Se curata castravetele de coajă. Eu am curatat una da una nu.
Se da prin răzătoare, apoi se lasa sa se scurga bine zeama.
Se curata usturoiul si se piseaza bine.
Se pune castravetele intr-un bol.
Se adauga uleiul de masline. Se adauga zeama de lamaie.
Se adauga usturoiul...
Se pun intr-un castronel galbenusul crud, mustarul si sarea.
Se amesteca cu o lingura de lemn continuu in aceiasi directie pentru a nu se "taia" maioneza si se toarna ulei putin cate putin. Uleiul se picura incet. Se amesteca bine de fiecare data dupa ce picuram uleiul pana cand nu...
Pachetul de unt se pune intr-o craticioara, pe foc mic.
Particulele solide din el se vor separa de grasime si se vor ridica la suprafata.
Se spumeaza.
Procesul dureaza 10-15 minute. Nu se va lasa mai mult pentru ca altfel se arde.
Cand se raceste, se toarna lichidul limpede si se...
Tzatziki
Se curata castravetele de coajă. Eu am curatat una da una nu. Se da prin răzătoare, apoi se lasa sa se scurga bine zeama. Se curata usturoiul si se piseaza bine. Se pune castravetele intr-un bol. Se adauga uleiul de masline. Se adauga zeama de lamaie. Se adauga usturoiul...
Maioneza
Se pun intr-un castronel galbenusul crud, mustarul si sarea. Se amesteca cu o lingura de lemn continuu in aceiasi directie pentru a nu se "taia" maioneza si se toarna ulei putin cate putin. Uleiul se picura incet. Se amesteca bine de fiecare data dupa ce picuram uleiul pana cand nu...
Ghee - unt clarifiat sau purificat
Pachetul de unt se pune intr-o craticioara, pe foc mic. Particulele solide din el se vor separa de grasime si se vor ridica la suprafata. Se spumeaza. Procesul dureaza 10-15 minute. Nu se va lasa mai mult pentru ca altfel se arde. Cand se raceste, se toarna lichidul limpede si se...