De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
"Pate" de ficat de gasca cu marmelada de ceapa
1.Se curata ficatul de gasca, se taie felii, se sareaza, pipereaza ,se stropeste cu coniac si c cu vin.In acest bait se lasa peste noapte. 2.A doua zi, se captuseste cu folie un vas de Jena, se aseaza ficatul si , pe bain-marie, se coace la cuptor ,la 140*C, timp de 45 de minute.Se...
TARTA CU BRANZA DE CAPRA SI FRUCTE USCATE
1.Intr-un bol , se acopera strugurii cu apa si se lasa sa se umfle. 2.Se taie branza de capra si caisele uscate in bucatele. 3.Intr-un castron, se amesteca bucatile de branza cu caisele uscate, cu strugurii scursi ,se adauga sare ,piper si arpagicul tocat marunt.Se adauga uleiul de cocos si...
CUPE DE SOMON AFUMAT CU CUKKINI
1.Se preincalzeste cupotorul la 180*C. 2.Se ung cu unt formele -6 bucati -pentru preparat. 3.Se pune la fiert tapioca dupa indicatiile de pe ambalaj in lapte cald,invartind incontinuu.Se lasa la rece. 4.Se separa ouale.Se adauga galbenusurile si smantana in compozitia cu tapioca si se...
Rosii umplute cu ficatei
1.Se spala rosiile ,se taie cate un capacel si se scobesc cu o lingurita ,astfel incat sa ramana o pulpa de 1 cm. 2.Se prepara umplutura:se spala ficateii,se dau prin faina si se prajesc in ulei,pe ambele parti,cca.2-3 minute.Apoi se trec prin masina de tocat impreuna cu feliile de franzela...
FRIGARUI COLORATE
(8 frigarui/30'/1h. la rece) 1.Se spala cukkini, li se taie capetele fara sa se curete de coaja si se taie in fasii subtiri in lungime.Se presara cu sare pentru a se putea folosi pe frigaruie si sa se plieze mai bine. 2.Ardeiul rosu se spala, se taie in doua, i se scot semintele si se...
Somon afumat cu salata si portocale
1.Salata se spala in mai multe ape ,se centrifugheaza , se rupe bucati si se pune deoparte. 2.Se curata portocalele ,se indeparteaza samburii si se desface in felii o portocala,iar din cealalta se stoarce sucul. 3.Se prepara sosul:sucul de portocala se amesteca cu uleiul,mierea si...
FLORI DE DOVLECEL UMPLUTE
1.Florile de dovlecel se sterg usor cu un servet moale de bucatarie si se taie stigmatul cu foarfeca. 2.Dovlecelul se curata de coaja ,se scot semintele si se taie in cubulete de 2-3 cm. 3.Rosiile se curata de pielita (prin scufundare in apa clocotita)si de seminte ,se taie cubulete si se...
OUA UMPLUTE
1Se fierb ouale in apa sarata. 2.Se curata de coaja, se taie in jumatati si se scot galbenusurile 3.Galbenusurile se pun intr-un bol si se zdrobesc cu furculita , apoi se amesteca cu pasta de sardele, casul ras pe razatoarea mica,sarea si piperul. 4. Se umplu ouale cu...
SALATA DE PUI CU OREZ SI MANDARINE
1.Morcovul se curata , se spala si se taie bucati, apoi se pune in 11/2l. apa la fiert impreuna cu o ceapa taiata in patru.Se adauga pieptii de pui bine spalati, piperul boabe ,sare si se fierb, sub capac , 40 de minute. 2.Mazarea dulce se soteaza in putina margarina /unt.Pungulitele de orez...
TORT DE SUNCA CU OUA
1.Se curata marul de coaja , se taie in doua , se scot semintele si se taie cubulete.La fel se taie si parizerul, castraveciorii, ouale fierte,cartofii si morcovii fierti.Toate ingredientele taiate se pun intr-un bol si se amesteca cu mazarea fiarta. 2.Se captuseste fundul unui vas de...
Bombe de legume
1.Ciupercile calite se inabusa in unt impreuna cu legumele 2 minute, se adauga sucul de lamaie,sarea, piperul si patrunjelul tocat.Incorporam usor frisca pentru gatit si 1/2 din gelatina, inmuiata in 40 ml apa rece apoi diluata pe baie de abur..Cealalta 1/2 din gelatina se inmoaie in 50 ml apa...
Tort de somon afumat
(4 portii;25'+3h.) 1.Se amesteca branza topita cu branza mascarpone, se adauga sare, piper alb proaspat macinat si 1/2 din sucul de lamaie. 2.Daca painea este proaspata, i se taie coaja si se procedeaza astfel:se unge o felie de paine cu crema de branza, se acopera cu o felie de somon...