6 galbanusuri se bat cu 2 pachete de margarina, zahar pudra, frisca, zahar vanilat. Se omogenizeaza bine cu mixerul, apoi se adauga ananasul din compot. Cu sucul se inmoaie piscoturile. Se pune un rand de piscoturi, un rand de crema si tot asa pana terminam compozitia.
Lasam peste noapte la...
Pastele se pun la fiert.
Intre timp se toaca marunt ardeiul cu usturoiul. Intr-un bol se pun pastele si ardeiul cu usturoi, se adauga sare, ulei de masline se amesteca.
Se serveste rece, se decoreza cu patrunjel uscat si ardei iute
Laptele si branza de vaci se pun la fiert in jur de 15-20 minute.
Se ia de pe foc si se pune intr-o strecuratoare.
Dupa ce s-a scurs intr-un bol se adauga si branza de oi, un galbenus si sare dupa gust.
Punem untul la topit si adaugam compozitia din bol.
Amestecam pe foc pana...
Carnatii se taie bucati, se pun la prajit in putin ulei. intre timp batem ouale cu capere, chili, sare, piper, mustar.
Dupa ce s-a prajit carnatul scurgem putin ulei din tigaie si adaugam ouale batute.
Se serveste cu zacusca picanta
Foietajul se taie fasii, se rulaeza dupa carnat si se pune in tava de copt. Cu periuta siliconata se umezesc cu apa ruladele, se presara cu sare, susan si in se pun la cuptor. Cand s-au rumenit se scot.
Merg foarte bine la servit cu un iaurt sau smantana.
Merele se taie bucati si se pun la fiert.
Se face budinca din 2 litri de lapte, 4 plicuri de budinca, 5 pliculete zahar vanilat 200 g zahar se lasa la racit.
Foile de napolitane se inmoaie cu sucul de la merele fierte cu putina esenta de menta.
Se pune budinca si se intinde pe...
Rosiile se pun in tava cu carnati,usturoi, frunzele de dafin si ardei.
Se baga la cuptor timp de 1h, se stoarce zeama de la rosii si se decojesc rosiile, se adauga putin zahar pentru a neutraliza acidul rosiilor.
Se adauga si cartofii in prealabil fierti, se baga la cuptor timp de 30...
Se toaca ceapa julien, se pune la calit, dupa care se adauga carnea de porc (snitel). Se lasa sa se prajeasca, se adauga piper, sare, rozmarin dupa gust. Dupa ce s-a preparat carnea se adauga mustarul, se amesteca si se mai lasa inca 15-20 de minute.
Grisul se prepara la fel ca cum se face gris cu lapte insa putin mai consistent.
Se ia de pe foc si se intinde pe o tava in grosime de 2-3 cm. Dupa ce sa raceste se taie felii. Ouale se bat, se adauga putina scortisoara. Bucatile de gris se dau prin ou si se pun la prajit.
Se serveste cu...
Se amesteca carnea de porc cu cea de vita, se adauga sare piper dupa gust, bicarbonatul de sodiu, se adauga in apa calduta si se toarna peste compozitie.
Compozitia se amesteca timp de 30 de minute, se pune la frigider timp de 5 ore.
Se scoate, se amesteca inca odata timp de 30 de...
Fructele de padure se prepara termic cu zaharul. Dupa ce lasa sucul se trage de pe plita, apoi se bate frisca.
Foile de napolitane se inmoaie cu sucul de la fructe, fructele se amesteca cu frisca si se pune pe foaia de napolitane. Se face rulada si se lasa la frigider.
Se repeta si cu...
Tort de ananas
6 galbanusuri se bat cu 2 pachete de margarina, zahar pudra, frisca, zahar vanilat. Se omogenizeaza bine cu mixerul, apoi se adauga ananasul din compot. Cu sucul se inmoaie piscoturile. Se pune un rand de piscoturi, un rand de crema si tot asa pana terminam compozitia. Lasam peste noapte la...
Salata de paste cu ardei copt ala Ale
Pastele se pun la fiert. Intre timp se toaca marunt ardeiul cu usturoiul. Intr-un bol se pun pastele si ardeiul cu usturoi, se adauga sare, ulei de masline se amesteca. Se serveste rece, se decoreza cu patrunjel uscat si ardei iute
Cascaval de casa
Laptele si branza de vaci se pun la fiert in jur de 15-20 minute. Se ia de pe foc si se pune intr-o strecuratoare. Dupa ce s-a scurs intr-un bol se adauga si branza de oi, un galbenus si sare dupa gust. Punem untul la topit si adaugam compozitia din bol. Amestecam pe foc pana...
Omleta picanta ala Ale
Carnatii se taie bucati, se pun la prajit in putin ulei. intre timp batem ouale cu capere, chili, sare, piper, mustar. Dupa ce s-a prajit carnatul scurgem putin ulei din tigaie si adaugam ouale batute. Se serveste cu zacusca picanta
Cabanos in foietaj
Foietajul se taie fasii, se rulaeza dupa carnat si se pune in tava de copt. Cu periuta siliconata se umezesc cu apa ruladele, se presara cu sare, susan si in se pun la cuptor. Cand s-au rumenit se scot. Merg foarte bine la servit cu un iaurt sau smantana.
Rulada cu foi de napolitane
Merele se taie bucati si se pun la fiert. Se face budinca din 2 litri de lapte, 4 plicuri de budinca, 5 pliculete zahar vanilat 200 g zahar se lasa la racit. Foile de napolitane se inmoaie cu sucul de la merele fierte cu putina esenta de menta. Se pune budinca si se intinde pe...
Carnat cu legume la cuptor
Rosiile se pun in tava cu carnati,usturoi, frunzele de dafin si ardei. Se baga la cuptor timp de 1h, se stoarce zeama de la rosii si se decojesc rosiile, se adauga putin zahar pentru a neutraliza acidul rosiilor. Se adauga si cartofii in prealabil fierti, se baga la cuptor timp de 30...
Carne de porc in sos de mustar
Se toaca ceapa julien, se pune la calit, dupa care se adauga carnea de porc (snitel). Se lasa sa se prajeasca, se adauga piper, sare, rozmarin dupa gust. Dupa ce s-a preparat carnea se adauga mustarul, se amesteca si se mai lasa inca 15-20 de minute.
Gris pane
Grisul se prepara la fel ca cum se face gris cu lapte insa putin mai consistent. Se ia de pe foc si se intinde pe o tava in grosime de 2-3 cm. Dupa ce sa raceste se taie felii. Ouale se bat, se adauga putina scortisoara. Bucatile de gris se dau prin ou si se pun la prajit. Se serveste cu...
Tradicijonalna Srpska pljescavica (Plescavita Sarbeasca)
Se amesteca carnea de porc cu cea de vita, se adauga sare piper dupa gust, bicarbonatul de sodiu, se adauga in apa calduta si se toarna peste compozitie. Compozitia se amesteca timp de 30 de minute, se pune la frigider timp de 5 ore. Se scoate, se amesteca inca odata timp de 30 de...
Rulada cu fructe de padure
Fructele de padure se prepara termic cu zaharul. Dupa ce lasa sucul se trage de pe plita, apoi se bate frisca. Foile de napolitane se inmoaie cu sucul de la fructe, fructele se amesteca cu frisca si se pune pe foaia de napolitane. Se face rulada si se lasa la frigider. Se repeta si cu...