasca si il cureti de coaja.
250 ml apa pui la fiert cu lingurita de Maggi.
Dovleacul il pasezi cu ajutorul blenderului vertical si adaugi, alternativ, supa si smantana.
La...
Ceapa mare, morcovul si telina le cureti, le speli sub jet de apa , le tai cubulete si le pui la fiert in apa cu putina sare.
Ceapa mica o cureti, o speli, o tai marunt si o pui la calit in ulei, pana cand se inmoaie putin. Adaugi orezul si amesteci bine timp de 1 minut, apoi iei de pe...
Zarzavatul il cureti de coaja si il speli sub jet de apa rece.
Carnea de pui o speli si pui la fiert in apa rece cu putina sare.
Cand este fiarta de jumatate adaugi zarzavatul si lasi la foc mic, cu grija, sa fiarba incet , ca sa nu se tulbure.
Cand zarzavatul este fiert strecori supa...
Carnea de iepure o faci bucati si o speli bine cu apa rece. O pui apoi la foc in apa cu sare.
Intre timp cureti zarzavatul , il speli si il toci marunt , mai putin ghimbirul, pe care il cureti si il lasi intreg.
Cat timp fierbe carnea, spumezi din cand in cand, ca sa nu se tulbure...
Morcovii, telina si ceapa se toaca marunt, se soteaza trei minute in putin ulei, se acopera cu trei litri de apa si se lasa sa fiarba.
Intre timp preparam perisoarele, amestecand carnea tocata cu orezul, felia de paine inmuiata in apa si galbenusul de ou, apoi modelam bilute cu mana...
Apa se pune la fiert. Cand a fiert se pun legumele si zarzavaturile spalate si curatate- ceapa intreaga, iar restul taiate in patru- cu putina sare.
Cand sunt fierte se strecoara si se adauga chimionul , lasand la fiert la foc mic inca 10 minute.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se caleste...
Speli carnea de gaina si o pui la fiert , intr-o oala mai mare, cu multa apa , sare si boabele de piper.
Cureti zarzavatul si il adaugi la carne atunci cand aceasta este aproape fiarta.
Lasi sa fiarba totul bine, apoi strecori supa si o lasi la foc mic.
Intre timp, prepari galustele:...
- - intr-o oala pui la foc bucata de ciolan; dupa ce da un clocot schimbi apa si dai iar la fiert; repeti operatiunea de 3-4 ori, pana cand iese bine fumul din carne; apoi lasi la foc mic, pana cand carnea se desprinde de pe os;
- intre timp, cureti ceapa si morcovii si ii pui la fiert in...
Fasolea se curata de impuritati si se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla;
Ciolanul se pune la fiert in apa rece cu sare;
Fasolea se pune la fiert in apa rece( dupa ce o scurgi de apa in care a stat peste noapte);
Se lasa la fiert cca. 1 ora;
Intre timp se curata ceapa...
Cureti legumele si zarzavatul, il speli si il pui la fiert in apa cu sare si boabele de piper;
Speli carnea de pui, o portionezi si o adaugi la fiert atunci cand zarzavatul este gata de jumatate;
Cand toate sunt fierte strecori supa si mai lasi sa dea cateva clocote ,apoi adaugi...
Intr-o oala cu apa rece (cam 4 l) se adauga ceapa, morcovul si pastarnacul si se pune la fiert la foc potrivit;
- Cand a dat in clocot adaugam gulia si ardeiul gras;
- Lasam sa fiarba cca 30 de minute,apoi dupa care adaugam dovlecelul si cartofii;
- Cand cartofii sunt patrunsi...
Pentru supa:
- fierbi toate zarzavaturile in apa cu sare;
- cand sunt fierte,le strecori si dai ceapa deopare; restul de zarzavat il pasezi cu blenderul vertical ;
- subtiezi crema astfel obtinuta cu bulion si supa de zarzavat;
Pentru topping:
- tai ardeiul gras in cubulete...
- Legumele curatate se pun la fiert cu sare;
- Cand acestea sunt bine fierte le separam de zeama si pasam legumele bine cu blenderul:
- Subtiem crema cu supa pana la consistenta dorita;
- O asezonam cu sare si piper dupa gust si adaugam mararul;
- Se serveste alaturi de...
-morcovii se fierb in 500 ml de apa pentru cca 30 minute impreuna cu ceapa curatata si taita felii si cu ghimbirul, cu putina sare;
-se scot legumele în blender, se amestecă şi se adaugă apa în care au fiert,in funcţie de consistenţa dorită;
-se adauga iaurtul si...
Supa-crema de linte rosie
Lintea o speli si o pui la hidratat intr-o cana de apa rece pentru 30 de minute. Intre timp cureti ceapa si cartoful dulce. Ceapa o lasi intreaga, iar cartoful il tai in sferturi. Pui la fiert lintea, iar separat, ceapa si cartoful. Lasi sa fiarba la foc mic 10 minute. Strecori lintea si adaugi...
Ciorba de burta
In apa, pui la fiert oasele de vita cu un praf de sare, pentru 30 de minute. Scoti oasele si adaugi in apa ceapa si zarzavatul ( patrunjelul si 3 morcovi) curatat, lasandu-le sa fiarba la foc mic. Cand zarzavatul este fiert, il scoti usor cu o paleta si adaugi burta si usturoiul tocat marunt....
Bors de salata verde
Salata o alegi frunze, o speli sub jet de apa rece si o tai fasii. Slaninuta o tai felii si o pui sa se prajeasca putin in oala in care prepari borsul. Cand este prajita, adaugi faina si amesteci bine, apoi imediat adaugi apa. Lasi sa fiarba 5 minute, dupa care adaugi salata si usturoiul...
