Facem maiaua din drojdie, un praf de sare, o lingura de faina si o ligura apa! Lasam cateva minute la odihnit. Amestecam faina cu cereale, tarate si ieburile de Provence, seminte. Adaugam si drojdia, uleiul de masline, apoi restul de apa framantam si lasam la odihnit 10-30 min! Intindem o foaie...
Pregatim aluat precum la reteta de paine Wassa. Lasam la dospit, apoi intindem o foaie din care formam bucati mici cu ajutorul unui pahar. Adaugam cele patru feluri de branza si presaram din belsug oregano.
Dam la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute.
Sunt absolut delicioase! Pofta...
Facem o maia din drojdie, doua linguri de apa calduta, faina si un praf de sare. Lasam la dospit vreme de 10 minute. Apoi intr-un vas punem toata faina amestecata cu tarate de grau si in mijloc facem o adancitura unde punem maiaua. Adaugam uleiul de masline, restul de sare, mierea si ierburi de...
Facem un aluat din toate ingredientele de mai sus si il lasam la dospit jumatate de ora. Impartim aluat in bucatele mai mici pe care le intindem. Coacem pe ambele parti turtele noastre intr-o tigaie de teflon. Eu inlocuiesc cu succes painea cu aceste turte. Acestea se pot combina cu diferite...
Intindem aluatul direct in tava tapetata cu hartie de copt si adaugam sosul de rosii in care am adaugat o lingurita de rozmarin pe toata suprafata acestuia. Ornam cu sunca de Praga si mozzarela. Presaram pe deasupra oregano.
Dam la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute (depinde de cuptor)....
Pregatim aluatul de paine, lasam la dospit timp de o ora.
Intindem aluatul, punem mai intai sosul de rosii, presaram oregano. Urmeaza ananasul taiat bucatele, sunca si mozzarella.
Dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Pizza trebuie sa fie facuta pe talpa aluatului.
Pofta buna!...
Pregatim un aluat ca de paine. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul dandu-i forma rotunda, ungem cu sos de rosii si apoi punem feliile de branza mozzarella. Condimentam cu sare si oregano.
Dam la cuptor pentru 20-30 de minute.
Pofta buna!
Facem o gropita in mijlocul fainii si punem drojdia topita in putin lapte, mierea, rozmarinul si uleiul de masline. Adaugam treptat laptele caldut si framantam. Obtinem un aluat pe care il lasam la odihna vreo ora.
Untul la temperatura camerei il amestecam cu usturoi pisat, sare, rozmarin si...
Framantam un aluat din toate ingredientele (mentionate pentru aluat) pe care il lasam la crescut vreo 2 ore.
Intindem aluatul cu mana in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu suc de rosii, presaram cascaval si adaugam fasii de sunca de Praga, bucatele de masline, fasii de ardei gras....
Un coleg îţi va explica astăzi că excesul de gumă Turbo cu aromă de piersici afectează direct capacitatea intelectuală. Singura ta replică isteaţă la treaba asta va fi “Ci ce frei să inţinuesi?”
Paine Wassa
Facem maiaua din drojdie, un praf de sare, o lingura de faina si o ligura apa! Lasam cateva minute la odihnit. Amestecam faina cu cereale, tarate si ieburile de Provence, seminte. Adaugam si drojdia, uleiul de masline, apoi restul de apa framantam si lasam la odihnit 10-30 min! Intindem o foaie...
Mini-pizza 4 formaggio
Pregatim aluat precum la reteta de paine Wassa. Lasam la dospit, apoi intindem o foaie din care formam bucati mici cu ajutorul unui pahar. Adaugam cele patru feluri de branza si presaram din belsug oregano. Dam la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute. Sunt absolut delicioase! Pofta...
Baghetele frantuzesti
Facem o maia din drojdie, doua linguri de apa calduta, faina si un praf de sare. Lasam la dospit vreme de 10 minute. Apoi intr-un vas punem toata faina amestecata cu tarate de grau si in mijloc facem o adancitura unde punem maiaua. Adaugam uleiul de masline, restul de sare, mierea si ierburi de...
Turte ca la bunica
Facem un aluat din toate ingredientele de mai sus si il lasam la dospit jumatate de ora. Impartim aluat in bucatele mai mici pe care le intindem. Coacem pe ambele parti turtele noastre intr-o tigaie de teflon. Eu inlocuiesc cu succes painea cu aceste turte. Acestea se pot combina cu diferite...
Pizza Romana
Intindem aluatul direct in tava tapetata cu hartie de copt si adaugam sosul de rosii in care am adaugat o lingurita de rozmarin pe toata suprafata acestuia. Ornam cu sunca de Praga si mozzarela. Presaram pe deasupra oregano. Dam la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute (depinde de cuptor)....
Pizza Hawai
Pregatim aluatul de paine, lasam la dospit timp de o ora. Intindem aluatul, punem mai intai sosul de rosii, presaram oregano. Urmeaza ananasul taiat bucatele, sunca si mozzarella. Dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Pizza trebuie sa fie facuta pe talpa aluatului. Pofta buna!...
Pizza Marguerita
Pregatim un aluat ca de paine. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem aluatul dandu-i forma rotunda, ungem cu sos de rosii si apoi punem feliile de branza mozzarella. Condimentam cu sare si oregano. Dam la cuptor pentru 20-30 de minute. Pofta buna!
Chifle aromate
Facem o gropita in mijlocul fainii si punem drojdia topita in putin lapte, mierea, rozmarinul si uleiul de masline. Adaugam treptat laptele caldut si framantam. Obtinem un aluat pe care il lasam la odihna vreo ora. Untul la temperatura camerei il amestecam cu usturoi pisat, sare, rozmarin si...
Pizza cu sunca
Framantam un aluat din toate ingredientele (mentionate pentru aluat) pe care il lasam la crescut vreo 2 ore. Intindem aluatul cu mana in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu suc de rosii, presaram cascaval si adaugam fasii de sunca de Praga, bucatele de masline, fasii de ardei gras....