RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE974
PRIETENI143
Articole

Top 9 bucătari celebri la televiziuni

In Cu de toate, la: 19 Iun 2017

    De mai mult de 30 de ani, televiziunile din toată lumea au făcut celebri o serie de bucătari chefi, ceea ce a dus la un nume nou, acela de telebucătari... În Franța, site-ul TOPITO, care se ocupă tocmai de topurile din diverse domenii  a făcut un top al...

Croissant-ul nu este de origine franceză!

In Alimente, la: 12 Iun 2017

    Croissant-ul face parte obligatoriu dintr-un mic-dejun tipic francez și totuși el nu este de origine franceză, ci austriacă. De altminteri, el este numit „viennoiserie”, ceea ce ar însemna „produs din Viena”. Istoria croissant-ului...

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (4) - Babă cu rom

In Alimente, la: 11 Iun 2017

    Dintre produsele de patiserie create de patisierii francezi mă voi mai opri doar la această prăjitură, care în ultimul timp a apărut și la noi, odată cu forma în care se face. Dar foarte puțini știu cum se numește și care este originea ei... Ei bine,...

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (3) - Profiterolul

In Alimente, la: 9 Iun 2017

    Profiterolul este prăjitura aceea impozantă, compusă din gogoșele umplute cu cremă de vanilie și garnisită cu diferite sortimente de înghețată, frișcă și ciocolată. La fel ca eclerul și madlena, profiterolul este o prăjitură de origine franceză și...

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (2) - Madlena

In Alimente, la: 8 Iun 2017

    Madlena este și ea, la fel ca eclerul, o prăjitură franceză clasică, din ouă și unt. Este o prăjiturică originară din ținutul Lorraine, estul Franței (mai precis din Commercy) care are o formă de cochilie (scoică), alungită, sau rotundă. În...

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (1) - Eclerul

In Alimente, la: 7 Iun 2017

    Eclerul este o prăjitură de origine franceză, făcută dintr-un aluat de formă alungită, umplută cu o cremă de patiserie, din vanilie, ciocolată, sau cafea (la origini)  și glazurată cu ciocolată sau fondant. Originea franceză a prăjiturii și-a pus amprenta...

Bocuse d’Or, cea mai importanta competitie gastronomica din lume

In Cu de toate, la: 4 Iun 2017

    Renumitul chef  bucătar francez, Paul Bocuse a creat, în 1987 concursul Bocuse d’Or, care-i poartă numele și care a împlinit, anul acesta 30 de ani de existență. Din 2 în 2 ani are loc la Sirha finala prestigiosului concurs gastronomic Bocuse...

Mari chefi bucatari francezi in top

In Cu de toate, la: 4 Iun 2017

Revista franceză „Le Chef”, care a apărut pentru prima dată în anul 1986 a cerut unui număr de 512 chefi internaționali celebri, care primiseră două sau trei stele din partea cunoscutului ghid „Michelin”, să desemneze  5 chefi , dintr-o sută  și...

Cus-cusul in bucataria internationala

In Alimente, la: 28 Mai 2017

    Cus-cusul este un fel de mâncare de origine berberă, mai precis din Magreb, care se face din grisul de grâu dur. Este o mâncare emblematică, atât pentru țările magrebiene, cât și pentru bucătăria evreiască, sau chiar mediteraneană....

Prăjiturile sărbătorilor la francezi (3) / Buturuga de Crăciun

In Craciun, la: 22 Mai 2017

    Buturuga de Crăciun este prăjitura festivă de la masa de sărbătoarea Nașterii Domnului, în special în țările francofone, dar și în Liban, sau Vietnam. Ea a intrat deja în tradiția culinară a acestor țări.   Acest obicei derivă de la...

Afisate 31 - 40 din 46 articole    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Ai fost remarcat si admirat atat de mult astazi, ca ti s-a cam urcat la cap. Atentie la excese, si maine e o zi!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]