publicat la 18.01.2020
publicat la 18.01.2020
publicat la 18.01.2020
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Salata de naut cu piept de pui
Pieptul de pui se taie cubulete si se prajeste in putin ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. Cand este gata, se scoate pe servetel de hartie. Frunzele de salata se taie, de asemeni ceapa se taie si la fel si ardeiul. Amestecam nautul scurs cu carnea si legumele taiate. Adaugam...
Salata de cartofi si sfecla rosie
Prima data, coacem sfecla in cuptor si punem cartofii in coaja, la fiert. Cand sunt gata fiecare, se lasa sa se raceasca. Sfecla rece se curata si se da pe razatoarea mare. Morcovul de asemeni, se da pe razatoarea mare. Cartofii se curata de coaja si se taie in cubulete.Ceapa verde se taie...
Salata de cartofi cu maioneza
Cartofii fierti in coaja, se curata si se taie in cuburi.Taiem ceapa verde felii fine, ouale fierte se taie cuburi si ele. Oprim un galbenus fiert deoparte pentru decor. Castravetii murati se taie felii si se adauga la restul compozitiei. Maioneza se face dintr-un ou intreg, o lingura...
Salata de pere in cupe de cascaval
Incingem o tigaie neaderenta, punem un strat uniform de cascaval ras, de marimea unei clatite mici. Cand s-a topit, dam tigaia deoparte si scoatem clatita de cascaval pe care o punem peste un bol de sticla. Presam pentru a lua forma bolului. Salata se spala si se usuca. Renuntam la...
Salata de mere si morcovi mov
Merele se curata de coaja si casuta de seminte. Se dau pe razatoarea mare. Stropim merele rase cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Morcovii se curata de coaja si se dau si acestia pe razatoarea mare. Amestecam merele si morcovii cu maioneza. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Dam la...
Salata cu peste afumat si morcov mov
Pestele se curata de piele si oase. Se rupe in fasii. Cartofii si morcovii se fierb in apa, la care adaugam si sare pentru gust. Legumele fierte si racite, se taie felii. Ceapa se taie pestisori. Amestecam pestele cu cartofii, morcovii, ceapa, la care adaugam maioneza, bineinteles facuta in...