Ciorba de ied cu leustean
Osul il pui la fiert, in putina apa cu sare si il lasi sa dea 3-4 clocote ( fierbe la foc iute 2 minute). Speli bine osul si il pui din nou in oala in care vrei sa prepari ciorba, impreuna cu toate zarzavaturile tocate marunt, un strop de sare si lasi totul la foc mic. Cand toate sunt...
Bors de fasole
Fasolea se pune la inmuiat, in prealabil, cateva ore, dupa care se pune la fiert intr-un litru de apa cu putina sare. Se schimba apa, dupa ce clocoteste de 2-3 ori. In ultima apa, se pune ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat cubulete. Separat se fierbe afumatura. Cand...
Supa-crema de dovleac
Dovleacul il tai felii, il speli si il pui la fiert in 500 ml apa cu sare. Cand este fiert il lasi sa se racoreasca si il cureti de coaja. 250 ml apa pui la fiert cu lingurita de Maggi. Dovleacul il pasezi cu ajutorul blenderului vertical si adaugi, alternativ, supa si smantana. La...
Ciorba de ardei umpluti
Ceapa mare, morcovul si telina le cureti, le speli sub jet de apa , le tai cubulete si le pui la fiert in apa cu putina sare. Ceapa mica o cureti, o speli, o tai marunt si o pui la calit in ulei, pana cand se inmoaie putin. Adaugi orezul si amesteci bine timp de 1 minut, apoi iei de pe...
Supa de pui cu taietei de casa
Zarzavatul il cureti de coaja si il speli sub jet de apa rece. Carnea de pui o speli si pui la fiert in apa rece cu putina sare. Cand este fiarta de jumatate adaugi zarzavatul si lasi la foc mic, cu grija, sa fiarba incet , ca sa nu se tulbure. Cand zarzavatul este fiert strecori supa...
Ciorba de iepure cu ghimbir
Carnea de iepure o faci bucati si o speli bine cu apa rece. O pui apoi la foc in apa cu sare. Intre timp cureti zarzavatul , il speli si il toci marunt , mai putin ghimbirul, pe care il cureti si il lasi intreg. Cat timp fierbe carnea, spumezi din cand in cand, ca sa nu se tulbure...
Ciorba de perisoare din carne de pui
Morcovii, telina si ceapa se toaca marunt, se soteaza trei minute in putin ulei, se acopera cu trei litri de apa si se lasa sa fiarba. Intre timp preparam perisoarele, amestecand carnea tocata cu orezul, felia de paine inmuiata in apa si galbenusul de ou, apoi modelam bilute cu mana...
Supa de chimion
Apa se pune la fiert. Cand a fiert se pun legumele si zarzavaturile spalate si curatate- ceapa intreaga, iar restul taiate in patru- cu putina sare. Cand sunt fierte se strecoara si se adauga chimionul , lasand la fiert la foc mic inca 10 minute. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se caleste...
Supa de gaina cu galuste
Speli carnea de gaina si o pui la fiert , intr-o oala mai mare, cu multa apa , sare si boabele de piper. Cureti zarzavatul si il adaugi la carne atunci cand aceasta este aproape fiarta. Lasi sa fiarba totul bine, apoi strecori supa si o lasi la foc mic. Intre timp, prepari galustele:...
"Zama" de cartofi cu afumatura
- - intr-o oala pui la foc bucata de ciolan; dupa ce da un clocot schimbi apa si dai iar la fiert; repeti operatiunea de 3-4 ori, pana cand iese bine fumul din carne; apoi lasi la foc mic, pana cand carnea se desprinde de pe os; - intre timp, cureti ceapa si morcovii si ii pui la fiert in...
Fasole cu ciolan servita in paine
Fasolea se curata de impuritati si se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla; Ciolanul se pune la fiert in apa rece cu sare; Fasolea se pune la fiert in apa rece( dupa ce o scurgi de apa in care a stat peste noapte); Se lasa la fiert cca. 1 ora; Intre timp se curata ceapa...
Supa de pui
Cureti legumele si zarzavatul, il speli si il pui la fiert in apa cu sare si boabele de piper; Speli carnea de pui, o portionezi si o adaugi la fiert atunci cand zarzavatul este gata de jumatate; Cand toate sunt fierte strecori supa si mai lasi sa dea cateva clocote ,apoi adaugi...
Ciorba de legume
Intr-o oala cu apa rece (cam 4 l) se adauga ceapa, morcovul si pastarnacul si se pune la fiert la foc potrivit; - Cand a dat in clocot adaugam gulia si ardeiul gras; - Lasam sa fiarba cca 30 de minute,apoi dupa care adaugam dovlecelul si cartofii; - Cand cartofii sunt patrunsi...
Gazpacho reinventat
Pentru supa: - fierbi toate zarzavaturile in apa cu sare; - cand sunt fierte,le strecori si dai ceapa deopare; restul de zarzavat il pasezi cu blenderul vertical ; - subtiezi crema astfel obtinuta cu bulion si supa de zarzavat; Pentru topping: - tai ardeiul gras in cubulete...
SUPA-CREMA DE LEGUME
- Legumele curatate se pun la fiert cu sare; - Cand acestea sunt bine fierte le separam de zeama si pasam legumele bine cu blenderul: - Subtiem crema cu supa pana la consistenta dorita; - O asezonam cu sare si piper dupa gust si adaugam mararul; - Se serveste alaturi de...
Supa crema de morcov
-morcovii se fierb in 500 ml de apa pentru cca 30 minute impreuna cu ceapa curatata si taita felii si cu ghimbirul, cu putina sare; -se scot legumele în blender, se amestecă şi se adaugă apa în care au fiert,in funcţie de consistenţa dorită; -se adauga iaurtul si...